Gazeteler Devlet Bahçeli’nin Öcalan Çıkışını Nasıl Gördü?

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 'Teröristbaşının tecriti kaldırılırsa, gelsin DEM Parti grup toplantısında konuşsun, terörün bittiğini, örgütün lağvedildiğini ilan etsin' sözleri 23 Ekim Çarşamba tarihli gazetelerin manşetlerinde nasıl yankı buldu? Yeni Şafak gazetesi tavrını çok net belli ederek 'Öcalan'ın yeri İmralı'dır' başlığını attı. İktidara yakın diğer gazetelerin başlıkları ise Bahçeli'ye destek anlamı taşıyordu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM’nin 1 Ekim 2024’te yeni yasama yılının açılışında DEM Parti sıralarına gidip milletvekilleriyle tokalaşması “Yeni bir Kürt açılımı mı?” tartışmalarını doğurmuştu.

Bahçeli tokalaşmaya dair “Uzattığım el milli birlik ve kardeşliğimizin mesajıdır” demişti.

Sonrasında MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın bir açıklama yaparak “Genel Başkanımızın hamlesi bir normalleşme adımı değil mekanın sahiplerinin hatırlatılmasıdır” açıklamasını yapmıştı.

Detaylara buradan ulaşabilirsiniz👇🏻

MHP’den DEM Partili Vekillerle Tokalaşma Açıklaması: “Normalleşme Değil Mekanın Sahibini Hatırlattık”

Tokalaşmanın yankıları sürerken MHP Genel Başkanı Bahçeli vites artırdı ve dün gerçekleşen partisinin grup toplantısında adeta Abdullah Öcalan’ı Meclis kürsüsüne davet etti.

“Şayet teröristbaşının tecriti kaldırılırsa, gelsin DEM Parti grup toplantısında konuşsun, terörün bittiğini, örgütün lağvedildiğini ilan etsin.

Bu dirayet ve kararlılığı gösterirse, umut hakkının kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılması ve bundan yararlanmasının önü de ardına kadar açılsın.

Ne Kandil, ne Edirne; adres İmralı’dan DEM’e uzansın, terör sorunu ülke gündeminden tamamen çıkarılsın. Hodri meydan, buna varız.”

Sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüdü, peki gazeteler Bahçeli’nin Öcalan çıkışını nasıl gördü?

İktidara yakın gazeteler ikiye bölündü. Yeni Şafak gazetesi tavrını net belli etti ve bugün "Öcalan'ın yeri İmralıdır" manşetiyle çıktı.

Yeni Şafak’ın Manşeti: "Öcalan’ın Yeri İmralı’dır"

Sabah gazetesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Terörsüz Türkiye İçin Tarihi Fırsat” sözlerini manşete taşırken MHP lideri Devlet Bahçeli’nin çıkışına ise ufak bir yer ayırdı👇🏻

Yeni Akit: “Bahçeli’den Tarihi Çağrı”👇🏻

BirGün: "Nereye Varmak İstenmektedir!"👇🏻

Milli Gazete: "Bahçeli'den Apo'ya Umut"👇🏻

Milliyet: “Bahçeli’den Ezber Bozan Çıkış: Tarihi Çağrı”👇🏻

Türkgün: “Terörle Yaşamaya Mecbur Değiliz”👇🏻

Sözcü: “Bahçeli Öyle Bir Çağrı Yaptı Ki Türkiye İnanamadı: Fena Açıldılar”👇🏻

Posta: “Bahçeliden Ezber Bozan Öneri: Öcalan Gelsin TBMM’de Konuşsun”👇🏻

Türkiye: “Bahçeli’den Ezber Bozan Açıklama Sürpriz İmralı Çıkışı”👇🏻

Karar: “Öcalan’ı Meclis’te Konuşmaya Çağırdı: Bahçeli Süreci”👇🏻

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Cübbeli Ahmet Devlet Bahçeli’nin Öcalan Sözlerini Üstü Kapalı Hedef Aldı: “Ayı İle Yatağa Giren…”
DEM Parti'den Bahçeli'nin Öcalan Çağrısına İlk Değerlendirme: "Bu Kadarını Beklemiyorduk"

Popüler İçerikler

İYİ Parti'den Bahçeli'ye Tepki! Kürsüden Urgan Fırtlatıldı: Sıralar Şehitlerin Fotoğraflarıyla Doldu
Terör Saldırısı: Ankara Kazan'da Bulunan TUSAŞ'ta Patlama ve Silah Sesleri!
Mauro Icardi ile Barışan Wanda Nara'dan Çok Konuşulacak Üstsüz Poz!
YORUMLAR
23.10.2024

Bu saçma lafları muhalefetten birisi yapsaydı herkes tarafından terörist ilan edilir, hakkında davalar açılır hapse bile yollanırdı. Ama malum şahıslar bebek katilini meclise sokmak istediklerinde terörsüz Türkiye bilmem ne deniyor. Yalaka medya hepinizin Allah belasını. Mahvettiniz ülkeyi de insanların hayatını da.

23.10.2024

Böyle saçma sapan bir çağrıyı bilmem nerenin CHP ilçe teşkilatında, üye olup olmadığı bile belli olmayan birisi çıkıp söylese bu manşetlerin ne olacağını az çok biliyoruz. Neyse bakalım. Sabah gazetesine her mürit bir şekilde ulaşıyor. TRT'nin sansürlediği çağrıyı oradan okurlar. Okuyabildikleri kadar.

23.10.2024

israil bize saldırcak da bizi boklu terör örgütü pkk mı savuncak. ne devlet aklından bahsediyorsunuz. çocuk mu kandırıyorsunuz. koskaca Türkiye Cumhuriyeti israile karşı apoya mı sığıncak. kafayı yemelik. bi bildiği vardır 400 yıllık devlet aklı deniyor bi de buna çıldırırsın. israilden korkan sizin gibi filistinli Türk düşmanı vatan hainleridir.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ