Fuleli Koşmak Nedir? Fuleli Koşuyu Örnekleriyle Anlatıyoruz

Fuleli koşu, futbol spikerlerinden sık sık duyduğumuz bir tabir fakat fuleli koşmanın ne demek olduğunu biliyor muyuz birlikte inceleyelim.

Fuleli koşmak ne demek onu öğrenmeden önce 'fule'nin ne anlama geldiğini inceleyelim. Fule, Fransızcadan gelme olup (foulée) iki bacak arasındaki mesafe anlamına gelir. Kısaca 'adım' diyebiliriz.

Fuleli koşu ise uzun adımlarla yapılan koşuyu tanımlamak için kullanılıyor. Örneği Fransız Kylian Mbappe'den verelim. Uzun bacaklarıyla fuleli koşuyor.

Spikerlerin 'Sarı fırtına' dediği Metin Tekin de uzun bacakları ve hızlı adımlarıyla fuleli koşu yapabilen futbolculardandı ve fuleli koşu kalıbının dilimize yerleşmesine vesile oldu.

Fuleli koşmak, bir adımla maksimum mesafeyi katetmektir aslında. Uzun ve hızlı adımlar atarak koşmak anlamına gelir.

Gareth Bale, Barcelona'ya attığı golde olduğu gibi yapılan koşular fuleli koşuya güzel bir örnektir.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Spora Başlamak İsteyenler Buraya: Hangi Spor Tam Sana Göre?
Çabuk Yaz Gelmeden! Salona Gitmeden Evde Kendi Kendinize Yapabileceğiniz Egzersiz Hareketleri

Popüler İçerikler

İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
Nisan Ayı Enflasyonu Açıklandı: TÜİK TÜFE Yüzde 70'in Altında Kaldı!
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
YORUMLAR
16.03.2022

Liseyi bitirene kadar futbolu çok sıkı takip ederdim maçları izlerdim, yorumları dinlerdim. Sonra da fırsat buldukça kaliteli maçları avrupa maçlarını ve dünya kupası gibi turnuvaları izlerdim (Artık hiçbirini izlemiyorum) Az çok bir birikimim olduğu için konu hakkında yorum yapabileceğimi düşünüyorum. Bu kadar futbol geçmişime rağmen fuleli koşuyu hayatımda ilk defa şimdi duydum. Hiç bir spikerden bunu duymamıştım. (Son 5-10 yıldır hiç izlemiyorum yeni bir tabirse bilemem)

16.03.2022

metin tekine atfedilen bir özellikti. ne olduğunu bilmezdim, o dönemden kulağıma aşina bir tabir. usain bolt bu işin kralı o zaman bu bilgiler ışığında

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ