Galatasaray-Udinese Maçı Yarıda Kaldı

Galatasaray ve Udinese arasında oynanması planlanan ancak 35. dakikada sarı-kırmızılı taraftarların meşale yakması ve sahaya ses bombaları atması nedeniyle iptal olan maç için İtalyanlardan açıklama geldi.

Udinese Sportif Direktörü Cristiano Giaretta , Çizme basınına verdiği demeçte, 'Çok üzgünüz. Çünkü herkes önemli bir fırsat kaçırdı. Maça devam edecek güvenli ortam yoktu. Galatasaraylılar ile oturup, maçın iptal edilmesi yönünde ortak karar aldık.' ifadelerini kullandı.

Giaretta, Galatasaray taraftarları için de sert sözler sarf ederken, ki takım da önemli bir hazırlık fırsatını, birkaç aptal yüzünden kaçırdı. Önümüzdeki günlerde tekrar karşılaşacağız' dedi.

Sporx

Galatasaray Futbol Takımı Kaptanı Selçuk İnan, taraftar olayları nedeniyle tamamlanamayan Udinese maçı için, 'Çok üzgünüz. Yaşanmaması gereken olaylar bunlar' dedi.

Yaşananları tüm taraftara ve Türk insanına mal etmenin doğru olmadığını kaydeden Selçuk, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Birkaç kişinin yaptığı yanlış, herkese mal edilemez. Ben bunu yapan arkadaşlara bir şeyler söylemek istiyorum. Biz böyle insanlar değiliz. Yurt dışında insanlar böyle olayları gördüğü zaman, genellemeler yapıyorlar, 'Türkler böyle insanlardır' diyorlar. Hayır biz böyle insanlar değiliz. Biz eğlenen, en ufak şeyden mutlu olan insanlarız. Buraya maç izlemeye geldiğimizde, elimize çayımızı, kahvemizi alıp sadece bunun zevkini yaşamak daha doğru olsa gerek. Biz böyle insanlardık. Yine öyle insanlarız. Birkaç arkadaşın yaptığı gereksiz sevgi gösterisi hepimize zarar veriyor. Bize zarar verdi.'

Avusturya'ya hazırlık kampı için geldiklerini hatırlatan sarı-kırmızılı futbolcu, 'Bir hazırlık maçımız yarım kaldı ve oynayamadık. Rakip takımın hocası da güvenli şartlar olmadığı gerekçesiyle maça devam etmek istemedi. Bundan dersler çıkarmalıyız. Bunu yapan arkadaşlara uyarı da haddim değil aslında, sadece bir rica. Futbol güzel bir oyun. Yurt dışında insanlar aileleriyle birilikte gelip, futboldan zevk almaya çalışıyor. Biz bu tarafını örnek almalıyız işin. Üzgünüz. İnşallah bundan sonra benzer olaylar yaşanmayacak. Çünkü yeterince ağzımız yandı' şeklinde konuştu.

Hamit: 'Bunlar, Türk insanına yakışmayan şeyler'

Galatasaraylı futbolcu Hamit Altıntop, Udinese maçında yaşananların Türk insanına yakışmadığını söyledi.

Udinese ile bir hazırlık maçı oynamaya çıktıklarını ve sonucun bir öneminin olmadığını aktaran Hamit, 'Bizi daha çok ilgilendiren, maçı sonuçlandıramamamız. Bunlar üzücü olaylar. Çünkü Türk insanına yakışmayan şeyler' değerlendirmesinde bulundu.

'Futbol paylaşımdır, takım oyunudur. Taraftarlarımız da çayını kahvesini alıp, kültürümüzde var, çekirdeğini yiyerek maçları izleyip eğlensin. Futbolun içinde eleştiriler, ıslıklamalar, tezahüratlar olacaktır, ama bazı kişiler maalesef bu resmi bozuyor' şeklinde görüş belirten sarı-kırmızılı oyuncu, sözlerini şöyle tamamladı:

'Buna izin vermememiz lazım. En yakınındakinin buna engel olması gerekir. Futbolcuları savunma amaçlı değil, Türk futbolunu savunma amaçlı olarak söylüyorum. Türk futbolunun ne hallere geldiğini görüyoruz. Sadece saha içi etkenler değil, saha dışı etkenler de her şeyi etkiliyor. Üzücü bir durum. Almanya'da yasağımız var, UEFA Şampiyonlar Ligi maçı oynamıştık İngiltere'de ve burada aldığımız bir ceza var. Şimdi bunun sonu nereye gidecek ciddi ciddi düşünmek lazım. Ben taraftarımızdan rica ediyorum. Eleştiri olacaktır, birlikte sevineceğiz ve üzüleceğiz ama yanlışa da yanlış diyelim. Doğruyu savunalım. Maçın tatil edilmesi ortak bir karardı. Amaç sadece futbol oynamak değil, futbolu süslemek. Ne kadar dış etkenler de güzel işlerse, saha içinde o kadar faydalı, verimli olabiliriz. O zaman daha başarılı oluruz.'

Eurosport

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu , Udinese ile oynadıkları ve seyirci olayları nedeniyle yarıda kalan mücadelenin ardından açıklamalarda bulundu.

'Çok büyütecek bir şey yok ama, küçültecek bir şey de yok. Burada bir maç yapacağız, takımımız için önemli bir maç bu. Galatasaray'ın imajını bu şekilde zarara sokmak Galatasaray taraftarına yakışan bir şey değil'

'BİR DAHA OLURSA; BİZ ÇEKECEĞİZ SAHADAN'

'En çok üzüldüğüm şey de, kilometrelerce uzaktan buraya gelen bir sürü Galatasaraylı aile var. Onlar aynı yolu tekrar bu şekilde geri dönecekler. Buna kimin hakkı var? Tamam özgürlük, özgürlük de, ben seni rahatsız ediyorsam, bu nasıl bir özgürlük? İnşallah bir dahaki maçlarda böyle şeyler olmaz, bir daha olursa, takımı biz çekeceğiz sahadan'

'BİR GÖZ KAYBEDİNCE Mİ AKILLANACAĞIZ'

'Eray'ın gözüne bir şey olmuş, bir göz kaybedince mi akıllanacağız? Almanya'da yasaklanmış zaten, İngiltere'de ceza... Bu bizim için çok kötü bir şey. Takımını seven böyle şey yapmaz. Geliriz kapatırız seyirciye biz maçımızı oynarız, ama burada Galatasaray'ı seven çok seyirci var, onlarla da buluşmamız lazım'

Sporx

Galatasaray-Udinese Maçı Yarıda Kaldı

Taşkınlık yapan gruba tepki

Yaptıkları taşkınlıklarla müsabakanın sonlanmasına neden olan taraftarlar, stadın diğer bölümlerinde yer alan sarı-kırmızılı futbolseverlerin tepkisini çekti.

Diğer tribünlerdeki taraftarların yuhalamalarına karşın taşkınlıklarını devam ettiren grup, bir süre stattan da ayrılmadı.

Galatasaray, 4. hazırlık maçını 35. dakika oynadı

Sarı-kırmızılı ekip, yeni sezon hazırlıkları kapsamında gerçekleştirilen Udinese hazırlık maçını 35. dakika oynayabildi. Eray İşcan, Sabri Sarıoğlu, Koray Günter, Hakan Balta, Telles, Selçuk İnan, Hamit Altıntop, Yasin Öztekin, Sinan Gümüş, Podolski ve Burak Yılmaz 11'i ile sahaya çıktığı maçta, rakibine üstünlük kurmaya başladığı anlarda, taraftarının sergilediği taşkın davranışların kurbanı oldu.

Öte yandan, sarı-kırmızılı ekipte Selçuk İnan ve Burak Yılmaz, yeni sezon öncesi ilk kez bir hazırlık müsabakasında sahaya çıktılar. Maça Udinese ise Karnezis, Piris, Danilo, Domizzi, Edenilson, Badu, Pinzi, Fernandes, Ali Adnan, Thereau ve Zapata 11'i ile başladı.

'Cim Bom', daha önce oynadığı hazırlık maçlarında Çek Cumhuriyeti'nin Jihlava ekibini 2-1, Avusturya'nın Ried takımını 3-2 ve İspanya temsilcisi Celta Vigo'yu da 2-1 yenmişti. Diğer yandan, müsabakayı, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'in kardeşi Mehmet Özbek, futbol takımı idari menajeri Cenk Ergün ile birlikte izledi.

Popüler İçerikler

Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!