Gazeteci Fatih Portakal LGBTİ Anketiyle Tepkilerin Odağında

Erdoğan talimat vermişti, kulislerde LGBTİ bireylere karşı yeni kısıtlamaların yolunun açılabileceğine dikkat çekiliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başörtüsüne anayasal güvence ve “aile kurumunun güçlendirilmesi”ni de içeren anayasa değişikliği teklifi için Adalet Bakanlığı ve parti yönetimine talimat vermişti. Adalet Bakanlığı’nın hazırlık çalışmalarını başlatma kararı aldığı anayasa teklifinin içeriğine dair henüz net bilgiler ortaya çıkmadı. Kulislerde, Türkiye’de halen “eşcinsel evlilikyasak olmasına karşın aile tanımında yapılacak değişiklikle, LGBTİ+ bireylere karşı yeni kısıtlamaların yolunun açılabileceğine dikkat çekiliyor. Erdoğan son dönemdeki açıklamalarında ayrıca sık sık LGBT'yi hedef almaya devam ediyor.

"LGBTİ bireylere bakışınızı nasıl ifade edersiniz?" anketi düzenledi

LGBTİ tartışmaları sürürken, gazeteci Fatih Portakal'In Twitter hesabından yaptığı bir anket tepkilerin odağına gelmiş durumda. Portakal anketinde 'LGBTİ bireylere bakışınızı nasıl ifade edersiniz?' sorusunu sorarken, şıklar arasına 'cinsel tercih', 'biyolojik farklılık', 'sapkınlık' 'fikrim yok' gibi tercihler koydu. Portakal'ın anketle 'ötekileştirme'ye hizmet ettiğini düşünen birçok kullanıcı ise duruma tepki gösterdi.

Fatih Portakal'ın LGBTİ anketine gelen tepkiler ⬇️

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Bu haberler de ilginizi çekebilir ⬇️

Anayasa Değişikliği Öncesi Erdoğan'ın Hedefinde LGBTİ Var: "Bu Müslüman Toplumu Birilerine Yedirmeyeceğiz"
Erdoğan: 'Kılıçdaroğlu Pas Verdi, Golü Atmamız Lazım'

Popüler İçerikler

Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
Yine Aynı Müdür Yine Olay: Müdür Yardımcısının Kapısını Kırdırıp İçeriye Girdi
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
YORUMLAR
03.11.2022

Kabul etseniz de etmeseniz de LGBT var. Var olmaya da devam edecek.

03.11.2022

Zaten yok dememiş ki adam halkın bu konuda ne düşündüğünü merak edip sosyolojik bir araştırma yapmak istemiş aynı anket ateistler hakkında da yapılabilirdi mesela ya da imam Hatip mezunları hakkında da . Keşke yapılsa halkın ne düşündüğü bilinse . Ama her soruya her ankete bu şekilde yaklasirsak özgür düşünme araştırma ortamı kalmaz .

03.11.2022

Kim kimi öpüyorsa öpsün, ama lgbt yi savunmak zorunda değiliz.

04.11.2022

kimsenin kimseyi savunmasına ihtiyaç yok halbuki, sadece saygı duyulsa yeter de artar bile

03.11.2022

ben şıklarda taşlayın ibneleri diye bir şık görmedim. Sizin hassasiyetinizi sevsinler..Bizim bu zamanda bunları konuşmamız bile çok üzücü..Cıkın artık insanların yatak odasından

TÜM YORUMLARI OKU (48)