Galatasaray - Fenerbahçe maçı, karşılaşma sonrasında Jose Mourinho’nun Okan Buruk için kullandığı “Maymun gibi zıplıyor” sözleri sonrasında farklı bir boyut kazandı. Sarı kırmızılı kulüp, Portekizli teknik adamın ‘ırkçılık’ yaptığını iddia ederek suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.
Yaşananlar sonrasında bir televizyon kanalına bağlanan Fenerbahçe yöneticisi Acun Ilıcalı ise “Irkçıların Allah belasını versin. Zaten biz ırkçı bir ülkede değiliz. Jose Mourinho da 'Maymun gibi zıplıyor' diyor. Bu bir benzetme, tasvir! Irkçılık ne alaka! Okan Hoca siyahi mi?' dedi.
İşte karşılaşma sonrasında Jose Mourinho’nun Okan Buruk hakkındaki açıklamaları ve sonrasında yaşananlar:
MHY sahaya çıktığında köpek imasında bulunup hav hav şarkısı açan ve Okan’ın “Or**pu Ço**ğu Portekizliler” küfrünü alkışlayıp, Mourinho’nun “maymun gibi zıpladılar” cümlesinden ırkçılık algısı yapan camianın ne kadar ahlaksız ve onursuz olduğunu tüm dünya görmüş oldu.
Maymun ırkına ayıp olmuş
Galatasaray kadar algıcı bir kulüp görmedim hayatımda mourinhonun afrikalı topçular, afrikalı çocuklar için yaptıklarını bi araştırın ırkçı demeden önce. maymun gibi zıplamak lafının neresi ırkçılık ulan balık gibi yüzmek de ırkçılık o zaman algısaray, fetösaray gabarsaray