Fransa ve Türkiye'deki Özel Okul Öğrencilerini Karşılaştıran Kadın Sosyal Medyada Tartışma Yarattı!

2020 yılında Erasmus ile Türkiye'ye gelen Léa Rodier geçtiğimiz yıl +90'ın hazırladığı Türkiye'de okumak adlı videoda Fransa ve Türkiye'de özel okul öğrencilerinin gösterişçiliğine inanamadığını, Fransa'da çok zengin ailelerin çocuklarının bile mütevazı yaşadığını söylemişti. Erasmus öğrencisinin bu sözleri yeniden gündem oldu. Sosyal medyada insanlar ikiye bölündü.

+90'ın hazırladığı "Türkiye'de okumak" adlı videoda 2020 yılında Erasmus ile Türkiye'ye gelen Léa Rodier'in Fransa'daki ve Türkiye'deki özel okul karşılaştırması videonun yayınlandığı dönem gündemi bir süre meşgul etmişti.

Koç Üniversitesi'nde eğitim gören Erasmus öğrencisi Türkiye'deki gençlerin gösterişçiliğine inanamadığını, Fransa'da çok zengin ailelerin çocuklarının bile mütevazı yaşadığını söylemişti.

Léa Rodier'in videosunu buradan izleyebilirsiniz;

Bu içerik de ilginizi çekebilir;

Erasmus Öğrencisinin Fransa ve Türkiye'deki Özel Okul Öğrencileri Karşılaştırması Herkesi Biraz Düşündürecek!

Şimdi ise aylar sonra Erasmus öğrencisi Léa Rodier'in videosu yeniden gündem oldu.

Öğrencinin yaptığı karşılaştırma sosyal medya kullanıcılarını yeniden ikiye böldü.

Sizce neden böyle düşünüyor ve bu yorumlardan hangisine katılıyorsunuz?

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Zenginlerin Son Dönemde Fakir Gibi Görünmeye Çalışmasının Altında Yatan İlginç Sebepler
Türkiye'deki Zenginlerle Avrupa'daki Zenginler Neden Birbirlerinden Çok Farklı Görünüyor?

Popüler İçerikler

Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
YORUMLAR
04.07.2022

Fransa'da lyonda yaşıyorum kızın tek bir cümle eksiği yok burada aslaaaa parası var yada yok ayırt edemezsiniz herkes dümdüz aynıdır bu ülkeyi sevmiyorum ama kızımın burada eğitim almasını çok istiyorum inşaAllah nasip olur. burdan Türkiye'ye giden gençler değişip geliyor Fransızları bile gösteriş meraklısı haline getirebilen bir ulkeyiz. ama kendi ülkelerinde okullarına ya tortinet ya bus ya metro yakinsada yürüyerek giderler kışın eşofman takımı veya kot mont yazın şort tshrt giyerler markaya gelince burda markalar zaten öyle pahalı değil herkes alabiliyor kıyafetle yada arabayla zengin diyemezsiniz birine. adamın hesabında milyon eurosu vardır ama o sıradan bir arabaya biner ve Fransa gayet gelenekseldir. kız tamamen haklı nokta oy sistim bananeyse atladım olaya lapinsem demek😀

05.07.2022

mogadişudan yazıyorum.burada elimizde mızrak götümüzde yaprak geziyoruz.çok rahat.türkler kaka.

04.07.2022

Arkadaşlar yalan dndnndjd Fransız özel üniversiteden gelen arkadaşlarımla yüksek lisans yapıyoruz hepsi marka giyiyor ve hepsinin altında araba var. Bazıları bmw, mercedes bazıları fiat vs. ama kesinlikle paraları olduğunu anlıyorsunuz. Orta sınıf ailelere sahip bir de hepsi, üst sınıftakileri düşünemiyorum bile. Görgüsüzlük farklı bir şey marka giyinmek farklı bir şey bunun da ayrımını yapabilmek lazım

04.07.2022

Ayrıca bölgeler arası da çok fark oluyor, kuzeyden gelenlerle güneyden gelen Fransızlar arasında da oldukça fark var.

05.07.2022

Kiz bir sey dememis. "Biz Fransa'da okula giderken ailelerimiz cok zengin olsa bile cok para vermezler ki normal bir okul hayati yasayabilelim. Turkiye'de sinif farklari var ve zengin olan hava atiyor" demis. Dogru da demis, bunun neyine alinmis lan insanlar?

TÜM YORUMLARI OKU (27)