Futbolda Kriz! Süper Kupa Maçı İçin "Oynama" Kararı: İşte Suudilerin İzin Verdiği Konular

TFF Başkanı Büyükekşi ve başkanlar arasında yapılan toplantının ardından Süper Kupa maçı için oynama kararı çıktı.

Suudi yetkililerin, Galatasaray-Fenerbahçe maçı öncesi Mustafa Kemal Atatürk tişörtleri ve Cumhuriyet'in 100. yılına özel etkinliklere izin vermemesi futbolda krize neden oldu.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bu akşam 20.45'te başlayacak Galatasaray-Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa finali öncesinde Atatürk ve 100. yıl kutlama krizi çıktı. Federasyon'dan yapılan açıklamada, "Süper Kupa Maçı Türk Bayrağımız huzurunda, 100. Yıl Kutlama Etkinlikleriyle, Şehitlerimiz için saygı duruşuyla ve sanatçı Norm Ender’in okuyacağı İstiklal Marşımız ile başlayacaktır" denilerek kriz doğrulanmış oldu.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Süper Kupa'nın oynanıp oynanmayacağına yönelik TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile görüştü. Toplantıdan devam kararı çıktı. Süper Kupa maçı planlandığı gibi oynanacak. İki ezeli rakip arasındaki mücadele saat 20.45'te başlayacak.

Sözcü'nün haberine göre, Suudi yetkililerle yapılan görüşmelerin sonucunda, İstiklal Marşı'nın okunması ve şehitler için saygı duruşu yapılmasına izin verildi. Ayrıca, tribünlerde Türk bayraklarının yer alması ve bazı yerli şarkıların çalınması konusunda da engelin olmadığı öğrenildi. Ancak, iki kulübün Atatürk pankartı ve şehitlerle ilgili tişört talebi, etkinlik akışında önceden yer almadığı için reddedildi.

Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan Kritik 'Yanardağ' Uyarısı: ''Patlama Yapabilir''
Gözaltına Alınmıştı! Gazeteci Furkan Karabay Tutuklandı: Tepkiler Çığ Gibi Büyüdü
Suudi Arabistan Yetkililerinin "Atatürk" Hassasiyetinin Nedeni Belli Oldu!

Popüler İçerikler

Okan Bayülgen Televizyonu Bıraktığını Açıkladı!
Cannes'da Esen Birce Akalay Rüzgarına Sevgilisi de Karşı Koyamadı: Hakan Kurtaş'tan Aşk Dolu Paylaşım!
Fatih'in Ecel Terleri Döktüğü Kızılcık Şerbeti Fragmanına Gelen Tepkiler
YORUMLAR
29.12.2023

2 takımda cok buyuk ayip etti. kesinlikle cikilmamaliydi

29.12.2023

Ee ne bu yanar dönerlik anlamadım... İki klüpte en başından bizim elin Arabistan'ın da ne işimiz var diyerek itiraz etmeliydi... bir tutam cesaret bir tutam mertlik serpilmeli üzerinize..

29.12.2023

İyi olan kazansın diyelim, 1-1 biter bu defa tutturayım bari:)

Tutturamazsın, kupa maçları berabere bitmez, birinin kazanması lazım :)

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ