Galatasaray 3-1 Sivasspor

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Galatasaray sahasında Sivasspor'u, Sinan Gümüş'ün müthiş performansıyla 3-1 mağlup etti

Mustafa Denizli "Harıl harıl çalışıyoruz"

Spor Toto Süper Lig’in 18. haftasında Sivasspor’u 3-1 mağlup eden Galatasaray’da teknik direktör Mustafa Denizli, önemli açıklamalarda bulundu. Denizli, Burak’a gösterilen tepkiden transfer çalışmalarına kadar birçok konuda konuştu.

Oyundaki tempolarını yükseltmeyi hedeflediklerini belirten tecrübeli hoca, bu maçta artılarının çok olduğunu söyleyerek, “3 tane uzun süreli sakatlık yaşayan oyuncuyla maça başladık. Yeni yeni görev verdiğimiz ve süreklilik sağlamaya çalışan Sinan var. Problemli dönemden çıkan futbolcularımız var.

Bizim istediğimiz Galatasaray’ın temposunu yükseltmek. Gol pozisyonlarımız vardı. Rakip kolay değildi. Kendi arayışlarımızı devam ettirerek çıkışta olmak istiyorum. Galibiyetle başlamak önemliydi. Oyunda var olmak bizim için artı puan… Sonuç ve oyun olarak, artılarımız var. O yüzden mutluyum. Oyunun içinde zaman zaman ben ve oyuncularımız zor anlar yaşıyoruz. Bu takımın taraftarları da oyuncuları da daha iyilerine layık olacaktır” diye konuştu.

Taraftarların Burak Yılmaz’a gösterdiği tepki için Mustafa Denizli’nin sözleri şöyle oldu;

“Bu ligde bütün takımların amacı var. Hiçbir maç kolay geçmiyor. Taraftarlarımızın sayısı mutlu etmedi. Onları misli olarak stada getireceğiz. Son 2 maçta yediğimiz kafa golleri bizim için problem. Bunları aşıyoruz, aşacağız demiyorum; aşıyoruz! Futbolcularımda gördüğüm net bir durum. Oyunun temposunu daha da yükselteceğiz.

Kadroyu ortaya çıkardığımız zaman iyi olacak. Galatasaray iyi yolda kimse merak etmesin. Bu takım güçlü ve karakterli bir takım. Burak da bunu gösterdi. Bu atmosferde topun başına geçerek penaltı atmak kolay geldi. Bu takımın taraftarlarıyla bir bütünüz. Bu sevgiyi çığ gibi büyütüp ilerleyeceğiz. Taraftarların bu hareketlerini engelleyemeyiz.”

DONK VE TRANSFER

Bazı mevkilerde alternatifinin olmadığını belirten Galatasaray’ın hocası, konuşmasını şöyle tamamladı;

“Ryan Donk’un performansından memnunum. Onun oyunu, orta sahadaki mücadelemizi de yukarıya çekiyor. Transferde harıl harıl çalışıyoruz. Bazı bölgelerde alternatifimiz yok. Tek futbolcuya kalmış durumdayız. Kendi içimizdeki alternatifi ve rekabeti yükseltmeye çalışıyoruz.“

Okan Buruk: "Hakemler Türk futbolunun kanayan yarası"

Sivasspor’da teknik direktör Okan Buruk, mağlup oldukları Galatasaray maçından sonra önemli değerlendirmelerde bulundu.

İşte Okan Buruk’un açıklamaları:

“İlk yarıda topla geriden oyun kurup rakibin 2. ve 3. bölgesine çok rahat geçtik. Çok fazla pozisyona girdik. Rakibin baskı kuran üzerimize gelen bir oyunu yoktu. Girdiği pozisyonu attı, bu da isim ve kalite farkından ortaya çıktı.”

“Beklentim takımdan biraz daha tepkiydi. 2-1’i bulmuş takımın biraz daha tepki vermesi gerekiyordu. Takım içindeki lider oyuncular bunu yapamadılar. Tepkiyi verememe nedenimiz çok sayıda yeni oyuncumuzun olmasıydı .Maça başladığımız 11’de hazır olmayan oyuncular vardı. Sakatlar-cezalar bizi takım kurmada ve hamle yapmada zorladı. Biraz daha az pozisyon verip daha fazla yüklenmemiz gerekiyordu.”

“İlk penaltıda tepkim topun taca çıkmasınaydı. Penaltıyla ilgili itirazım yok, ilk penaltının %100 doğru olduğunu düşünüyorum. Türk futbolunun kanayan yarası hakemler. 1 hafta önce hakemlerle de buluştuk, bir sürü şey anlatıldı ama uygulanmadığını gördük.”

Galatasaray 3-1 Sivasspor

Spor Toto Süper Lig’in 18. haftasında Galatasaray, Türk Telekom Arena’da Sivasspor’u konuk etti. Karşılaşma sarı-kırmızılı ekibin 3-1 üstünlüğüyle sona erdi. Mücadeleye Galatasaray hızlı başladı. 14’te Selçuk İnan maçtaki gol perdesini açan isim oldu. Kazanılan penaltı vuruşunda topun başına Selçuk İnan geçti. Kaptanın çektiği şut kaleci Ernestas Setkus’un solundan ağlarla buluştu: 1-0

24’te Sinan Gümüş, Cimbom’u maçta 2 farklı üstünlüğe taşıdı. Sabri Sarıoğlu’nun orta sahadan gönderdiği uzun pasla sağ kanatta topla buluşan Sinan Gümüş, ceza sahası içerisine girdikten sonra altıpas çizgisi üzerinden yerden düzgün bir vuruşla topu kaleci Ernestas Setkus’un solundan ağlara yolladı: 2-0 Karşılaşmanın ilk yarısı ev sahibi ekibin 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarının başlarında etkili olan taraf skorun da avantajıyla Galatasaray’dı. Aslan Burak Yılmaz’la yakaladığı önemli pozisyonları değerlendiremedi. 69’da Sivasspor’da David Texeira farkı 1’e indiren sayıyı kaydetti. Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunu Burhan Eşer, İbrahim Akın ile paslaşarak kullandı. İbrahim Akın’ın bekletmeden yaptığı orta ile ön direkte buluşan David Texeira’nın kafa vuruşu kaleci Fernando Muslera’nın sağından ağlara gitti: 2-1 86’da kazanılan penaltı vuruşunda topu başına geçen Burak Yılmaz skoru 3-1’e getirdi. Geri kalan dakikalarda gol sesi çıkmadı ve Galatasaray sahadan 3-1’lik galibiyetle ayrıldı.

Yeni transfer Linnes'te maçı izleyenler arasındaydı

Galatasaray yeni transferi Linnes ise maçı tribünde izledi. Teknik direktör Mustafa Denizli Norveçli genç yıldızı sadece 3 antrenmana çıktığı için Sivas maçı 18 kişilik kadrosuna almadı ve genç oyuncuyu tribüne gönderdi.

Yaşamını yitiren Fenerbahçe amigosu Sefa unutulmadı

Galatasaray tribünleri maçtan önce tribüne pankart asarak, geçtiğimiz hafta içinde yaşamını yitiren Genç Fenerbahçeliler grubu lideri Sefa Kalya'ya destek verdi. Asılan pankartta 'Tribünlerdedir sadece vefa, mekanın cennet olsun Sefa' yazıp Fenerbahçeli tribün liderini anmış oldular.

Popüler İçerikler

İsrail’de Türk Turist Öldürüldü İddiası: Polise Bıçakla Saldırmış!
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
“At Suratına” Sahip Olmak İçin Yüzlerce Estetik Operasyon Geçiren Kadın Gündem Oldu
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
16.01.2016

Cüneyt Çakır'a teşekkür etmeniz lazımdı amk çocukları. Adam 2 penaltı hediye etti ama bi teşekkürü çok gördünüz. :D

16.01.2016

mk azizi de çıksın gs dostumuz deil desin bu sene kurtulur inş fenerbahçe ve türk futbolu artık mk azizinden.Ülkede yeterince bölücülük yapan yokmuş gibi futbol seyircisinin bölücülüğünüde de aziz üstlenmiş sanki.Sefa için pankart hazırlayanlara helal olsun.

16.01.2016

iyi mk sen görmessen görme fenerbahçede bir türk takımıdır ve her avrupa maçında desteklemişimdir.bir gs li olarak bu yüzden bütün takımlar tarafından nefretle bakılıyorsunuz işte.mk ayı volkanıda türk takımından siktirdi gitti ne güzel oldu mk bir volkan ve bir aziz dışında fenerbahçeye bir garezim yok başarısında tebrik ederim.

16.01.2016

Bizim şampiyonluk ümidimiz daha bitmedi !

TÜM YORUMLARI OKU (21)