G-string de Var Ped de: İlk Başta Erkekler için Üretilen Ancak Sonra Kadınların Kullanmaya Başladığı Şeyler

Bazı eşyaların sadece kadınlara ya da erkeklere özgü olduğunu zannederiz. Örneğin; kız çocuklarının bebeklerle, erkek çocuklarının arabalarla oynaması 'normal' kabul edilir. Erkekler kadın, kadınlar erkek eşyaları kullandıkları zamansa bu durum toplum tarafından tuhaf karşılanır. Oysa günümüzde daha çok kadınların kullandığı ve kadınlarla özdeşleşen bazı eşyaların aslında erkekler için üretildiğini biliyor musunuz? Öyleyse kendinizi duymak üzere olduklarınıza hazırlayın çünkü bazılarını okuyunca çok şaşıracaksınız!

1. Crop top

Son zamanlarda kadın modasında epey popüler hâle gelen crop tişörtleri aslında ilk başta erkekler kullanıyordu. Vücut geliştiren erkekler, onlara üstsüz şekilde antrenman yapmalarına izin verilmediği için alt kısımlarını kestikleri bu tişörtleri kullanıyorlardı. Erkekler kıyafet kurallarını çiğnememek için böyle bir yöntem bulmuşlardı ama artık günümüzde bu kıyafetleri daha çok kadınların üzerinde görüyoruz.

2. Hijyenik ped

Belki de en çok buna şaşıracaksınız! Hijyenik pedler; ünlü Amerikalı yazar, filozof, mucit ve bilim insanı Benjamin Franklin tarafından keşfedildi ama bu icadın asıl amacı yaralanan askerlerin kanamasını durdurmaktı. Pedler, daha sonra emici ve kullanımı kolay olduğu için hemşireler tarafından âdet pedi olarak kullanılmaya başlandı. Günümüzde kadınlar regl dönemlerinin dışında iç çamaşırlarını temiz tutmak amacıyla günlük kullanıma uygun pedleri de tercih ediyorlar.

4. Küpe

Küpelerin tarihi de tıpkı g-string gibi epey eskilere dayanıyor. İlk küpe örneklerine Mısır’da rastlanıyor, daha sonra bu takılar, Babil ve Asya Medeniyetleri'nde de görülüyor. O dönemlerde sadece erkeklerin kullandığı küpeler, onların toplumdaki yerine işaret ediyordu. Küpe takmak, eski dönem denizcileri arasında da yaygın bir gelenekti. Denizcilerin küpe takmaları, dünyayı dolaştığı anlamına geliyordu. Diğer bir sebebi ise uzun ve zorlu seferlerden sağ çıkmadıkları takdirde tanınmaları ve defin işlemlerinin bu küpelerle karşılanmasıydı. O nedenle denizciler altın küpe takıyordu. Peki, günümüzde küpe takan erkeklere laf edenler utanır mı acaba?

3. G-string

G-string'in tarihi sandığınızdan daha eskilere dayanıyor. Önceden erkekler g-string'i peştamal olarak kullanıyordu. 19. yüzyılda ise g-string Afrika kabilelerinde kullanılmaya başlandı. Gözünüzde canlandırmaya korkuyorsunuz, değil mi?

5. Topuklu ayakkabı

Yolda yürürken topuklu ayakkabı giymiş bir erkek görseniz çok şaşırırsınız, değil mi? Ama aslında topuklu ayakkabıları ilk kullananlar da yine erkekler. Bu ayakkabıların tarihi 15. yüzyıl İran’ına dayanıyor. İranlı askerler, yüksek topuklu ayakkabıları atın üzengilerine sağlam bir şekilde tutunmak için giyerlerdi. Daha sonraları İranlı göçmenler bu ayakkabıları Avrupa’ya getirince erkek aristokratlar bunları daha uzun boylu görünebilmek için kullanmaya başladı. Günümüzde ise topuklu ayakkabıları kadınlar tercih ediyor.

6. El çantası

İlk başlarda el çantalarını erkekler para taşımak için kullanıyordu. Hatta çok kullanışlı olduğu için erkekler arasında epey rağbet görüyordu. Yine de zamanla el çantaları, kadınların vazgeçilmez aksesuarları arasındaki yerini aldı.

7. Tayt ve külotlu çorap

Tayt, yüzyıllar boyunca hem vücudu sıcak tutmak hem korunma amacıyla kadınlar ve erkekler tarafından çeşitli isimler altında kullanılıyordu. Avrupalı erkekler, tayt ve külotlu çorapları at bindiklerinde giyiyorlardı. Bunlara “hortum” adı veriliyordu. Kovboylar, at bindikleri için pantolonların çabuk aşınıp yırtılmasını önlemek, yılan ve böcek ısırıklarından korunmak amacıyla güderi taytı kullanıyordu. 19. yüzyıl sonlarında ise çeşitli milletlerin askerleri; bacaklarını korumak, kir ve çamurların ayakkabılarına girmesini önlemek için tercih ediyordu. Günümüzde ise yine kadınlar tarafından giyiliyor.

8. Jilet / Tıraş Bıçağı

Eski çağlarda erkekler tıraş olmak için köpek balığı dişleri, istiridye kabukları ve çakmak taşından yapılmış bıçakları kullanıyorlardı. Ne kadar zor bir yöntem olduğunu tahmin edebilirsiniz. İlk jilet, King Camp Gilllette tarafından icat edildiğinde kullanılan malzeme oldukça farklıydı. 1903 yılında William Nickerson, jileti karbon çeliği levhalarından üretmeyi önerince günümüzde kullanılan jiletler ortaya çıktı. İstenmeyen tüylerden kurtulmak isteyen kadınlar da diğer yöntemlere göre daha acısız ve pratik olduğu için zamanla jilet kullanmaya başladı. Günümüzde ise kadınların kullanması için özel olarak üretilen jilet çeşitleri de bulunuyor.

Arabalar Gerçekten Yakılıyormuş! Setlerde Çalışan Bir TikTok Kullanıcısının Anlattığı Kamera Arkası İtirafları
Keyfinizden Olmayın: Bahçede ve Balkonda Böcekleri Uzak Tutacak 8 Doğal Yöntem
Sırları Açığa Çıktı: Suda Yürüyenden Havada Süzülene Sihirbazlık Gösterilerinin İnceliklerini Anlatıyoruz
Böyle Kültür Olmaz Olsun: Tarantula Kızartması'ndan Kaplan Penisi Çorbası'na Dünyanın En İğrenç Yemekleri

Popüler İçerikler

THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
YORUMLAR
08.07.2022

bu kadınlarda donumuza kadar almış hakkaten

08.07.2022

Kadınlar herşeyimizi çalmışlar

09.07.2022

#8 erkek veya kadın için üretilen jiletlerde hiç bi fark yok... farkı sadece aradaki fiyat 🤣

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ