Fuat Oktay: 'Merkez Bankası Rezervleri 126 Milyar Doları Aştı'

2022 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi için TBMM'de konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 'Son günlerdeki kur hareketleri, ekonominin gerçeklerine uygun değildir. Bu manipülasyon girişimlerinin bize olduğu kadar, bunu yönlendirenlere de giderek artan bir maliyeti vardır,' dedi.

TBMM Genel Kurulu; 2022 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi üzerindeki görüşmeler için toplandı.

Açılış konuşmasını yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 'Son günlerdeki kur hareketleri, ekonominin gerçeklerine uygun değildir. Bu manipülasyon girişimlerinin bize olduğu kadar, bunu yönlendirenlere de giderek artan bir maliyeti vardır ve bu sınama, ekonomi üzerinden ülkemize sözde diz çöktürmek isteyenler için de sürdürülebilir değildir,' dedi.

Merkez Bankası'nın rezervlerine de değinen Oktay, 'Son dönemde 35 milyar doların üzerinde bir artışla 126 milyar doları aştı,' şeklinde konuştu.

Popüler İçerikler

Yeşilçam'ın Güzellik Abidesi Oyuncuları Genç Halleriyle Günümüzde Yaşasaydı Nasıl Görünürlerdi?
Bir Oyunlar Peşinde: Evlilik Haberiyle Herkesi Afallatan Mükremin Gezgin Yine Hamilelik Senaryosu Yazıyor
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
YORUMLAR
06.12.2021

arapların parası ile hava atıyorlar.. 20 yıldır absürt bir şekilde sınanıyor mu ekonomi ?? katma değer yaratan bir tane oluşumunuz yok.. hazırda olanlar da satılarak kapatıldı.. kimsenin geçmediği, gitmediği, yollar, hastaneler, havalimanları yapılarak halk 30 yıllığına borçlandırıldı.. çiftçiğe ağır darbe vurularak; mutfağa giren herşey ithal edilir oldu.. sonra kur yükseliyor... hepsini geçtim borsadaki %25 yabancı sermaye sınırını kaldıranda sizsiniz.. sayfalar dolusu yazılır buraya.. ama bizim millet hala anlamıyor

128 Milyar nerede dediğimizde "orada burada zaten bizde sıkıntı yok rezervlerimiz duruyor diyorlardı, şimdi 35 milyar dolar daha geldi 126 oldu diyor. Olm tüm ülkeyi cahil bıraktınız kimse basit matematik işlemi dahi yapamıyor haklısınız da, arada bizim gibi okuyan, matematik bilen en kötüsü hesap makinesini kullanıyormuş gibi yapıp "bana maliyeti bu, bak bana bıraktığı bu" şeklinde kafadan atma değil düzgünce kullanan insanlar var. Arkadaş ülke bu kadar mı gerizekalı dolu? Bu kadar mı ya? Hala nasıl inanılıyor bu varlıkların sözüne?

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ