Gayrimenkul Üzerinden Türk Vatandaşlığına Yeni Kolaylık: Artık Taahhüt Etmek Yeterli

Yabancıların Türk vatandaşlığına geçmeleri için almaları gereken taşınmazın bedeli bir süre önce 1 milyon dolardan 250 bin dolara indirilmişti. Yönetmeliğe eklenen bir madde ile Türk vatandaşlığına geçmek isteyenlere yeni kolaylık sağlandı. Artık 250 bin dolar değerinde taşınmazı alacağını taahhüt etmek de vatandaşlığa geçmek için yeterli olacak. 

Geçtiğimiz aylarda vatandaşlığa ilişkin yönetmelikte yapılan düzenleme ile birlikte, yabancılara mülkiyet satın alarak Türk vatandaşlığı elde etme yolunda kolaylık sağlanmıştı.Türk vatandaşlığı için alınması gereken taşınmazın alt sınır bedeli 1 milyon dolardan 250 bin dolara indirilmişti. Böylece, 3 yıl satmama şartı ile en az 250 bin dolarlık taşınmaz satın alan yabancılar için Türk vatandaşlığı hakkı sağlanmıştı.

250 Bin Dolara Ev Almak Yeterli: Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Olmak Artık Daha Kolay

Bitmemiş konut projesiyle de vatandaşlık yolu açıldı

AA'nın aktardığına göre 'Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' Resmi Gazete'de yayımlandı ve yönetmeliğe tamamlanmamış konut projeleri için de hüküm eklendi.

Buna göre en az 250 bin dolarlık taşınmazın peşin olarak satışının vadedildiğine dair noterden düzenlenen sözleşmenin, 3 yıl süreyle devri ve terkinin yapılmayacağı taahhüdüyle tapu siciline şerh edilmesiyle de Türk vatandaşlığı kazanılabilecek.

Böylece projesi devam eden taşınmazı satın alan bir yabancı, buna ilişkin sözleşmeyi notere ibraz ederek Türk vatandaşı olabilecek

Ayrıca bakınız:

Parası Neyse Verip İster Oturma İzni İster Vatandaşlığını Satın Alabileceğiniz 23 Ülke

Popüler İçerikler

Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
Babalık Davasıyla Uğraşan Uğur Dündar'ın Yıllar Önce Verdiği Bir Röportajda Söyledikleri Şoke Etti
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
YORUMLAR

Allah belanızı versin yakında ülkeyi ziyaret eden turistlere anı olarak Türk pasaportu dağıtırsınız.

07.12.2018

AKP Hukumeti artik bunadi ne yapacagini sasirdi!!! Hepsi salaklar surusu, hic birinde gram zeka beyin yok. Turk vatandasi olmayi bu kadar ayak altina dusurduler. Baska ulkelerin vatandas olma sartlarina hicmi bakmiyorlar. Kaldiki bizim baska ulkelerden vatandas gelmesine ihtiyacimiz yok!!! illa birileri gelecekse vize ile gelsin isleri bitince gitsin yada bizim isimiz bitince gonderelim. AKP hukumeti tamamen Turkiye toplumunun yapisini bozmak icin elinden gelen her turlu serefsizligi yapiyor. AKPden sonra gelen, hukumet AKP donemin yapilan tum vatandasliklari iptal etmelidir. Ayrica bunlarin 16 yilda yaptigi tum isleri tek tek denetlemelidir. Recep Tayyip denilen ulke vatan millet ve din dusmani adami en kisa suredede asmak, yedi sulalesinin malina mulkune el konulmali ve sulalesi surgune gonderilmelidir!!!

07.12.2018

bu hükümete paradan bahset yeter ki artık bir sürü arap asıllı Türk vatandaşı olacak

TÜM YORUMLARI OKU (26)