SP’li çocuklar adale tonusunda bozukluk, duruş bozuklukları ve hareketlerde yetersizlik ile karşımıza çıkabilir. SP gelişimsel bir bozukluktur.
Hareket etme yeteneğindeki bozukluğun yanında, duyu bozukluğu, gözde kayma, titreme gibi bozukluklar, zeka geriliği, davranış bozuklukları, öğrenme güçlükleri, konuşma bozuklukları ve ağız-diş problemleri de görülebilir.
SP'nin görülme sıklığı hakkında çok net bilgiler olmamakla birlikte, ABD'de ölçülen oranlar dünya geneli için bir kıyaslama olanağı verebilir; Amerika Serebral Paralizi Derneği'nin verilerine göre, ABD'de toplam nüfusun % 0.2'si (1000'de 2) SP'li.
Buna göre ABD'de yaklaşık 1.000.000 SP'li var. Bu rakama her yıl 5000-7000 bebek ekleniyor. Ülkemizde ise bu konuda yeterli ve güvenilir bir istatistik olmamakla birlikte, toplam nüfus içerisindeki SP'li oranının %o 4.4 (1000'de 4) olduğu tahmin edilmektedir.
harika bir davranış tebrikler Galatasaray kulubü o çocuğun bir günlük mutluluğu dünyalara bedel helal olsun
EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜRLER.
Ben de aynı zorluklarla cebelleşiyorum. Ve adı geçen kurumla aynı şekilde bazı şekillerde beraber olduk. Şükür bende o kadar bir sıkıntı yok. Diyeceğim o ki bir günlük eğlenceler çocuğun fazla travma geçirmesine neden olur. Onun yerine yapabileceği bir sporun eğitimini Galatasaray kulübü karşılasaydı daha iyi olacaktı. En azından bocce veya atıcılık gibi bir şey yapabilirler. Çok mu zor?