Gazeteci Tolga Şardan ve Dinçer Gökçe Gözaltına Alındı

T24 yazarı ve gazeteci Tolga Şardan, 'MİT'in yargı raporu' haberi nedeniyle 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçlamasıyla gözaltına alındı. Halk TV Yazı İşleri Müdürü Dinçer Gökçe'nin de gözaltına alındığı bildirildi.

Gökçe daha sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Gazeteci Tolga Şardan, "MİT'in Cumhurbaşkanlığı'na sunduğu 'yargı raporu'nda neler var?" başlıklı yazısı gerekçe gösterilerek gözaltına alındı.

Soruşturmanın, Şardan'ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a sunulan ve yargıdaki yolsuzluk iddiaları konusunda tespitler içeren MİT raporuna ilişkin yazısı nedeniyle başlatıldığı belirtiliyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmasında, Şardan'ın "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" iddiasıyla suçlandığı ve evinde arama yapıldığı öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmasında, Şardan'ın 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' iddiasıyla suçlandığı ve evinde arama yapıldığı öğrenildi.

Şırdan'ın ardından Halk TV Yazı İşleri Müdürü Dinçer Gökçe de gözaltına alındı.

Gökçe'nin de Tolga Şardan gibi 'Halkı Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma' gerekçesiyle gözaltına alındığı aktarıldı.

Gökçe daha sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Popüler İçerikler

Tekirdağ'da İstismara Uğrayan 2 Yaşındaki Sıla Bebekle İlgili Korkunç Detaylar: Vücudunda Diş İzleri!
Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
YORUMLAR
01.11.2023

"Büyüteç'te gündeme getirdiğim söz konusu raporlarda mafya yapılanmalarıyla bağlantılı olan siyasetçiler, bürokratlar, kamu görevlileri belirtilmişti." Sebep bu olabilir mi acaba?

01.11.2023

Daha önceki bı yazısında ona da değinmiş zaten de işte 😏

MİT neden rapor hazırladı ki, sokağa çıkıp adliyeye işi düşmüş sade vatandaşa sorsalar zaten söylerdi bunları. Ayrıca hukuku bu hale getiren AKP hükümeti değil mi, kimi kime rapor etmişler? Tüm bunları bir gazeteci yayınlayınca içeri atmaları normal oluyor tabii ki. Aslında bakın, siz sıkılıyorsunuz ama böyle hapse filan düşmez, açlıktan filanda ölmezseniz baya eğlenceli bir ülkemiz var. Lunapark gibi...

Pasif Kullanıcı
01.11.2023

Dedim ben size uğraşmayın alayınız patlarsınız diye :) 24 saat geçmedi daha.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ