Game of Thrones'un 6. Sezon Finalini İzlerken Muhtemelen Gözünüzden Kaçmış 13 İnce Detay

İzlememizin üstünden günler geçti, hatta üstüne ikişer üçer tur daha izledik finali konuşmaya devam ediyoruz zira yeni sezon tee 2017'de falan gelecek. İyice suyunu çıkarmalıyız bence 😁

1. Oha Varys gelmiş??

Yav sen Dorne'da değil miydin, daha bunun 1-2 sahne öncesinde gördük orada seni, ne çabuk geldin Mereen'e?

Mereen'i bilmeyenler için söylüyorum, Westeros haritasına bakın, dikey bakın ama, heh işte Westeros'un o dikey büyüklüğü kadar mesafe var Mereen ve Dorne arasında.

2. Varys gelir de diğerleri gelmez mi? Tyrell ve Martell aileleri de cümbür cemaat King's Landing'i tokatlamaya geliyor.

Görüldüğü üzere gemilerde sadece Targaryen flamaları yok

3. Çakal Qyburn yavaş yavaş yükselişine devam ediyor, yakasından gördüğümüz gibi kendisi Kraliçe'nin Eli olmuş.

Tyrion Lannister gelene kadar bekle bakalım Qyburn efendi... Gerçi sonrasını bilemeyiz belki savaş başka seyreder ve görevin devam eder.

4. Red Wedding'in öcü çatır çatır alındı beee!!!

Robb Stark, Twyin Lannister'ın düzenlediği düğün saldırısında en başta arbaletlerle vurulmuştu ve Tywin, kendi oğlu Tyrion Lannister tarafından arbaletle öldürüldü. Roose Bolton oklarla vurulmuş Robb Stark'ın göğsüne bıçağı saplamıştı, o da kendi oğlu tarafından aynı şekilde öldürüldü. Catelyn Stark'ın da Walder Frey'in oğlu tarafundan boğazı kesilmişti, Arya da bir güzel oğlunu Walder Frey'e yedirdikten sonra boğazını kesti. Kuzey unutmaz ulan!!!

5. Cersei ile Jaime'yi basan Bran Stark'ın düşüşünü hatırladınız mı?

Cersei son oğlunu da neredeyse aynı aksiyonla kaybetti. Evet fiziksel olarak kendi eliyle itmedi belki ama Bran'ı ittirdiği gibi bir şekilde ittirdi... Artık pek de sarı olmayan saçlarından sen suçlusun Cersei.

6. Bir Reddit üyesi de Tommen'ın bu son hareketi için güzel bir noktaya değinmiş, kulak verelim:

'Tommen'ın intiharı şahane bir sembolik hareketti. Tommen abisi ölene kadar bir nevi onun buyruğundaydı, abisi ölünce onu manipüle etmeye dedesi Tywin Lannister devam etti. Ardından kısa bir süre anası bu görevi üstlendi, sonrasında Margaery Tyrell çocuğu kullanmaya başladı. En sonda da yüce rahip ne dediyse he dedi. Tommen hiçbir zaman kendi kararlarını vermedi, hep birilerinin piyonu oldu. Her ne kadar etkisinde olsa da inandığı inancın temsili adam ve sevdiği kadın, annesi Cersei tarafından elinden alınmış oldu. Tommen'ın intiharı çaresizlikten değildi, kendi iradesiyle yaptığı bir darbeydi. Cersei çocuklarını her şeyden çok seviyordu ve Tommen bunu biliyordu. Cersei onun elinden her şeyi aldı, o da Cersei'nin elinden her şeyi aldı. Bu Tommen'ın ilk kez kendi başına hareket edişiydi.'

7. He bu arada Tommen rolünü oynayan Dean-Charles Chapman dizide ikinci kez ölmüş oldu.

Dean-Charles Chapman'ı aynı zamanda Martyn Lannister rolünde görmüştük ki kendisi Lord Karstark tarafından öldürülen rehine çocuklardan biriydi. Vay ben hatırlayamadım diyenler ve kendisini görmek isteyenler S03E03'e göz atabilir. Yani dizide iki kere öldüğünü gördüğümüz -şimdilik- tek oyuncu kendisi oldu. In your face Jon Snow!! 😁

8. Son bölümlerde sık sık tekrarlanan "İnanç ve taht bu dünyayı ayakta tutan iki sütundur" repliğini hatırlıyor musunuz? Şimdi hep beraber fotoğrafa bakıyoruz:

😁

9. Jon Snow'un annesinin kim olduğunu öğrendik nihayet. Peki bir sahne sonrasında Jon'u kral olarak adlandıran Lyanna Mormont ile annesi Lyanna Stark'ın adaş olmasının güzelliğinin şiirselliliği?

Arka arkaya bu sahneler bayağı klastı.

10. Bran'ın Jon hakkında gerçeği öğrendiği ve bizim de görmemize vesile olan ağacı hatırladık mı peki?

Bu ağaç aynı zamanda Jon ve Sam'in önünde Night's Watch yemini ettikleri Weirwood ağacı.

11. Bu gözünüze çarpmıştır kesin de, yine de belirtmeden geçmeyelim. Biz bu yapıyı her bölümde görüyorduk:

❤️

12. Melisandre'nin "yeniden karşılaşacağız" kehaneti tutacak gibi.

Winterfell'den sürülen Melisandre'nin karşısına Arya çıkabilir, yolları yeni sezonda kesişebilir ve belki de Arya'nın ölüm listesinden bir isim daha silinebilir.

13. Dizinin introsunda Winterfell'de tekrar Stark amblemini gördük be kardeşim!! Bekledik bunu çok bekledik!!

🐺🐺🐺 WINTERFELL'İN DAĞLARINDA ÇİÇEKLER AÇAR, ALTIN GÜNEŞ ORDA SIRMALAR SAÇAR 🐺🐺🐺

Popüler İçerikler

Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
YORUMLAR

Aq ne kadar ince ayrıntılar (!) bunlar ya! Oha varys (kimse görmedi sanki) Red weddingin öcü alındı (çok ince ayrıntı) arkasından reddit'ten bi alıntı... Lyanna mormont lyanna stark isim benzerliği uff çok ince bi ayrıntı semih saygıner bile bu kadar ince göremez aq helal olsun gözümüzü açtın teşekkürler

03.07.2016

GOT'un bu kadar sevilmesinin nedenlerinden biri de bu ayrıntılar bence. Her sezon böyle ilk bakışta göze çarpmayan ayrıntılarla bölümlerdeki olaylar birbirine bağlanıyor. Emek verilerek titizlikle hazırlandığı her hâlinden belli.

05.07.2016

Kızgın surat gönderenler bolton hanesinden herhalde

05.07.2016

ya da frey :P

TÜM YORUMLARI OKU (15)