Gardaşlar! Eli Baltalı Turgut Alp'i Canlandıran Cengaver Cengiz Coşkun'u Tanıyoruz!

Piyasadaki diziler içerisinde en çok emek verilerek çekilen ve yakışıklı kontenjanının en geniş olduğu dizi kesinlikle Diriliş Ertuğrul!

Yiğitlerin hakkını vermek lazım diye düşündük ve eli baltalı yiğidimiz Turgut Alp'i canlandıran Cengiz Coşkun'u tanıtalım dedik. İyi okumalar!

Öncelikle Diriliş Ertuğrul dizisinin ve şu sahnelerin güzelliğiyle başlayalım...

Tarihi ve kahraman temalı senaryo ve dövüş sahneleri anlayışımız, zamanında Cüneyt Arkın'ın abartılı filmleriyle şekillendiği için belki de, kendi üretimimiz dizi ve filmlerden beklentilerimiz istemsizce düşük oluyor.

Lakin bir Diriliş Ertuğrul gerçeği var. Mesela şu sahneleri Vikingler ya da Taht Oyunları gibi dizilerde görsek dibimiz düşer. Oysa oyuncularından yönetmenine kadar tamamen Türk yapımı Diriliş Ertuğrul dizisinden!

Dizinin baş karakteri Ertuğrul'un da en güvendiği, hatta sağ kolu diyebileceğimiz Alp; işte bu eli baltalı Turgut Alp...

Ertuğrul obanın başına bela açtıkça, peşinden Turgut Alp de koşturuyor. Baltasıyla düşmanlara dehşet saçıyor.

Turgut Alp figürünün tarihi önemine değinmeden önce bu efsanevi karakteri canlandıran oyuncumuzu tanıyalım: Cengiz Coşkun!

Turgut Alp'i baltası ve savaş kıyafetleri olmadan, marka montuyla, beresiyle görmek ne kadar tuhaf gelse de şu bir gerçek ki; adam her haliyle yakışıklı!

Ekranlardaki beybi yüzlü, toy yakışıklıların egemenliğine son veren bu yiğidomuz, 1982 doğumlu bir Boğa burcu erkeği...

Aslen Bulgaristan göçmeni. Boyu 1.88 cm... Hey maşallah!

Muhacir (ya da macır) yakışıklımız aslında spor akademisi mezunu ve profesyonel bir basketbolcu... Oyunculuk macerası 2002 yılında girdiği Best Model yarışmasından sonra başladı.

Marmara Üniversitesi Spor Akademisi Antrenörlük Bölümü’nünden 2008 yılında mezun olmadan önce ortaokul döneminde Ülkerspor’da, ardından da  Erdemir Ereğli Spor ve Balıkesir Spor bünyesinde yer aldı.

Uğurlu sayısı 4 olmalı... Best Model yarışmasında dördüncü oldu. Ardından Londra’da gerçekleştirilen Dünyanın En Yakışıklı Erkeği Yarışmasına da katıldı ve onda da dördüncü oldu!

Fakat yine Londra'da 'En İyi Fizikli Erkek' ödülü aldığını da es geçmeyelim!

Doktorlar dizisi dahil pek çok yapımda yer aldı fakat biz onu Fetih 1453 filminde cesur Şovalye Guistiniani rolünde tanıdık.

Böylece artık kendisine yakışan rolü bulmuştu. Savaşçı!

Şövalye, kahraman, alp... Bu adama dövüşmek yakışıyor!

Ardından 2013'te Survivor yarışmasına katıldı.

Çünkü neden katılmasındı?! Kaslıydı.

Muhteşem fiziği ve sert yakışıklı yüzü ile 10 numara bir oyuncu olmasına rağmen henüz parlayacağı projeyi bulamamıştı ki Diriliş Ertuğrul dizisi başladı.

N'apsaydı bu adam; barbar yakışıklılığıyla Aşk-ı Memnu'da mı oynasaydı?!

Diriliş Ertuğrul'da tarihi açıdan oldukça önemli bir figür olan Turgut Alp'i canlandırıyor.

Turgut Alp, Osmanlı Devletinin kurucusu Osman Bey’in gaza faaliyetlerinde en yakın silah arkadaşlarından biri. Osman Bey tarafından İnegöl'ün fethiyle görevlendirildi. Mezarı da şu an Bursa'nın İnegöl ilçesinde yer alıyor.

Başlarda tarih bilgisinin pek de iyi olmadığını söyleyen Coşkun, karaktere daha hakim olabilmek için tarihi araştırmaya başladığında Turgut Alp'ten fazlasıyla etkilenmiş!

Daha geçenlerde Turgut Alp'in mezarını ziyaret etti. Rolüne gerçekten kendisini kaptırdığını söylüyor.

Ayrıca "Turgut Alp olmak" onu kişisel seviyede de değiştirmiş.

'Duygularımı çok yoğun ama kendi içimde yaşayan birisiydim. Turgut Alp karakteri beni çok iyileştirdi. Üzerinde çalışırken ben de kendi duygularımı daha dışa dönük yaşamaya başladım. ‘Samimiyet hayatın başrolünde’ diye benim bir lafım vardır. Turgut Alp’in bana en çok benzeyen yönlerinden birisi de samimiyet, yoldaşlılığı ve bağlılığı.'

"Sabır acıdır ama meyvesi tatlıdır."

Yakışıklı oyuncu Turgut Alp karakterinin dizi senaryosu dahilinde yaşadığı olaylardan, kendi hayatında da izler bulabildiğini belirtiyor. Sonuçta o bir sporcu; başarının ve sonuçların yorucu ve acılı bir dönemden sonra geldiğini biliyor.

Turgut Alp gözü kara ve çok belalı! Önümüzdeki bölümlerde karakterinin öleceğine dair söylentiler sürüyor. Bu sezon gidici gözüyle bakılıyor.

Şu aralar Turgut Alp yaralı bir biçimde yorgan döşek yatmakta. Ne çektin be Turgut Alp!

Lakin daha önce de obadan ve diziden ayrılacağı söylendiği halde dimdik bir şekilde geri dönmüştü!

Yani henüz Turgut Alp'ten umutlarınızı kesmeyin, gardaşlar.

Cengiz Coşkun'un ise diziden ayrılması durumunda da önü açık görünüyor. Bu konuda oldukça hırslı!

'Hedefim yurtdışı. Vikingler veya Game Of Thrones gibi diziler... Neden olmasın?'

Bizce de, neden olmasın?! Zira ne Vikinglerden, ne de Westeros'un şövalyelerinden bir farkı yok!

Sonuçta Cengiz Coşkun'un ortaya koyduğu emek var!

Ecdat be!

Yaşattığı heyecanla ve coşturduğu milli hislerle hepimizi ekran karşısında ulutan Diriliş Ertuğrul ekibine teşekkür ediyoruz.

Ve Turgut Alp çok yaşa, diyoruz!

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
YORUMLAR

"Diriliş'i AKP'liler seviyor, demek ki çok saçma bir dizi. İzlemedim ama amk öyle dizinin" diye düşünen ciddi bir topluluk var. Ne var ki, aynı topluluk kendinden olmayanı dar görüşlü, yobaz diye suçlar. Anadolu denen memleketin AKP'lisi de, CHP'lisi de, MHP'lisi de, HDP'lisi de gereksiztir. Mustafa Kemal Paşa'nın en büyük hatası şüphesiz ki, Türk halkının zekasına olan güveniydi.

15.11.2016

Bu adam Game of Thrones'da Khal oynar hacıı :D

15.11.2016

Aga bu nedir yaa, sıradan bir dizi yüzünden bile insanlar kutuplaşmış. Bir kısım filmi izlemediği halde tavır koymuş, bir kısımda daha önce film-dizi izlememişçesine peşinden koşuyor bu dizinin. Bir sakin olun mk, alt tarafı dizi.

TÜM YORUMLARI OKU (18)