Gazeteci Timur Soykan Paylaştı: "Seçmen Listesinde Bir Tane Doğuştan Türk Vatandaşı Yok"

İstanbul'daki bir seçmen listesini paylaşan gazeteci Timur Soykan, daire alarak vatandaşlık sahibi alanların geldiği boyutu gösterdi.

Gazeteci Timur Soykan, İstanbul'un Ataköy ilçesindeki bir seçmen listesini paylaştı.

Soykan paylaşımında, "Fotoğraftaki İstanbul Ataköy'de bir seçmen listesi ve doğuştan Türk vatandaşı yok. Soyadının ilk harfine göre sıralandığı listedekilerin tamamı Türk vatandaşlığı alan Suriyeliler. Bir de lraklı var. Hepsinin adresi aynı caddede. Çünkü daire alan vatandaş oluyor" ifadelerini kullandı.

Liste kısa süre içinde sosyal medyada gündem oldu.

Seçmen listesindeki kişilerin Ataköy sahilde yer alan Sea Pearl Rezidans'tan olduğunu ifade eden Soykan, "250 bin ya da 400 bin dolara daire alarak vatandaş olmuş. Seçmen adresleri burası. Burayı inşa eden ise Sedat Peker ifşalarında da gündeme gelen, AKP'ye yakın Kuzu Grup" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu daha önce, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde oy kullanabilecek Suriyeli sayısının 126 bin olduğu bilgisini paylaşmıştı.

Twitter'da Suriyeliler İçin Seçim Kanalı Açıldı

Popüler İçerikler

Büyük İddia: Çaycuma Cumhuriyet Başsavcısı, Sevgilisinin Eski Sevgililerini Gözaltına Aldırdı
MAM 6284 Özel Bölüm'de Söz Alan Erkekleri Koruma Derneği Başkanına Oğuzhan Uğur'dan Ders Niteliğinde Cevap!
Aldığı Bursla Yurt Dışı Tatili Yaptığı İddia Edilen Öğrenci Tepkilerin Üzerine Açıklama Yaptı
YORUMLAR
02.04.2023

bizim millet de oturacak kiralık ev bulamıyor.

02.04.2023

şu ülkede bi nazi partisi kurulup şunlara soykırım vaadi verse en önde katılmazsam şerefsizim. eşiktekinden beşiktekine kadar hepsini her türlü yöntemle öldürürüm. sonra da keyif sigaramı içip kafayı vurup osura osura uyurum. çocukken filmlerdeki kötü adamlara bile merhamet gösteren beni ağır sadist yaptığı için devlete ve millete çok teşekkür ederim. dünyanın en büyük açık hava tımarhanesi aq.

02.04.2023

Adamların suçu ne senin hükümetin bu fırsatı sunuyorsa suç onlarda değil devlettedir. Aynısını İtalya devleti yapsın bizim zenginler hemen en önde yer alır. Yani kısacası sorun hükümetler, insanlar değil.

02.04.2023

Para ya resulullah. Adamlar cadde almış. Ne güzel ya dil öğrenme adapte olma gibi şartları sağlamadan lüks rezidanstan ev alıp vatandaş olmuş ve beni kimin yöneteceğine karar veriyor. Yedek oy deposu.

TÜM YORUMLARI OKU (33)