Onedio Logo

Garaj Satışından 50 Dolara Aldığı Tablonun Kayıp Van Gogh Eseri Çıkmasıyla Şoke Olan Antikacı

Kapak Görseli

Düşünsenize, sıradan bir garaj satışında gözünüze takılan bir tabloyu eve götürüyorsunuz ve yıllar sonra bunun aslında milyonlarca dolar değerinde bir Van Gogh eseri olduğunu öğreniyorsunuz!  İşte tam olarak Minnesota'da yaşanan bu olay, sanat dünyasında büyük bir heyecan yarattı. Detaylara beraber bakalım...

Vincent van Gogh, Fransa'daki bir akıl hastanesinde geçirdiği bir yıl boyunca İrisler ve Yıldızlı Gece dahil olmak üzere yaklaşık 150 tablo yaptı. Bu süreçte, başka sanatçıların eserlerini “çeviri” olarak adlandırdığı yorumlarla yeniden resmetti.

Vincent van Gogh, Fransa'daki bir akıl hastanesinde geçirdiği bir yıl boyunca İrisler ve Yıldızlı Gece dahil olmak üzere yaklaşık 150 tablo yaptı. Bu süreçte, başka sanatçıların eserlerini “çeviri” olarak adlandırdığı yorumlarla yeniden resmetti. Görseli

Minnesota’daki antikacı da çeviri tabloya rastlamış olabilir. 50 dolara aldığı tablo, kırmızı yanaklı bir balıkçının portresini gösteriyordu.

Minnesota’daki antikacı da çeviri tabloya rastlamış olabilir. 50 dolara aldığı tablo, kırmızı yanaklı bir balıkçının portresini gösteriyordu. Görseli

Antikacı, tabloyu 2019 yılında sanat araştırma şirketi LMI Group International’a sattı ve ardından büyük bir araştırma başladı.

LMI Group’un sanat tarihçisi Maxwell L. Anderson, tabloyu ilk gördüğünde hayran kaldığını ancak tamamen ikna olmadığını belirtiyor. Tablo, van Gogh’un canlı renklerinden yoksundu ama yine de sanatçının ustaca fırça darbelerine dair ipuçları vardı.

Tabloda dikkat çeken bir diğer detay ise “Elimar” imzasıydı. Bu isim, Hans Christian Andersen’in İki Barones adlı romanındaki bir karakterden geliyor ve Van Gogh’un favori yazarlarından birine gönderme olabilir.

Araştırmalar sırasında tablonun köşesine sıkışmış bir saç teli bulundu. Genetik analizler, bu saçın kızıl veya kızıl kahverengi olduğunu ortaya koydu. Bildiğimiz üzere Van Gogh’un da kızıl saçları vardı.

Daha da ilginci, tablodaki kırmızı pigment (PR-50) başta şüphe uyandırdı çünkü bu pigmentin 1905’te patentlendiği düşünülüyordu.

Ancak detaylı bir araştırma sonunda pigmentin 1883’te patentlendiği ortaya çıktı. Bu da tablonun van Gogh’un 1890’daki ölümünden önce yapılmış olabileceğini kanıtlıyor.

Tüm kanıtlar Van Gogh’u işaret ediyor ama hala bazı soru işaretleri var. Asıl soru ise şu: Bu tablo nasıl oldu da garaj satışına düştü?

İlginizi çekebilir:

"O Gelirse Ben Giderim" Dedikten Sonra Evcil Hayvanlarının Kulu Kölesi Olan Ebeveynler
Sohbetlerin Aranan İsmi Olacaksınız: Arkadaş Ortamında Satabileceğiniz 15 Şaşırtıcı Bilgi
Sıcak İklime Sahip Ülkeler Acı Yemeklere Neden Daha Düşkün Oluyor?

Popüler İçerikler

62 Yaşındaki Adamı 4.5 Milyon Dolandırdığı İddia Edilen Fenomen ‘Mekselina’ Müge Anlı’yı Çılgına Çevirdi!
62 Yaşındaki Adamı 4.5 Milyon Dolandırdığı İddia Edilen Fenomen ‘Mekselina’ Müge Anlı’yı Çılgına Çevirdi!
Ekrem İmamoğlu'nun X Hesabının Erişime Engellenmesi Sosyal Medyada Gündem Yarattı
Ekrem İmamoğlu'nun X Hesabının Erişime Engellenmesi Sosyal Medyada Gündem Yarattı
CHP’nin Boykot Ettiği Markalardan Espressolab, Boykot Çağrısı Yaptığını İddia Ettiği Kişilere Dava Açıyor
CHP’nin Boykot Ettiği Markalardan Espressolab, Boykot Çağrısı Yaptığını İddia Ettiği Kişilere Dava Açıyor
YORUMLAR
04.02.2025

adamdaki şansa bak

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ