Gazeteci Uğur Dündar, Instagram'ın Kapalı Kalmasının Türk Ekonomisine Maliyetini Yazdı!

Ünlü gazeteci Uğur Dündar, Instagram'ın kapalı kalmasınını Türkiye ekonomisine günlük maliyeti 1,9 milyar lira olduğunu yazdı. Dündar ayrıca 'Instagram 52 gün kapalı kalırsa Türkiye tasarruf paketi kadar zarar edecek' ifadelerini kullandı. 

Türkiye'de son iki gündür en çok duyduğumuz soruların başında, "Instagram neden kapandı?" ve "Instagram ne zaman açılacak?" gibi ifadeler var.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), 2 Ağustos 2024'te Instagram'a erişim engeli getirdi. Engelin ne zaman kaldırılacağı bilinmiyor.

Instagram'ın "katalog suçlara uymadığı" gerekçesiyle erişime kapatıldığı belirtildi.

Katalog suçlar arasında çocuğa karşı cinsel istismar, intihara sevk etme, Atatürk'e hakaret gibi maddeler var.

Insagram'ın kapatılmasına dikkat çeken bir tepki ise gazeteci Uğur Dündar'dan geldi. Dündar, "Yasaklanan Instagram, Yoksullaşan Türkiye!.." başlıklı paylaşımında Instagram'ın kapalı kalmasının Türk ekonomisine maliyetini verdi.

Dündar paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Instagram’ın kapalı kalmasının Türkiye ekonomisine günlük maliyeti: 1,9 milyar lira."

“Kamuda Tasarruf Paketi”nin toplam boyutu 100 milyar liraydı. Eğer Instagram sadece 52 gün kapalı kalırsa Türkiye tasarruf paketi kadar zarar edecek."

"Instagram'a konulan yasak en fazla İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya ekonomilerini etkileyecek. İnstagram'ı hemen açın!.."

Popüler İçerikler

Tekirdağ'da İstismara Uğrayan 2 Yaşındaki Sıla Bebekle İlgili Korkunç Detaylar: Vücudunda Diş İzleri!
Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
YORUMLAR
04.08.2024

İsterse ekonomiye zerre zararı olmasın. Kapatılması kararı nereden tutsan elinde kalıyor. "Yasak" diye diye bu iş daha da beter gider.

04.08.2024

Hala bu iktidarın ekonomik nedenleri göz önüne alarak rasyonel kararlar alacağını düşünerek tavsiye vermek en basit tabiriyle naifliktir, biz o çizgiyi çoktan geçtik.

VPN ile girdim hesabıma spam uyarısı koydu instagram ya, kahrol israil

04.08.2024

israille ne alakası var

TÜM YORUMLARI OKU (19)