Gastrit Deyip Geçmeyin: Basit Bir Mide Rahatsızlığından Kansere Dönüşebilir!

Gastrit, toplumda basit bir hastalık olarak görülse de ciddi sonuçlar doğurabilecek bir mide rahatsızlığı. Gastrit nedir, ne iyi gelir, nasıl anlaşılır gibi soruların cevaplarını sizler için derledik.

Not: Bu içerik bilgilendirme amaçlı olarak hazırlanmış olup kullanılan kaynaklar içeriğin sonunda verilmiştir. Eğer gastrit ve benzeri bir mide rahatsızlığı yaşadığınızı düşünüyorsanız uğrayacağınız ilk adresin doktorunuz olması gerektiğini unutmayınız.

Midenin içi alev almış gibi hissettiren o yanma hissi çoğumuzun başına arada sırada geliyordur.

Midede değişik etkenlerin yaptığı uyarılar sonrasında beyaz kan hücreleri mukozada birikerek yanma tepkimesi oluşturur.

Lakin bu mide ağrısı ve yanması, tıptaki adıyla gastrit, basit bir rahatsızlık gibi düşünülse de aslında ciddi sonuçlar doğurabilecek bir rahatsızlık.

Mide ekşimesi durumu ile gastritin karıştırılmaması gerekli, gastrit mide ekşimesine neden olur, ancak gastrite neden olan durumlar daha farklıdır.

Tedavi edilmeyen gastrit vakalarının ilerlemesi halinde mide iç duvarında çeşitli doku değişiklikleri oluşabilmekte ve kanserli dokuların ortaya çıkma ihtimali artmaktadır.

Özellikle genetik olarak yatkınlığı olan kişiler tetikte olmalı.

Kronik yani yavaşça gelişen gastrit ile akut yani aniden gelişen gastrit olarak 2 ayrı kategoride incelenir.

Akut gastritte karnın üst kısmında ağrı, gaz, geğirme, yanma, ekşime, bulantı ve kusma gibi bulgular görülürken kronik gastritte ağrı daha az belirgin olup yemek sonrasında şişkinlik ve dolgunluk hissi, erken doyma, bulantı hissi, geğirme, iştahsızlık ve ağızda kötü tat gibi dispeptik yakınmalar daha sık görülür

Gastrit her yaş grubunda görülebileceği gibi, ilerleyen yaşlarda ortaya çıktığında daha ciddi sonuçlara sebep olabilir.

Ancak hastalarda ağrı şiddetli ise, aşırı veya sürekli bulantı ve kusma varsa ve buna kilo kaybı da eşlik ediyorsa, ilaç kullanımına rağmen iyileşme olmuyorsa veya bu şikayetler 55 yaşın üzerindeki bir kişide yeni ortaya çıkmışsa daha ciddi şekilde değerlendirilmelidir.

Uzmanlar yeme alışkanlığının değiştirilmesi ve bol su tüketilmesi gerektiği konusunda uyarıyor.

Yemek yerken gıdalar iyi çiğnenmeli, hızlı yemekten kaçınılmalı, kızartmalar ve aşırı yağlı besinlerden uzak durulmalı, baharatlar abartılmamalı. Sigara ve alkolden kesinlikle uzak durulmalı. Taze meyve ve sebzeler sofradan eksik edilmemeli ve bolca su tüketilmeli.

Kaynak1Kaynak2

Sizin de Mideniz Yangın Yeri Gibi mi? İşte Mide Ekşimesine Çare Olabilecek 13 Doğal Yöntem

Popüler İçerikler

Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
Dilan Çiçek Deniz'in Yaza Damgasını Vuracak Yeni Aşkı Ünlü Yönetmenin Oğlu Çıktı!
YORUMLAR

Propolis, GASTRİT ve ÜLSER e sebep olan helicobacterpylori bakterisinin yokedilmesinde ve mide zarında oluşan iltihabın kurutulmasında, yüksek antibiyotik,Antiviral ve antienflamatuar etkisiyle bu hastalıkların tedavisinde doğadaki en üstün,en etkili çözümdür. Bu formülü bulan Japon bir Dr.dur... Erzurum Ziraat Mezunu 34 yıllık Apiterapi Uzmanıyım,Organik Ürün temini ve kullanım yöntemleri için, 05324063215 & 05050658499 nolu tlf.ve Whatsapp tan ulşblrsnz.Saygılarımla.Kadir Onay.... Apiterapi Merkezi Youtube & apiterapimerkeziinstagram https://youtu.be/in2enPVbRXk

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ