Galatasaray 0-2 Atletico Madrid

Sarı kırmızılıların teknik patronu Hamzaoğlu, maçın ardından açıklamalarda bulundu.

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu maçında Atletico Madrid'e 2-0 kaybeden Galatasaray'da teknik patronHamza Hamzaoğlu, oyunun ikinci yarısını iyi oynadıklarını söyledi.

Maçın ardından yayıncı kuruluşa konuşan Hamzaoğlu, 'Yapamadık istediğimizi. Sonuç olarak üzgünüz. Bir gerçek var ki Atletico Madrid çok iyi bir takım. Yıllardan beri istikrarlı sistemli bir yapıları var. İlk yarıda istediğimiz gibi oynayamadık.' dedi.

Emre Çolak hakkında da konuşan tecrübeli hoca, 'Emre, maçın başında çok istekli başlamasından dolayı hatalarını da telafi edemedi. Baktık kendini toparlayamayacak aldık oyundan.' ifadelerini kullandı.

Açıklamalarına devam eden Hamzaoğlu, 'İkinci yarı oyunu ele aldık ancak skoru ilk yarıda vermiştik. İkinci yarı istediğimizi sahaya yansıttık ancak bu kez gol bulamadık. Yeni başladık daha. Bakalım, 5 maçımız daha var. Eksiklerimizin olduğunu kabul etmek lazım… İkinci yarıda iyiydik ancak yetmedi golü bulamadık.' dedi.

Tecrübeli teknik adam son olarak, 'Yasin önemli bir silahımız bizim. Etkili bir oyuncumuz. Önce oyunu tutmayı amaçlıyorduk, ancak erken oyuna almak zorunda kaldık.' diye konuştu.

Goal

Galatasaray'ın Atletico Madrid'e 2-0 mağlup olduğu mücadelede futbolcular maç sonunda açıklamalarda bulundu

Denayer: 'Önümüze Bakmamız Lazım'

Sarı-kırmızılıların yeni transferi, 'Daha fazla çalışmamız lazım, önümüze bakmamız lazım. hafta sonunda da önemli bir maç bizi bekliyor.' dedi.

Mücadele hakkında, 'Atletico Madrid iyi bir takım. Gerçekten iyi oynayabiliyorlar. Golü attılar, momentum yakaladılar. Biz de pozisyon bulduk ve kaçırdık. Futbol böyle bir şey. Ben stoperim. Benim en sevdiğim mevkii stoper. Ama sağ bek oynar mısın dediler, ben de oynadım.' sözlerini kullandı.

Jose Rodriguez: 'İkinci Yarıda Bugüne Kadarki En İyi Galatasaray Vardı'

'Oynamadığınız zaman ister istemez üzülüyorsunuz. Bugüne kadar fena oynamıyordum ama sonuçta hocamızın verdiği karar. Ama mutsuzum tabii ki'

'Atletico Madrid'e baktığımızda diri bir takım. İlk yarıda gördük. İkinci yarıda bugüne kadarki en iyi Galatasaray vardı. Önde oynadık, bastık, ancak maalesef sonucu değiştiremedik'

Muslera: 'Çok Saygı Duyduk'

Uruguaylı file bekçisi, 'Şampiyonlar Ligi'nde her takım kaliteli. Belki gereğinden fazla saygı duyduk onların oyununu kabul ettik. İkinci devre neler yapabileceğimiz gösterdik. İkinci devrede istediğimiz oyundu. Herkese saygımız var ama ilk devre çok saygı duyup geri çekildik. İkinci yarı neler yapabileceğimizi gösterdiğimizi düşünüyorum. Atletico'nun önde basacağını biliyorduk. İkinci devre kendimiz gibi oynadık. Ataklar, mücadele... Önümüzdeki maçlarda bunu yapınca başarı gelecektir.' dedi.

Yeni transfer Jason Denayer'in performası sorulurken, 'Denayer çok kaliteli. Genç ama tecrübeli. Hem stoperde hem sağ bekte iyiydi. Maç ritmini yakalayacak. Bize faydalı olacak' ifadelerini kullandı.

Yasin Öztekin: 'Hocamın Düşündükleri Vardır Saygı Duymaktan Başka Bir Şey Yapamam'

Yeni sezonda Hamzaoğlu'nun pek şans vermediği Yasin, 'Her maçta oynamak isterim ama hocamın düşündükleri vardır saygı duymaktan başka bir şey yapamam, bir şey desem saygısızlık olur. Her maç oynamak istiyorum. Geçen senenin üstüne koymak istiyorum ama hocama da saygı duyuyorum. Fedakarlık yaparak geldim buraya kendimi zor toparladım. Şampiyonlukta payım var. Daha iyi oynamak istiyorum ama hocamın kararı, fazla bir şey yapamam' dedi.

Maçı değerlendirirken, 'Atletico ilk yarı çok iyi oynadı. Biz fazla oynayamadık. Çok iyi kapattılar. Atletico bir dünya markası. Zor olacağını biliyorduk ama basit goller yedik. Şampiyonlkar Ligi'nde hata yapmamak lazım. Umut ve Burak'ın bir pozisyonu var girse farklı olabilirdi. Artık önümüzdeki maçlara bakacağız. Geçen seneki kanatlı oyunu oynadık. İkinci yarı iyiydik' sözlerini kullandı.

Sinan Gümüş: 'Oynadıkça Daha Fazla Katkı Sağlayacağım'

“İlk yarıda ayağımızda fazla top tutamadık. İkinci yarı daha iyi oynadık. İlk golü atabilsek taraftar desteği ile ikinci golü de bulabilirdik. Şimdi Astana maçına odaklanmalıyız. O maçta ikinci yarıda sergilediğimiz futbolu oynamalıyız.

Şampiyonlar Ligi’nde ilk defa forma giymemi sağladığı için Hamza Hamzaoğlu’na teşekkür ederim. Ben de maç tempomu yavaş yavaş kazanıyorum. Oynadıkça ilerleyen haftalarda daha fazla katkı sağlayacağımı düşünüyorum.”

Sporx & Açık Mert Korkusuz

Atletico Madrid teknik direktörü Diego Simeone, 2-0 kazandıkları Galatasaray maçının ardından konuştu.

'Ofansif olarak çok etkiliydik. Griezmann, Koke gibi oyuncularımız çok etkiliydi. İlk 30 dakikada olağanüstü oynadık. İkinci yarıda ise skora göre oynadık. Martinez iyi çalıştı, enerji kattı. Vietto zorluklarla başladı ama rakibin hatları arasına iyi girdi. Oyunu öne taşıdı.'

Mackolik

90' | Karşılaşma sona erdi.

Galatasaray 0-2 Atletico Madrid

Topla oynama: %53 - %47

Pas yüzdesi: %85 - %84

Toplam şut: 22- 14

İsabetli şut: 3 - 8

BİLGİ | Galatasaray maç boyunca 23 şut çekti, sadece 3 isabet sağlayabildi.

BİLGİ | Galatasaray, tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde üst üste 6 maç kaybetti.

Griezmann, Muslera ile karşı karşıya kaldı ancak Uruguaylı kaleci Fransız futbolcuya hattrick izni vermiyor. Harika bir kurtarış.

Burak Yılmaz savunma arkasında topu önüne aldı, vuruşunda kaleci Oblak başarılı.

Sneijder'in pasında Selçuk ceza sahası dışından muhteşem vurdu ancak top kaleyi sıyırdı dışarıya çıktı.

Denayer muhteşem getirdi. Aldı verdi, son olarak Sneijderle paslaştı. Son olarak ceza sahası önündeki Podolski'ye çıkardı ancak Podolski'nin vuruşu az farkla dışarıya çıktı..

Yasin'in ceza alanına pasına hareketlenen Umut'un çaprazdan şutunda top auta gitti.

Hakem Szymon Marciniak'ın düdüğü ile ikinci yarı başlıyor, bu devreye başlayan ekip Galatasaray oluyor.

45' | İlk yarı sona erdi.

Galatasaray 0-2 Atletico Madrid

Topla oynama: %52 - %48

Pas yüzdesi: %84 - %83

Toplam şut: 9- 9

İsabetli şut: 1 - 5

BİLGİ | Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde kalesinde gördüğü son 24 golden 16'sı ilk yarılarda geldi.

Köşe vuruşunda Galatasaray'la ilk maçına çıkan Denayer çok iyi yükseldi, iyi vurdu kafayı ancak top çok az farkla dışarı çıktı.

Wesley Sneijder uzak mesafeden hiç beklenmedik bir şut çıkardı, kaleci Oblak zorlukla çeldi.

BİLGİ | Antoine Griezmann, geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde 9 maçta 2 gol atmıştı, Galatasaray karşısında 25 dakikada 2 gol buldu.

Hakem Szymon Marciniak'ın ilk düdüğü ile müsabakaya konuk ekip Atletico Madrid başlıyor.

Galatasaray tribünlerinden Ay-yıldızlı koreografi

TT Arena'da Galatasaray tribünleri, Türk Bayrağı koreografisi ile birlikte 'Birlik ve beraberlik içerisinde tek Türkiye' yazılı pankart açtı...

  • İki takım Avrupa kupalarında dördüncü kez karşı karşıya gelecek; Galatasaray daha önce Atletico Madrid’i hiç yenemedi (2B 2M).

  • Atletico Madrid, Avrupa kupalarında Galatasaray’a konuk olduğu iki maçı da kazandı.

  • Galatasaray 14’üncü kez Şampiyonlar Ligi’nde boy gösterecek; en başarılı sezonları ise 2000/01 ve 2012/13 (çeyrek final).

  • Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı son beş maçı kaybetti; daha önce altı maç üst üste kaybetmediler.

  • Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı son sekiz maçta galibiyet alamadı (2B 6M); son galibiyetini Aralık 2013’te Juventus’a karşı almıştı (1-0).

  • Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde 11 maçtır bir maçta bir golden fazla atamıyor.

  • Geçen sezon Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray’dan (19) daha fazla gol yiyen tek takım BATE Borisov’du (24).

  • Atletico Madrid, altıncı kez Şampiyonlar Ligi’ne katılıyor; en büyük başarıları 2013/14 sezonunda final oynamalarıydı.

  • Atletico Madrid, son dokuz Şampiyonlar Ligi maçında sadece iki gol yedi.

  • Galatasaray 13 kez katıldığı Şampiyonlar Ligi gruplarında ilk maçlarda sadece 3 kez galip gelebildi.

  • Galatasaray, Şampiyonlar Ligi gruplarına en son 2002-03 sezonunda galibiyetle başlamıştı. (Lokomotiv Moskova 0-2 Galatasaray)

  • Galatasaray, Şampiyonlar Ligi gruplarına katıldığı son 5 sezonda ilk maçları kazanamadı. (2B 3M)

  • Galatasaray, Şampiyonlar Ligi gruplarında son iki sezonda toplam 33 gol yedi.

  • Burak Yılmaz (10), Şampiyonlar Ligi'nde Hakan Şükür'ün (13) ardından en fazla gol kaydeden ikinci Türk futbolcu.

Son 5 Maç

Karşılıklı Maçlar

BİLGİ | Galatasaray, Devler Ligi’ndeki son galibiyetini Aralık 2013’te Juventus’a karşı almıştı.

BİLGİ | Galatasaray daha önce Atletico Madrid’i hiç yenemedi (2B 2M).

BİLGİ | Burak Yılmaz, Şampiyonlar Ligi'nde en fazla gol atan Türk oyuncular arasında ikinci sırada.

Popüler İçerikler

Bomba İddia! Şevket Çoruh "Emekli Oldum" Dediği Arka Sokaklar'a Geri mi Dönüyor?
Kimse Bunu Beklemiyordu! Galatasaray'ın Yıldızı Mauro Icardi 23 Nisan Paylaşımında Fenerbahçe U19'a Yer Verdi
Yeni Sezonda Hayata Geçecek! TFF Hakemler Konusunda Büyük Adım Attı