Fullmetal Alchemist Filminden İlk Fragman Paylaşıldı

Fullmetal Alchemist‘in sinemaya uyarlanacağı bir süre önce belli olmuştu. Merakla beklenen bu filmden ilk tanıtım sonunda gün yüzüne çıktı.

Hiromu Arakawa’nın unutulmaz mangası “Hagane no Renkinjutsushi / Fullmetal Alchemist”, 2001 ile 2010 yılları arasında manga serisi olarak yayınlanmış, ardından Fullmetal Alchemist ve Fullmetal Alchemist: Brotherhood isimlerinde iki anime ile izleyici karşısına çıkmıştı. Şimdi bu başarılı hikaye sinemaya aktarılıyor. 

Film versiyonunun yönetmenliğini Fumihiko Sori üstleniyor. Başrollerdeyse Ryosuke Yamada, Tsubasa Honda, Dean Fujioka, Ryuuta Satou, Misako Renbutsu gibi isimler yer alıyor.

Tüm hikaye tek bir filmde işlenecek

Devam serileri olmayacak ve hikayeyi tek bir film vasıtasıyla işleyecek olan filmde, manga serisinde 15 yaşında olan Edward 20 yaşında olacak. 

Daha önce film hakkında konuşan Fumihiko Sori, hikayedeki “gerçek yaşam” ögesinden oldukça etkilendiğini belirterek “Bu harika hikayeyi bir filme dönüştürmek benim en büyük hayalim, sırf bunun için yaşıyorum desem abartmış olmam.” demiş ve böylelikle hikayenin en büyük hayranlarından biri olduğunu ortaya koymuştu. 

Filmdeki tüm oyuncuların Japonlardan oluşmasına ve hatta orijinal eserin Japonya’da ortaya çıkmasına rağmen, hikayenin kültürel zeminini Avrupa’nın oluşturduğu bir gerçek. Ancak buna rağmen yönetmen Sori, filmin tam olarak herhangi bir ırkı veya ülkeyi temsil edecek tarzda olmayacağını, karakterlerin, Japon oldukları anlaşılacak şekilde sözler söyleyecekleri bir sahnenin filmde yer almayacağını belirtmişti.

İşte paylaşılan ilk fragman

Fullmetal Alchemist serisinin genel olarak konusu şu şekilde: Alphonse ve Edward, ölen annelerini simya bilimi ile ölüler aleminden dünyaya getirmek için bir ritüele girişirler. Fakat işler istedikleri gibi gitmez ve Alphonse bedenini kaybederek bir zırhın içine hapsolur. Hırslı kardeş Edward, kendini bundan sorumlu hisseder ve Alphonse’nun bedenini geri getirmek için kardeşi ile beraber felsefe taşını aradıkları bir yola çıkar. 

Bu yolda simyanın karanlık ve aydınlık tarafları, simyacıların hastalıklı tutkuları ve beşeriyet ihtirasının doğaüstü bilimle buluşmasından doğan felaketlerle dolu hikayeleri vardır.

Sinemagazin & Geekyapar

Popüler İçerikler

Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
YORUMLAR
17.11.2016

japon kardeşlerimmmmmmmmmm :) sadece anime yapın. film yapmayın

17.11.2016

Dün görmüştüm. Öff çöp abi bunu da mahvetmeyin ya allah için yapmayın. Oyuncular alakasız gördükçe kafayı bozuyorum. Sabır.

17.11.2016

Animede yuvarlak gözlü karakter yaratıp filmde çekik gözlü oyuncu oynatmak...

18.11.2016

'Please don't suck!' diyeceğim de başrolde Hey! Say! JUMP! isimli bir J-Pop grubunun solisti var.. İdol kelimesi yakıştırılan abartılmış ve oyunculuk konusunda yeterince deneyimi olmayan birine başrol vermek eh be Warner Bros..

TÜM YORUMLARI OKU (21)