Galatasaray 85-74 Yakın Doğu Üniversitesi

Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin 2. hafta maçında Galatasaray, kendi sahasında konuk ettiği Yakın Doğu Üniversitesi’nin 85-74’lük sonuçla mağlup ederek ikinci galibiyetini aldı.

Karşılaşmaya Işıl Alben - Nuria Martinez - Bahar Çağlar - Jelena Dubljevic - Petra Kulichova ile başlayan Galatasaray, Thomas’ın boyalı bölgeden bulduğu sayılara çözüm bulamayıp, hücumda da ritim sağlayamayınca ilk 3 dakikayı 0-6 geride geçti. Işıl’ın sorumluluk alıp hem kendine hem de takım takım arkadaşlarına pozisyon yaratmasıyla skoru 7. dakikada 11-11’de eşitledi. Periyodun ikinci bölümünde oyuna giren Loyd’un hücumda getirdiği hareketlilik ve pota altında Petra’ya da daha çok top inmesi, ilk çeyreğin 23-19 Galatasaray üstünlüğüyle bitmesini sağladı.

İkinci çeyrek karşılıklı şut isabetleriyle başlarken, aradaki sayı marjı 4-7 arasında 5 dakika boyunca gidip geldi. 1-3-1, 2-3 ve 3-2 alan savunmalarıyla rakibinin hücumunu bozan Sarı Kırmızılılar, Işıl’ın kenarda oturduğu bölümlerde organizasyon problemi yaşadı. Soyunma odasına Galatasaray 44-40 ile önde girdi. Galatasaray koçu Ekrem Memnun, devrenin bitimine 50 saniye kala aldığı 2 teknik faulle oyundan ihraç oldu.

Takımımızın ilk yarıdaki en skorer oyuncusu Jelena Dubljevic, çeyrek başında dördüncü faulünü alıp benche geldi. Yakın Doğu pas temposunu ve savunmadaki baskıyı arttırıp farkı 1 sayıya düşürse de rakibin ufak çaplı serisine son veren isim Işıl Alben oldu. 25. dakika 51-47 Galatasaray üstünlüğü ile geçilirken periyodun son saniyesinde gelen Loyd’un üçlüğü, çeyreğin sonucunun 61-55 ev sahibi lehine bitmesini tescilledi.

Son çeyreğin başında gelen 4-0’lık seri, farkın ilk kez çift hanelere taşınmasını sağladı. (65-55) Loyd’un penetre üzerinden Kulichova ile buluşturduğu toplar, 33. dakikada durumu 69-55’e getirirken rakip koç Alper Durur molasına başvurdu. Mola dönüşü tam saha baskıyla Galatasaray’ın hücum süresini azaltmaya çalışan Yakın Doğu Üniversitesi’nin planını üst üste bulduğu 7 sayıyla Dubljevic bozdu. Kalan dakikalarda değişen bir şey olmazken Galatasaray, Yakın Doğu Üniversitesi’ni 85-74 ile geçip ligdeki ikinci maçında ikinci galibiyetini aldı.

Galatasaray

Popüler İçerikler

'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi