Fransız Bakandan Tepki Çeken Açıklama: '5 Yaşında Örtülü Kız Görmeyi Tahammül Edilmez Buluyorum'

Fransa'da Vatandaş İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Schiappa, ülkede kamuya açık alanlarda 18 yaşından küçük kızların başörtü takmasının yasaklanması girişimine destek vererek, '5 yaşında örtülü kız görmeyi tahammül edilmez buluyorum' dedi.

Fransa'da Vatandaş İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Marlene Schiappa, Fransa'da iktidar partisi Cumhuriyet Yürüyüşü (LREM) milletvekili Aurore Berge ve Jean-Baptiste Moreau'nun, 'İslamcı ayrılıkçı' olarak bilinen yasa tasarısına 18 yaşından küçük kızlara kamuya açık alanlarda başörtüsü takmayı yasaklayan madde eklemelerine ilişkin LCI televizyonunda açıklamalarda bulundu.

"2 yaşındaki örtülü bir kıza rastlamayı tahammül edilmez buluyorum"

Milletvekillerini desteklediğini belirten Schiappa, '5 yaşında örtülü kız görmeyi, bebek arabasında 2 yaşındaki örtülü bir kıza rastlamayı tahammül edilmez buluyorum' dedi.

Schiappa, söz konusu başörtüsü yasağının Ulusal Mecliste toplanan özel komite tarafından reddedilmesine ilişkin ise komisyonda dinlenen Müslüman temsilcilerin de küçük kızların başörtü takmalarını onaylamadığını iddia etti.

Çocuklarının örtünmesini normal karşılayanların da olduğunu bildiğinden bahseden Schiappa, konunun gelecek günlerde Fransa'da tartışılan gündemler arasında yer alacağını söyledi.

Macron'un partisinin 'başörtü yasağı' girişimi reddedildi

Fransa'da iktidar partisi milletvekillerinden Berge ile Moreau, 16 Ocak'ta hükümetin çoğunluğunun karşı çıkmasına rağmen 'İslamcı ayrılıkçı' olarak bilinen ve ismi 'Cumhuriyet değerlerine saygıyı güçlendiren' olarak değiştirilen yasa tasarına, 18 yaşından küçük kızlara kamuya açık alanlarda başörtüsü takmayı ve 'erkeklerin kadınlardan üstün olduğunu gösteren giysiler giymeyi' yasaklayan 2 madde eklediklerini açıklamıştı.

Ancak Ulusal Mecliste toplanan özel komite söz konusu maddeleri 'aşırıcı' bularak tasarıya eklenmelerini reddetmişti.

Diğer yandan bugünden itibaren 'Cumhuriyet değerlerine saygıyı güçlendiren' yasa tasarısı Ulusal Mecliste görüşülmeye başlanacak.

Schiappa bu açıklamalarının ardından farklı tepkilere maruz kaldı

Popüler İçerikler

Kamuda Tasarruf Paketi Açıklanıyor: Cevdet Yılmaz ve Mehmet Şimşek'ten "Tasarruf ve Verimlilik Paketi"
Nükhet Duru'nun Kadınlara Yönelik "Tayt Bir Kıyafet Değildir" Çıkışı Ortalığı Fena Karıştırdı!
Ünlü Şarkıcı Kalben'in Evine Yapılan Uyuşturucu Operasyonuna Ait Görüntüler Ortaya Çıktı
YORUMLAR
18.01.2021

Haklı. 5 yaşında daha yürümeyi yeni öğrenmiş dini nerden bilsin . Düşünmesine ket vurmayın bırak kendi karar versin

yinede kimseye karışmaması gerekir

18.01.2021

Bu kararı alanların her ne kadar bu düşünceyle hareket etmediklerini bilsem de bir müslüman olarak 5 yaşındaki ufacık çocuğun başında örtü görmeye ben de tahammül edemem zira o yaş oyun oynama hoplayıp zıplama yaşıdır acaba saçım gözüküyor mu değil!!!Kimse de bu saçmalığı dine ya da kültüre falan dayandırmaya kalkmasın...

18.01.2021

2-5 yaşındaki çocuğa baş örtüsüyle örtünmesi garip değil mi? Açılıp kapanacağınıza ailenizin kararıyla değil, kendi kararınızla varabilirsiniz. Ben bu yaş gruplarındaki çocukların kapanmasını caiz görmüyorum. Çocuk kendi istemediği sürece kapanamaz. Ama yasağın 18 yaş üstü olması da saçmalık. Belki dini erginliğe veyahut aklının başına geldiği kendi kararalarını verebildiği yaşta kendisi de isterse kapanması sorun değil BENCE.

TÜM YORUMLARI OKU (192)