Futbolda Ticarileşmeyi Protesto İçin 22 Oyuncu Sahaya Çıplak Bir Şekilde Çıktı

Almanya'da gerçekleşen 'sanat maçının' amacı futboldaki ticarileşmeyi protesto etmek. Bu yıl üçüncüsü gerçekleşen sanat projesinde 2 takımın oyuncuları sahaya çıplak bir şekilde çıktılar.

Oer-Erkenschwick kasabasında yapılan maçı organize eden sanatçı Gerrit Starczewski, futbol sistemini 'hastalıklı' olarak niteliyor.

İlki 2015 yılında düzenlenen 'sanat maçının' üçüncüsünde futbolcular sadece çorap ve kramponlarla sahaya çıktı. Oyuncuların numaraları ise sırtlarına boya ile yazıldı. İki takımı birbirinden ayıran tek özellik ise çorap renkleri oldu.

Kaynak: Euronews Türkçe

İşte o görüntüler:

Popüler İçerikler

Nusret, 2022 Dünya Kupası Finalinde Sahaya ‘Kaçak’ Girmiş! Nusret Yüzünden Türk Yöneticinin Hayatı Kararmış!
Cumhurbaşkanlığı Uçağını Kullanan Gazeteci Emin Pazarcı'dan Olay Yaratan Paylaşım: "Höst, Helaldir Helal"
Kızına Şiddet Uygulayan Annenin Görüntüleri Tepki Çekti! 'Alın Sizin Olsun'
YORUMLAR
07.09.2020

Şişman olanın korumak için kollarının kısa kalması ahahahahha :D

07.09.2020

Bence zaten o göbeğini koruyor o göbekten kalın bacaklardan topun oraya denk gelme ihtimali %1 bile değil onu bile şansa atmamış yan dönmüş ahahaha

07.09.2020

Sanki şimdi daha ticari olmuş :D

Pasif Kullanıcı
08.09.2020

Futbol hep ticaretti. 90 dakika boyunca 22 kisi top pesinde kosarken surekli reklama maruz kaliyorsunuz. Normalde 1-2dklik reklamlara bile tahammulu olmayanlar 90dk boyunca reklam izliyorlar. Daha bunun ozetini izliyorlar, devre arasinda giren reklamlar da izleniyor. Holiganlar da kraldan cok kralcidir. Biribirleriyle dalasirlar. Tuttuklari takimdan bahsederken ``biz`` derler sanki futbolcular arkadasiymis gibi. Lisansli diye 5liralik formayi 200e alir. Beyni oyle yikanmistir ki futbolle ilgilenmeyen erkegin erkekligine laf atarlar. Bazilari gider iddia oynar kimisi gider gotunde donu yokken milyon dolarlari konusur. Ustelik her maca gelen taraftarlari vardir. Ayrica bence Vodafone Arena tasinmalidir ne zaman mac olursa trafik felc oluyor ustelik sehrin tam gobegine stadyum mu yapilir. Eskiden orasi merkezde olmadigi icin Inonu Stadi yapilmis.Bence o stadyum Harbiye Acik Hava Konseri gibi kullanilsin veya sanatsal etkinlikler yapilsin. Ozetle baska yerde oynayin topunuzu.

08.09.2020

90 dakika boyunca 22 kişi dedikten sonrasını okumadım.

TÜM YORUMLARI OKU (17)