Bilim Dünyasından Çarpıcı Buluş: Samanyolu'nda Tekrar Eden Sinyaller Uzaydaki Komşularımızın İlk Sesi mi?

Geçtiğimiz haftalarda, uzay ve gökbilim çalışmaları adına heyecan verici ve bir o kadar da ürkütücü bir gelişme yaşandı. Bilim insanları, yeni bir proje kapsamında Samanyolu Galaksisinde tekrar eden sinyalleri dinlemeye başladı. Uzmanlara göre, söz konusu sinyallerin kaynağı insan dışı varlıklar olabilir. Detaylar haberde.

Bilim insanları, Cornell Üniversitesi ve Dünya Dışı Akıllı Yaşam Enstitüsü'nde başlatılan bir araştırma kapsamında galaksimizdeki tekrar eden sinyalleri dinlemeye başladı.

Uzmanlara göre "The Astronomical Journal" dergisinde yayınlanan bu araştırma projesi, Samanyolu'nda yaşayan insan dışı varlıklar tarafından gönderilen sinyalleri ortaya çıkarabilir.

Projeyi oluşturan 'Periyodik Spektral Sinyaller İçin Çığır Açan Dinleme Araştırması' (BLIPSS) isimli ekip, söz konusu sinyal tekrarlarının uzaydaki insan dışı varlıklara ait olduğunu ve Samanyolu Galaksisinin uzaylılar ve insanlar adına bir buluşma noktası olabileceğini varsayıyor.

Bu bağlamda proje ekibi, Samanyolu'nda bulunan bir milyonu akşın yıldızı ve tüm galaksi düzlemin incelemeyi amaçlıyor.

Bilim insanları ve araştırmaya yönelik makaleler, sinyal dinleme projesinin şimdiye kadar olan çalışmaların bir sonucu olarak ortaya çıktığını ve uzaydaki gizemli seslere ışık tutabileceğini söylüyor.

The Astronomical Journal dergisinde yayınlanan makalenin yazarı Dr. Vishal Gajjar:

'SETI, şimdiye kadar çabalarını öncelikle devam eden sinyalleri araştırmaya vakfetmişti. Çalışmamız, geniş mesafelerde yıldızlararası iletişimin bir yolu olarak bir dizi sinyalin inanılmaz enerji etkinliğine ışık tutuyor. Bu araştırma, bu sinyallere yönelik derinlemesine araştırmaları yapmak üzere gerçekleştirilen ilk kapsamlı çabayı teşkile ediyor.'

Geçtiğimiz ay araştırmalarına başlayan ekip, şu ana kadar Green Bank Teleskobu'nun 4,5 saatlik bir süre içerisinde dinlediği sinyalleri topladı.

İlk olarak toplandığında 4 ila 8 GHz bandında olan sinyaller, daha kolay incelenmek için normal bir radyo istasyonunun bandının onda birine kadar düşürüldü.

Henüz bebek adımlarıyla ilerleyen projenin ilerleyen aylarda daha önemli bulgular ile bilim dünyasının kapısını çalması bekleniyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

İlginizi çekebilir:

Eskiden Dünyada Bir Günün 19 Saat Sürmesinin Sebebi Neydi?
NASA Uzayda Kullanmak için Kalem Tasarlarken Milyarlarca Dolar mı Harcamıştı?
Güneş Işığının Dünya’ya Ulaşması Yaklaşık Olarak Ne Kadar Sürer?
Venüs’ün Kendi Ekseni Etrafında Bir Kez Dönmesi Dünya’da Kaç Gün Sürer?

Popüler İçerikler

Bahis Reklam ve Teşvik! Acun Ilıcalı, TV8 ve Exxen Yetkilileri Hakkında Soruşturma Başlatıldı
Arkeolog Muazzez İlmiye Çığ 110 Yaşında Yaşamını Yitirdi
Teğmen Ebru Eroğlu İle İlgili Skandal Karar: Küfür ve Taciz İfade Özgürlüğü Sayıldı
YORUMLAR
19.06.2023

Ordan iyi birşey çıkmaz. Selam dünyalı biz dostuz sadece filmlerde olur. Çok ürkütücü bence 😐

20.06.2023

Ya boş versene kardeşim. İsterlerse "Ne ediyon topraaam" diye de seslensinler fark etmez. O kadar derdimiz var birde onların derdi ile mi uğraşacağız....

20.06.2023

"Mesaj (1997)" filmindeki gibi iyi niyetli de olabilirler, ya da "Üç Cisim Problemi" kitabıyla başlayan ve o adla anılan (aslında üçlemenin adı Dünyanın Geçmişi veyahut Dünyanın Geçmişinin Hatırlanması olarak geçiyor ülkemizin edebiyat alanında) üç kitaplık bilim kurgu roman serisindeki gibi kötü niyetli de olabilirler (hatta şu an Netflix aynı adla bu romanın dizisini uyarlamış ve önümüzdeki yılın başında yayınlayacakmış, şu anda fragmanını yayınladı). bakalım böyle bir şey olacak mı, bizler görebilecek miyiz ^^'

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ