Fütüristik Tasarımıyla Yakın Geleceğin Şehiriçi Yolcu Otobüsleri

Mercedes Benz'in yarı otonom şehir içi otobüsü yol üzerindeki engelleri ve yayaları tanıyor, otobüs duraklarında duruyor, kapıları açıpkapatıyor. Güzergah boyunca gaza ve frene basmadan kendi kendine yol alabiliyor.

Geleceğin otobüsü olarak nitelendirilen araç, İstanbul gibi trafik sorunu olan mega kentlere çözüm sunmak için geliştirildi. 70 km/s hıza kadar çıkabilen 'Future Bus' isimli otobüs, yol üzerindeki engelleri ve yayaları tanıyor, duraklarında santim doğrulukla duruyor, kapıları açıp-kapatıyor. Otobüs trafik ışıkları kontrol sistemleriyle iletişim kuruyor. Bu arada sürücü güzergah boyunca bir kere bile gaza veya frene basmıyor.

Popüler İçerikler

Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
YORUMLAR
13.08.2016

Canım benim ya, içinde 3-4 kişi falan. Test için aracı bizim metrobüs hatlarına alalım şöyle içine bi 300-400 kişi sokalım bakalım neturistik oluyor o cihaz.

13.08.2016

Telefonu sarj unıtesıne koydugumda bırdaha gorebılecekmıyım istanbulda . ?

13.08.2016

altımdaki yorumlara bakıyorum da millet bizim yollara sarja koyulan telefonun calınacagına trafik sorununa falan değinmiş ulan birisi de demiyor ki adamlar rahat edilsin die koca otobüse 3-5 tane koltuk serpiştirmiş ama bizim ülke de daha fazla yolcu alınsın diye olması gereken koltuklar sökülüyor oralara ayakta yolcu alınıyor asşldnad

TÜM YORUMLARI OKU (16)