Fransız Petrol Devi ve Milyarderlerden 400 Milyon Euro Bağış: Notre Dame İçin Dayanışma Büyüyor

Paris'in simgesi Notre Dame Katedrali'nde çıkan yangını gözyaşlarıyla izleyen Fransa halkı, şimdi ünlü yapıyı ayağa kaldırmak için bir araya geliyor. Ülkenin zenginlerinden iki iş adamı yeniden inşa çalışmaları için 300 milyon euro bağışladı. Bu iki ismin ardından milyarderler bağış yarışına girdi.

Fransa basını 11 iş insanın da bağış yaptığını belirtirken, ilerleyen günlerde daha fazla insanın dayanışma göstereceği vurgulandı.

François-Henri Pinault: "Umarım bu miktar Notre Dame’ı tamamen inşa etmeye yeter."

Bünyesinde Gucci, Yves Saint Laurent ve Alexander McQueen gibi pek çok lüks firmayı barındıran Kering şirketinin başkanı ve CEO’su François-Henri Pinault, Notre Dame için 100 milyon euro bağışlayacağını duyurdu. Pinault, Le Monde gazetesine yaptığı açıklamada, bu miktarın Notre Dame’ı tamamen inşa etmeye yetmesini umduğunu söyledi.

Arnault ailesi: "Bu muazzam katedralin yeniden inşasına yardımcı olmak istiyoruz."

Pinault’dan sonra bir bağış duyurusu da Louis Vuitton ve Christian Dior gibi şirketlerin bulunduğu LVMH grubunun başkanı ve CEO’su Bernard Arnault’dan geldi. Arnault, Fransa’nın sembolü için 200 milyon Euro bağışlayacağını belirtti.

Yapılan açıklamada, “Arnault ailesi ve LVMH grubu, bir ulusal trajedinin yaşandığı bu zamanda dayanışma göstermek ve bu muazzam katedralin yeniden inşasına yardımcı olmak istiyor” denildi. Açıklamada, katedralin Fransız birliğini temsil ettiği de vurgulandı.

Fransa merkezli uluslararası petrol şirketi TOTAL de 100 milyon euro destek çıkacağını açıkladı.

50'den fazla kampanya başladı

Reuters ajansına konuşan kitle fonlama sitesi Go Fund Me'nin sözcüsü John Coventry, Pazartesi günü Notre-Dame için para toplayan 50'den fazla kampanyanın başladığını duyurdu. Ajansa göre tarihi katedrali en çok ziyaret eden ülkelerden olan ABD'nin vatandaşları, bağış kampanyasına da en fazla ilgiyi gösterenler arasında bulunuyor.

Kültür Varlıkları Derneği'nin (Fondation du Patrimoine) başlattığı bağış kampanyasında ise şimdiden 1 milyon euronun üzerinde para toplandı.

Neler olmuştu?👇

Paris'teki Notre Dame Katedrali'nde Çıkan Yangın 8.5 Saat Sonra Kontrol Altına Alındı
Bir Tarihin Yanışı: Bir İtfaiyeci Notre Dame Katedrali'ndeki Yangının Bir Türlü Söndürülememesinin Nedenini Uzun Uzun Açıkladı!

Popüler İçerikler

Akılalmaz Olay: Sadece 2.5 Ayda İki Kez Büyük İkramiyeyi Kazandı
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
YORUMLAR
16.04.2019

noldu " oh ne güzel yandı, eheheheh" diye ellerini ovuşturanlar ??? onlar düştükleri yerden bi avuç toprakla kalkar,siz kokuşuk ortadoğulu zihniyetinizle vizildarsinız,bi allahin kulu da duymaZ

16.04.2019

Lan bizimkiler duymasın Ayasofya'yı ateşe verirler ucunda para var diye!

Pasif Kullanıcı
16.04.2019

Valla yazıklar olsun bağış yapanlara. Bir tarih yok oldu evet ama dünya da bu kadar açlık varken sefalet varken savaş varken hayvanlara edilen eziyetler varken onlara yardım ve bağış yapılması gerekirken katedralin yeniden inşası için mi bu kadar bağış gerçekten mi? Katedraliniz yerle bir olsun bir daha inşa edemezsiniz inşallah. Tarihmiş tarihiniz de batsın insanlığınız da!

İyi hoşda kardeşim milyonlarca dolar yatırıp yapıp İstanbul havaalanı,3. köprü gibi maliyeti yüksek olan yatırımları yapan türkiye değil mi ? Hangi tarihimize sahip çıktık türk milleti olarak. Üstelik türkiye'de ekonomik krizin olduğu bu yıllarda Saraylar yapıp kendi serveti için paralar harcayan sözde devlet adamı dediğimiz kişilerin bir yardımını bile gördün mü yoksul ülkelere ? Bunu tek bir gözle bakma Fransız iş adamlarına helal olsun diyeceğine yuhalıyorsun. "Tarihmiş , tarihiniz batsın" sen tarihine sahip çıkıyorumusun? Bunu yazmadan önce insan kendine bunu bir sorması lazım.

TÜM YORUMLARI OKU (52)