Galatasaray'dan Yürek Isıtan Sosyal Sorumluluk Projesi: 9 Yaşındaki Beyin Felçli Yusuf ile 1 Günlük Sözleşme

Galatasaray Odeabank Basketbol Takımı, Türkiye'de bir ilke imza atarak, serebral palsi hastası 9 yaşındaki Yusuf Okur ile 1 günlük sözleşme imzaladı.

Galatasaray Odeabank, Eurocup son 16 turunda evinde Pınar Karşıyaka ile oynadığı rövanş maçında örnek bir harekete imza attı.

Galatasaray Odeabank'ın bir günlük sözleşme imzaladığı serebral palsi hastası Yusuf Okur, mücadele öncesi düzenlenen seremonide yer aldı.

Sarı-kırmızılı kulübün sosyal sorumluluk projesi kapsamında bir günlük sözleşme imzaladığı 9 yaşındaki Yusuf, karşılaşma öncesi parkeye çıkarak tribünleri selamladı.

Taraftarlar uzun süre alkışladığı Yusuf'a, tezahüratlarla destek verdi.

"Farkındalık yaratmak istiyoruz. Çok mutluyuz..."

Konu ile ilgili açıklama yapan Galatasaray Basketbol Şubesi Genel Menajeri Ömer Yalçınkaya, bir süredir önemli sosyal sorumluluk projelerine imza attıklarını belirterek, 'Euroleague'e adım attıktan sonra sosyal sorumluluk projeleri altında bir takım projeler üretmeye başladık. 

Bugün de serebral palsili Yusuf Okur ile bir günlük sözleşme imzaladık. Farkındalık yaratmak istiyoruz. Bu akşam 10 bin kişinin önünde 13. sporcumuz olarak Yusuf da yer alacak. O da farkında olacaktır hadisenin. Çok mutluyuz' dedi.

Serebral Palsi (SP) doğum öncesi, doğum sırasında ya da doğum sonrası herhangi bir nedenle beynin hasar görmesi sonucu oluşan hareket ve duruş bozukluğu olup bazen zihinsel problemlerle birlikte görülebilen bir rahatsızlıktır.

SP’li çocuklar adale tonusunda bozukluk, duruş bozuklukları ve hareketlerde yetersizlik ile karşımıza çıkabilir. SP gelişimsel bir bozukluktur. 

Hareket etme yeteneğindeki bozukluğun yanında, duyu bozukluğu, gözde kayma, titreme gibi bozukluklar, zeka geriliği, davranış bozuklukları, öğrenme güçlükleri, konuşma bozuklukları ve ağız-diş problemleri de görülebilir.

SP'nin görülme sıklığı hakkında çok net bilgiler olmamakla birlikte, ABD'de ölçülen oranlar dünya geneli için bir kıyaslama olanağı verebilir; Amerika Serebral Paralizi Derneği'nin verilerine göre, ABD'de toplam nüfusun % 0.2'si (1000'de 2) SP'li

Buna göre ABD'de yaklaşık 1.000.000 SP'li var. Bu rakama her yıl 5000-7000 bebek ekleniyor. Ülkemizde ise bu konuda yeterli ve güvenilir bir istatistik olmamakla birlikte, toplam nüfus içerisindeki SP'li oranının %o 4.4 (1000'de 4) olduğu tahmin edilmektedir.

Hastalığın farklı tipleri bulunmaktadır.

Hastalıkta sorunlar hafiften ağıra değişiklikler gösterebilir. 

Hafif tip serebralpalside, çocukların bir kol veya bacağında belli belirsiz bir acemilik vardır ve çoğu kez tanı güçlüğü yaşanır. Ağır tiplerinde ise günlük yaşam aktiviteleri sırasında çok ciddi güçlükler yaşanır.

SERÇEV Serebral Palsili (Beyin Felçli) Çocuklar Derneği, bu rahatsızlığa sahip çocuklar ile ilgili çalışmalar yürütüyor.

19 Aralık 2002’de Ankara’da kurulan SERÇEV – Serebral Palsili (Beyin Felçli) Çocuklar Derneği, ülkemizde yaşayan Serebral Palsili (Beyin Felçli) bireylerin ve ailelerinin sorunlarına çözüm olmak üzere çalışmalar gerçekleştiriyor. 

Konuyla ilgili daha detaylı bilgi almak isterseniz Serçev'in İnternet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Biz de Galatasaray Spor Kulübü'nü sergilediği bu duyarlı davranıştan dolayı tebrik ediyoruz! 👏👏👏

Popüler İçerikler

Eski Bakan Işın Çelebi'den Fenerbahçe'ye Sert Yanıt: ''Devletin İmkanlarını Kullanıp ‘Yapı’ Diyemezsin''
Türkiye'ye Gelir mi? Suudi Arabistan'da Forma Giyen Cristiano Ronaldo'dan Değişim Kararı
Boks Tarihinin En Pahalı Maçı Öncesi Mike Tyson, Jake Paul'a Tokat Attı!
YORUMLAR

harika bir davranış tebrikler Galatasaray kulubü o çocuğun bir günlük mutluluğu dünyalara bedel helal olsun

02.03.2016

EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜRLER.

02.03.2016

Ben de aynı zorluklarla cebelleşiyorum. Ve adı geçen kurumla aynı şekilde bazı şekillerde beraber olduk. Şükür bende o kadar bir sıkıntı yok. Diyeceğim o ki bir günlük eğlenceler çocuğun fazla travma geçirmesine neden olur. Onun yerine yapabileceği bir sporun eğitimini Galatasaray kulübü karşılasaydı daha iyi olacaktı. En azından bocce veya atıcılık gibi bir şey yapabilirler. Çok mu zor?

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ