Friends Hakkında Daha Önce Hiçbir Yerde Duymadığınızı İddia Ettiğimiz 15 İlginç Gerçek

Friends neredeyse 20 yıl önce yayınlanmış olabilir ama hala birçoğumuzun kalbinde yaşıyor diyebiliriz. Çoğu izleyici Friends’i tekrar tekrar sayısız kez izlemesine rağmen perde arkasında olan ilginç şeylerin farkında değil. Biz de bugün tam da bunun için buradayız! Gelin hep beraber Friends kamera arkasında neler dönmüş bakalım. 👇

1. Phoebe'nin üçüzlere hamileliği

Friends hariç hiçbir dizide karakterlerin kardeşlerinin bebeklerini taşıması gibi değişik bir konu yok. Phoebe, üvey erkek kardeşinin taşıyıcı annesiydi. Ve bu hamilelik aslında önceden planlanmamıştı, Lisa Kudrow'un gerçek hamileliğine uyum sağlamak için bir anda gelişmiş.

2. Tom Selleck'in diziye girişi

Tom Selleck, 2. sezon 15. bölümdeki ilk çıkışından önce aşırı gergin olduğunu söylüyor. Tüm gerginliğine rağmen ilk çıkışı seyircilerin övgüleriyle karşılanmış. Seyirci yönetmenlerin Selleck'in sahnelerini kendisi olmadan yeniden çekmek zorunda kalmalarını ayrıca takdir etmiş...

3. Diri eski oyuncular

Dizilerin genelde ilk hedefi gençlerdir ve Friends’te de yeni genç yüzlere epeyce yer verilmiştir. Buna rağmen NBC'den biri senaristlerin daha tecrübeli oyuncuları kullanmalarını da söylemiştir. Bay Heckles de böyle ortaya çıkmış aslında. Kendisi Monica ve Rachel’ın alt katındaki yaşlı ve huysuz komşusu. Bay Heckles’ı Pablo’nun kedisi ve Ross’un maymunu Marcel’dan şikayetçi olmasıyla tanıyoruz diyebiliriz.

4. Ross Geller’ın rolü

Jon Favreau, Kathy Griffin, Hank Azaria, Jon Cryer ve Kristin Davis gibi ünlü oyuncular Friends’in ana kadrosu için seçmelere katılmış ancak Eric McCormack, rolünü okumasına rağmen Ross Geller rolü özellikle David Schwimmer için yazılmış.

5. 9/11 saldırısına yapılan gönderme

6. Friends tanışma gezisi

Dizinin yönetmeni James Burrows, ilk bölüm yayınlanmadan önce ana kadroya Las Vegas'ta bir tanışma gezisi yapmaları gerektiğini söylemiş. Birbirlerine ısınmanın yanı sıra Burrows, 6 yıldızı parlak oyuncuya dizi hakkında iyi hisleri olduğu için bu geziden sonra hayatlarının değişeceğini söylemiş. Dizi yayınlanmaya başladıktan kısa bir süre sonra da oyuncu kadrosu hızla ün kazanmış ve oyuncular etrafında magazinciler olmadan halkın içine çıkamaz olmuşlar.

7. Matthew Perry’nin kilo problemi

Matthew Perry’nin canlandırdığı Chandler Bing’i Friends’te yoğun alaycılığı ve şakalarıyla tanıyoruz. Dizi boyunca Perry’nin hiç yemek yememesinden çok yemek yemesine kilo dalgalanmalarını fark etmemek için kör olmalı insan... Oyuncumuz 1997 yılında geçirdiği jet ski kazasından sonra başladığı bir ilaca aşırı bağımlı olduğunu itiraf etmiş. Bu ilaç bağımlılığı da aşırı miktarda alkol tüketimine yol açmış. Bu da fanların Perry aniden 20 kilo birden verince sağlığı hakkında endişelenmelerine sebep olmuş.

8. Hafızalardan silinmeyen ikonik şarkısı

Friends’in şarkısı diziler arasındaki en akılda kalıcı olan desek yeridir. Şarkının sözlerinin ise karakterlere ‘cuk’ diye oturduğu aşikar. Müziğin diziyle bu kadar uyumlu olmasının sebebini merak ediyorsanız, bunun sebebi şarkıyı David Crane ve Marta Kauffman’ın yapmış olmasıdır...

9. Eşcinsel tartışması

Friends’in 2. sezon 11. bölümünde televizyon tarihindeki ilk eşcinsel evliliklerinden birini seyircilere gösterilmiş. New York’ta eşcinsel evliliğinin yasal olması neredeyse 20 yılı bulmuş. Bu bölüm hakkındaki tartışmalar yüzünden NBC paniklemiş ve gelecek tepkilerden korktukları için yüzlerce operatör işe almış. Bölümde Ross’un eski eşi Carol, lezbiyen eşi Susan’la evlenir. Halkın tepkisinden korkmalarına rağmen beklendiği gibi şikayet çağrısı almamışlardır. Kauffman şikayetlerin yalnızca mektup gönderen bir kişiden geldiğini fakat hiç kimsenin aramadığını belirtmiş.

10. Gerçek aile bağları

Rachel’ın ağırbaşlı erkek arkadaşı Joshua Burgin’i hatırlayın. Joshua Rachel’ın Bloomingdale'de gardıroba ihtiyacı olan bir müşterisiydi. Joshua pek fazla karakter gelişimi göstermemesine rağmen ailesini Rachel’ın onların evinde gecelikle yakalandığı komik sahnede gördük. Joshua’nın babasını canlandıran John Bennett Perry, gerçekte Matthew Perry'nin babasıdır.

11. Kısıtlı bütçe

Yapımcılar 3. sezon 2. bölüm çekimleri de dahil olmak üzere bütçeyi kısmak için ellerinden geleni yapmışlar fakat dizinin final sezonunda bütçe bir anda yükselmiş. Tabii 10 sezon dizi çekmek hiç de kolay bir şey değil takdir edersiniz ki… Dizinin final sezonunda ana kadro bölüm başına yüklü miktar kazanmış.

12. Diğer isimler

Diziyi bu kadar başarılı yapan şey kıpır kıpır şarkısının yanında ismi aslında... Dramalara ve deli aşk hikayelerine rağmen dizi aslında gerçek arkadaşlıklar hakkında. Dizinin yapımcıları başlangıçta Friends Like Us, Six to One, Insomnia Café ve Across the Hall gibi başka isimler de bulmuşlar fakat FRIENDS ismine karar vermişler.

13. Espresso makinesi meselesi

Friends’te James Michael Tyler başlangıçta Gunther rolünde figüran olarak işe alınmış ama ilk figüranlar arasında espresso makinesinin nasıl kullanılacağını bilen tek kişi Gunther olduğu için dizi boyunca karakteri derinlik kazanmaya devam etmiş. Gunther toplam 148 bölümde oynamış ve ilk sözlerini de 33. bölümde söylemiş.

14. Sıkı kadro

Kathleen Turner, dizide iyi karşılanmadığını söylüyor. Oyuncumuz birkaç bölümde Chandler’ın trans babası Charles Bing olarak rol almış. Turner, 'Sitcom dizileri arasında en iyi deneyimim kesinlikle bu değildi.' diyor. Friends kadrosunun içlerine bir başkasını almadığını da vurguluyor.

15. Veda

Dizinin sıkı takipçileri Friends finalini hoş karşılamamış. Bunun sebebi de birçok seyircinin en sevdiği oyuncuları yeni projelerde görmeye hazır olmamaları... Fakat Jennifer Aniston, Rachel karakterine ve diziye veda etmek için sabırsızlandığı da çıkan haberler arasındaydı.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Dizikolikler Buraya: Bir Dönemin Efsanevi Dizisi Friends Hakkında Bilmeniz Gereken 17 Şey
Efsane Dizi 'Friends'in Karakterlerinden Öğrenebileceğiniz Altın Değerinde Finansal Dersler
İlk Bölümden Özel Bölüme: Friends Oyuncuların 17 Yıl İçerisinde Geçirdikleri Değişim Sizi Epey Şaşırtacak!

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
Bir Oyunlar Peşinde: Evlilik Haberiyle Herkesi Afallatan Mükremin Gezgin Yine Hamilelik Senaryosu Yazıyor
Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı
YORUMLAR
23.09.2022

google translate ten direk yapistirmissiniz ya. anlamsiz anlamsiz cumleler var

23.09.2022

''hey bana bakın la espri yapıyorum burada he, bakın burası komik gülün hadi'' temalı bir dizi. Dünya tarihinde abartılan işlerin en tepelerinde yer alıyor.

23.09.2022

90'ların sonu ve 2000'lerin başındaki mizah anlayışı ve şimdiki mizah anlayışı tabi farklı olacak. Ayrıca dizinin öne çıkmasına sebep olan şey bence de çok komik olduğunun iddia edilmesinden ziyade; oyunculuklar, hikaye(kısmen), dram olayları(sitcoma göre çok başarılı); döneminde benzer bir iş olmaması olabilir. Hatta kahkaha efekti değil, canlı seyirci reaksiyonu şeklinde bir çekim yapılıyordu galiba. Bahsettiğin tarzda espriler illaki vardı, bence mizah seviyesi bir the Office değil ama birçok konuda da çok başarılı olması diziyi sürükleyici kılıyor bence. Zaten situation-comedy adı üstünde. Esprilerden ziyade olay komik. Tavsiye ettiğin mizahı iyi olan bir dizi önerin var mı?

23.09.2022

10. madde "Joshua’nın babasını canlandıran Matthew Perry aslında gerçekte John Bennett Perry’nin babasıdır." cümlesinde sizce de bir terslik yok mu? isimler tam tersi olması gerekiyor sanki ha?! John Bennett Perry Matthew Perry'nin babası olmasın sakın? hani yaşı gereği daha büyük ve aslında baba unvanına sahip olan o olduğu için...

TÜM YORUMLARI OKU (8)