Proje konusunda TÜBİTAK'a başvurduklarını belirten Akarçeşme, 'Değerlendirildiğini ve onaylanacağını düşünüyoruz. Oradan bir ödül alırız inşallah. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve TÜBİTAK'tan bu tarz projelere destek verilmesini bekliyoruz.' dedi.
Cengiz Akarçeşme, birkaç lig ve takımlardan cihazı isteyenlerin olduğunu vurgulayarak, 'Takımlar beğendi, hatta başka kulüplere de önerdiler. Ancak bizim temel amacımız öncelikle yurt içi. Türkiye'de ilk etapta ürün geliştirme (ÜRGE) ve araştırma-geliştirme (ARGE) kısmını son noktaya getirmeyi düşünüyoruz. Belli geliştirmeleri yaptıktan sonra yurt dışındaki takımlara da göndermeyi düşünüyoruz.' ifadelerini kullandı.
Doç. Dr. Uğurhan Kutbay: 'Her kulübün ulaşabileceği seviyede cihazlar değil'
Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Uğurhan Kutbay, Cengiz Akarçeşme ile Türk sporunu geliştirme adına neler yapabileceğini konuştuklarını ve projenin bu konuşmada ortaya çıktığını söyledi.
'Sporcuların antrenman verilerini kaydetme' düşüncesiyle cihazı geliştirdiklerini belirten Kutbay, şunları kaydetti:
'Cengiz hocam yurt dışı kökenli cihazları gösterdi. Cihazlar döviz bazlı olduğu için çok pahalıydı. Her kulübün ulaşabileceği seviyede cihazlar değil. Daha uygun maliyetle yerli bir çözüm olarak bu cihazı geliştirdik. Maliyet yarı yarıya azalıyor. Bu konuyla ilgili Türkiye'de yapılmış başka cihaz da bulunmuyor. Cihazı projelendirdik ve üretime geçtik. Sonunda kullanmaya başladık. İlerleyen zamanda farklı branşlarda da kullanılabilecek. Geliştirdiğimiz yerli cihazla antrenman verilerini kaydediyor, Türk sporunun gelişimine katkı sağlıyoruz.'