Galatasaray 2-1 Benfica

Galatasaray teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu Şampiyonlar Ligi'nde 2-1 kazanılan Benfica maçı sonrası açıklamalarda bulundu.

İŞTE HAMZA HAMZAOĞLU'NUN AÇIKLAMALARI:

6 puanlı Benfica'nın daha kontrollü başlayacağını düşünmüştük. Yediğimiz gol planları bozdu ama bir anlamda da iyi oldu.

Erken gol bir yandan da iyi oldu. Benfica skoru korumaya çekildi ve oyun bize kaldı. İstediklerimizi daha rahat yaptık.

Gruptan ya çıkarız ya çıkamayız. Yüzde veremem.

Yasin değişikliği savunma hamlesiydi. Yasin bugün hücumda da fazla etkili olamadı. Carole'ün üzerine fazla geldiler.

Hem sağ açık hem sol bek oynayan Olcan'ı aldık Yasin'in yerine. Yanlış yaptık herhalde.

Maraton

Benfica teknik patronu, Galatasaray karşısında aldıkları yenilgiyi değerlendirdi.

Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda Galatasaray'a 2-1'lik skorla boyun eğen Benfica'da Teknik Direktör Rui Vitoria maçın ardından yaptığı açıklamalarda sarı-kırmızılı ekibin kendilerine fırsat vermediğini anlattı.

Maça iyi başladıklarını belirten Vitoria, şöyle devam etti: 'Penaltıya kadar iyi de oynadık. 1-1'den sonra Galatasaray bize pek alan bırakmadı ve nefes aldırmadı. Biz de yakaladığımız fırsatlardı değerlendiremedik.' dedi.

Kötü bir oyun ortaya koyduklarını düşünmediğini de anlatan Rui Vitoria, 'İyi bir maç çıkardık ama Galatasaray çok iyi bir performans sergiledi. Ben her şeye rağmen takımımın bu seviyedeki performansından memnunum.' diye konuştu.

Goal

Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'ın Benfica'yı 2-1 mağlup ettiği maçın ardından Podolski, Muslera ve Bilal Kısa açıklamalarda bulundu.

Devler Ligi’ndeki temsilcimiz Galatasaray’ın C Grubu’nda Benfica’yı konuk ettiği karşılaşmanın yıldızlarından Lukas Podolski, maç sonu yaptığı açıklamada iyi bir geri dönüşe imza attıklarını söyledi.

İlk dakikada yedikleri golün ardından çok iyi savaştıklarını kaydeden Podolski, maçın önemine değinirken: “Bu maç küçük bir finaldi. Kazanmak zorundaydık ve bunu başardık. Müthiş mücadele ettik” dedi. Alman yıldız, TT Arena’da kendilerini destekleyen taraftarlardan da övgüyle bahsetti.

2007’de Bayern Münih formasıyla o dönem Inter kalesini koruyan ve şu an Benfica’da forma giyen Julio Cesar’a attığı golün hatırlatılması üzerine Poldi: “Geçmiş geçmişte kaldı. Ben bugüne bakıyorum” dedi. Sağ kanatta oynamasıyla alakalı olarak da konuşan Alman yıldız: “Sağ, sol, 10 numara, forvet hiç fark etmez. Takım için elimden geleni ortaya koyuyorum” şeklinde konuştu.

DAHA ERKEN DE ÇIKABİLİRDİM AMA...

Maça ilk 11’de başlayan ve son dakikada yerini Jose Rodriguez’e bırakan Bilal Kısa ise sakatlığının kendisini zorladığını ifade ederek “Daha erken de çıkabilirdim ama arkadaşlarımı sahada yalnız bırakamazdım” dedi.

Hafta sonu oynanacak Fenerbahçe derbisi öncesi böyle bir galibiyet aldıkları için mutlu olduklarını belirten Bilal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Çok iyi mücadele ettik. Grupta iyi konuma geldik. Hem futbol olarak hem de gruptaki durum olarak iyi bir duruma geldik. Fenerbahçe maçı öncesinde taraftarlarımıza hediye olsun. Haftada üç maç beni gerçekten zorluyor ama her geçen maç daha iyiye gidiyorum. Hedefimiz gruptan çıkmak. Bu galibiye bizi potaya soktu ve dengeleri bozdu. Benfica deplasmanından puan alırsak Astana maçını kazanıp gruptan çıkabiliriz.” diye konuştu.

GALATASARAY'IN HEDEFİ HER ZAMAN GRUPTAN ÇIKMAKTIR

Galatasaray’ın Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera ise maç sonu yaptığı değerlendirmede “Kazanmamız gereken çok zor bir maçtı. 90 dakikaya bakarsak herkes formasını çok iyi terletti. Çok koştuk, çok iyi futbol oynadık ve çok iyi bir galibiyet aldık. Biliyorsunuz Galatasaray'ın hedefi her zaman gruptan çıkmaktır. Grupta artık her şey açık” dedi.

Geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi’ne grup aşamasında veda etmeleriyle ilgili bir soru üzerine Muslera: “Futbolda iyi ve kötü anlar vardır. Geçen sene Şampiyonlar Ligi'nde her şey kötü gitti. Daha sonra bir şampiyonluk geldi ve bir güven kazanıldı. Sonra yeni sezon ve yeni başlangıç... Aramıza yeni katılan arkadaşlarımız oldu. Artık onlar da takıma alıştı. Şimdi daha iyi oynuyoruz. Bu galibiyet bizim için inanılmaz moral oldu” diye konuştu.

Uruguaylı filebekçisi, Pazar günü oynayacakları Fenerbahçe derbisinin de kendileri için çok önemli olduğunu belirtti.

ESKİ TAKIM ARKADAŞLARIMI GÖRMEK BENİ SEVİNDİRDİ

Maça ilk 11'de başlayan eski Benficalı Carole ise eski takım arkadaşlarını görmesinin kendisini mutlu ettiğini belirtti. Maçın önemine de vurgu yapan Carole: ''Kazanmak çok önemliydi. Direkt gruptaki rakibimizle oynadık. Bu sayede yarışta kaldık.'' diye konuştu.

Bulunduğu konumdan da bahseden Fransız sol bek: ''Ben buraya ilk geldiğimde burada oynamanın çok zor olduğunu biliyordum. Ardından formayı kaptım. Her şeyimi vermeye devam etmem lazım. Galatasaray çok büyük kulüp ve harika taraftarlarımız var.'' diye konuştu

Goal

Galatasaray kaptanı Selçuk İnan , Benfica'yı 2-1 mağlup ettikleri maçın ardından açıklamalarda bulundu.

Takımın birbirine alışmaya başladığını söyleyen Selçuk, '8-9 oyuncu geçen seneden beraber oynayan bir takım. Birkaç yeni arkadaşımız vardı onların adapte olmasını bekliyorduk. Sürekli de mücadele ediyoruz, yoğun bir tempo içindeyiz. Son zamanlarda yaşananlar ekstra bir güven veriyor herkese, bunun yanında güzel oyun da geliyor' ifadelerini kullandı.

'KADIKÖY'DE DERBİ KAYBEDERSİNİZ, ŞAMPİYON OLURSUNUZ'

Derbi ile ilgili de konuşan tecrübeli oyuncu, 'Son zamanlarda o kadar stresli maçlar oynuyoruz ki, bu da bizim için önemliydi. 10 maçtır Şampiyonlar Ligi'nde kazanamamak bize yakışmıyordu. Bunun sevincini bugün yaşarız, ama yarın belki de bundan daha önemli bir maça çıkacağız. Ben şahsen hiç stres hissetmiyorum. Orada bir maç kaybedersiniz ve şampiyon olursunuz. Biz bunu yaptık. Taraftarlarımız bizden daha stresliler. Baskı hissetmiyoruz ' diye konuştu.

Sporx

Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera, Benfica karşısında çok önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’nde Benfica karşısında kazandığı maç ile ilgili açıklama yapan Fernando Muslera, çok önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi. Tüm takım arkadaşlarının son saniyeye kadar mücadele ettiği söyleyen Muslera, gruptan çıkmayı hedeflediklerini belirtti.

Kesinlikle kazanmaları gereken bir maça çıktıklarını söyleyen Fernando Muslera, “Uzun zamandır Şampiyonlar Ligi’nde maç kazanamıyorduk. Bu galibiyet güvenimizin geri kazanmamızı sağlayacak. Galatasaray her zaman Avrupa’da gruplardan çıkmayı hedefler… Bu hedefimizin sürmesi için kazanmamız gerekiyordu. Bunu da başardık” dedi.

Futbolda iyi ve kötü anların olduğunu belirten Fernando Muslera, “Geçen sezona kötü başladık. Avrupa’da istemediğimiz sonuçlar aldık. Sonra aldığımız şampiyonluk moralimizi düzeltti. Bu sezon da yeni arkadaşlar aramıza katıldı. Uyum süreci geçirdik. Avrupa’da galip gelememek özgüven eksikliğine neden oldu. Bu nedenle Benfica karşısında çok önemli bir galibiyete imza attık” değerlendirmesinde bulundu.

Açık Mert Korkusuz

90' | Karşılaşma sona erdi.

Galatasaray 2-1 Benfica

Topla oynama: %43 - %57

Pas yüzdesi: %80 - %84

Toplam şut: 15 - 18

İsabetli şut: 6 - 5

Burak'ın kaptığı topu alan Sneijder, açısını düzeltip cepheden sert vurdu. Cesar topu kornere çeldi.

Sabri'nin sağdan merkeze pasını alan Sneijder, cepheden çok sert vurdu. Savunmadan seken top yan direkten döndü.

45' | İlk yarı sona erdi.

Galatasaray 2-1 Benfica

Topla oynama: %47 - %53

Pas yüzdesi: %84 - %84

Toplam şut: 8 - 4

İsabetli şut: 4 - 2

BİLGİ | Selçuk İnan'dan sekiz maçta dört gol, bir asist

Selçuk İnan, Eylül ve Ekim aylarında Galatasaray ve Milli Takım formasıyla çıktığı sekiz maçta dört gol attı, bir asist yaptı.

BİLGİ | Nicolas Gaitan, bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde üçüncü maçında üçüncü golünü kaydetti.

Nicolás Gaitán'ın Galatasaray'a attığı gol, Şampiyonlar Ligi'nde sezonun en erken golü oldu.

İlk düdük çaldı. Maça Benfica başladı.

  • İki takım daha önce Avrupa kupalarında bir kez karşılaştı. 2008/09 sezonunda UEFA Kupası gruplarında Benfica'ya konuk olan Galatasaray sahadan 2-0 galip ayrılmıştı.

  • Galatasaray daha önce evinde bir kez Portekiz takımı ağırladı ve sahadan 2-0 mağlup ayrılan taraf oldu (Braga, 2012/13 Şampiyonlar Ligi).

  • Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde 10 maçtır galibiyet alamıyor (3B 7M). Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde son galibiyetini Aralık 2013'te Juventus karşısında almıştı (1-0).

  • Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde evinde oynadığı son üç maçı kaybetti; Galatasaray daha önce Şampiyonlar Ligi'nde evinde üç maç üst üste yenilmemişti.

  • Benfica, tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi gruplarına iki galibiyet ile başladı.

  • Benfica daha önce hiçbir Türk takımını deplasmanda yenemedi (2B 2M).

  • Benfica, Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı son 32 maçın sadece birinde ikiden fazla gol atabildi.

  • Benfica, Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı son altı maçta sadece iki gol yedi.

  • Benfica forması giyen Nicolas Gaitan, takımının bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde attığı dört golün üçüne katkıda bulundu (iki gol, bir asist).

  • Benfica forması giyen Luisao, bu maçta da sahaya çıkarsa tamamı Benfica formasıyla olmak üzere Şampiyonlar Ligi'ndeki 50'nci maçına çıkmış olacak.

  • Galatasaray forması giyen Wesley Sneijder'in Şampiyonlar Ligi'nde attığı son 31 şutun sadece biri ağlarla buluştu.

Son 5 Maç

Karşılıklı Maçlar

BİLGİ | Benfica, tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi gruplarına iki galibiyet ile başladı.

BİLGİ | Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde evinde oynadığı son üç maçı kaybetti.

BİLGİ | İki takım daha önce Avrupa kupalarında bir kez karşılaştı.

Popüler İçerikler

Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood