Game of Thrones'un Efsane Ejderhalarının Özellikleri ve Onlar Hakkında Kimsenin Bilmediği Gerçekler

Ejderhalar her zaman Orta Çağ fantezi edebiyatının en tanınmış ve müthiş yaratıkları olmuşlardır.

George R.R. Martin'in, HBO'nun Game of Thrones dizisinin konusu olan ''A Song of Ice and Fire'' kitap serisindeki ejderhalar savaşların başrolü olmuşlardır. Dizinin hayranları onları her gördüklerinde heyecanlanmışlardır.

Game of Thrones evrenine ait bu görkemli canlılar hakkında bilinmeyen bazı gerçekler var.

Ejderhalar, sürüngen vücuduna sahip olmalarına rağmen uçabilen devasa büyüklükte yaratıklardır. Ejderha mitolojisinde güçlü ve büyülü bir bileşene sahip oldukları söylenir. Ejderhalar etkileyici ve yıkıcı güce sahiptirler. Bütün orduları silip süpürebilirler ve şehirleri yerle bir edebilirler. İnsanlar, ejderhaları evcilleştirip onların üzerine binerek savaş makinesi olarak kullanacak kadar güçlüdürler. Ejderhaları, düşmanlarını yok edip Essos ve Westeros kıtalarında çok büyük imparatorluklar kurmak için kullanırlar.

Hayatta kalan son ejderhalar, beş kralın savaşından 300 yıl önce yedi krallığı fethetmek isteyen Targaryen ailesine aitti.

Targaryen ejderhalarının çoğu dans ederken öldü. Bu olaydan sonra ejderhaların soyunun tükendiğine inanılıyordu. Sonrasında Daenerys işin içine girdi. Beş kralın savaşı başladı. Bu sırada Daenerys Targaryen düğün hediyesi olarak zamanla taşa dönüşmüş 3 tane ejderha yumurtası aldı. Bir kara büyü sayesinde ejderhalar yumurtalarından çıktılar ve yok oluşlarından bu yana ilk defa gökyüzüne yükseldiler.

Dany'nin üç ejderhasınında oldukça anlamlı isimleri var.

İlk ejderha Drogon, Dany'nin ölen eşi Khal Drogon'un ismini taşıyor. Kardeşlerinden daha büyük ve agresif olan bu ejderha kendisine özgü kırmızı desenlere sahip. İkinci ejderha Rhaegar ise ismini Rhaegar Targaryen'dan alıyor. Bu ejderha ise yeşil pullara ve bronz desenlere sahip. Son ejderha Viserion ise ismini Viserys Targaryen'dan alıyor. Viserion, altın desenlere sahip beyaz bir ejderhadır. Gece Kralı tarafından yakalanmıştır. Bu yüzden şu anda Ak Gezenler için savaşmaktadır.

Şimdi sıra Game of Thrones'un diğer ejderhalarında:

  • Sunfyre: Aegon II Targaryen'ın ejderhasıdır. Diğer ejderhalar ile dans ettiği sırada aldığı yaralardan ötürü ölmüştür.

  • Syrax: Rhaenrya Targaryen'ın ejderhasıdır. 

  • Charaxes: Daemon Targaryen'ın ejderhasıdır. Tanrıların Gözü savaşı sırasında öldürülmüştür.

  • Meleys: Rhaenys Targaryen'ın ejderhasıdır. Rook's Rest kuşatması sırasında öldürülmüştür.

  • Arrax: Lucery Velaryon'un ejderhasıdır. Storm’s End'in üzerindeki dansı sırasında öldürülmüştür.

  • Vermax: Jacaerys Velaryon'un ejderhasıdır. Gullet Savaşı sırasında ölmüştür.

  • Shrykos: Ejderhaların dansında hayatta kalmayı başarmış olsa da Dragonpit fırtınasında hayatını kaybetmiştir.

  • Morghul: Shrykos ile aynı kaderi paylaşan bir ejderhadır. Dans sırasında hayatta kalıp fırtınada ölmüştür.

  • Tyraxes: Dragonpit fırtınasında ölmüştür.

Game of Thrones'daki ejderhalar hakkındaki gerçekler:

Ejderhaların vücutları uzun ve kıvrımlıdır. Boyunları ve kuyrukları orantılı biçimde uzundur. İki arka bacakları iki kanatları vardır. Bununla birlikte keskin dişlere ve uzun, kılıç benzeri pençelere sahiptirler. Vücutları pullarla kaplıdır. Kafalarından kuyruklarına doğru uzanan dikenleri vardır. Boynuzları oldukça büyüktür. Yaş olarak büyüdükçe genişleyen çeneleri ile düşmanlarına mükemmel biçimde gözdağı verirler.

Ejderhalar, avlarını yemeden önce ateşten nefesleriyle pişiren etoburlardır. Koyundan balığa kadar her türlü eti yiyebilirler. Savaş alanlarında uçan ejderhaların ölen atları hatta askerleri yediği söylenir.

Popüler İçerikler

İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
YORUMLAR
19.04.2019

Balerion nerede?

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ