Fransa'nın İlk Trans Belediye Başkanı: 'İnsanlar Değişiklik İstiyor'

Fransa'nın kuzeyinde bir yerleşim biriminde belediye başkanı seçilen Marie Cau, ülkenin ilk trans belediye başkanı oldu. Cau, 'Vatandaşlar trans olduğum için beni seçmedi, öne sürdüğüm program ve değerler için bana oy kullandı. Burada sosyal bağlar neredeyse yok oldu. İnsanlar değişiklik istiyor' dedi. 

Seçim programının merkezinde ekolojik çalışma ve sosyal bağlar yer aldı

Euronews'ten Gülsüm Alan'ın haberine göre, Fransa'nın kuzeyinde yer alan bir yerleşim yerinde seçilen Marie Cau, ülkenin ilk trans belediye başkanı oldu.

20 yıldır Tilloy-lez-Marchiennes'de yaşayan Marie Cau, sosyal bağların kopma noktasına geldiğini belirtirken, seçim programının merkezine ekolojik çalışma ve sosyal bağların sıkılaştırılmasını koyduğunu söyledi.

'Vatandaşlar trans olduğum için beni seçmedi'

www.diken.com.tr

Yaklaşık 600 kişinin yaşadığı köyde bir ayrımcılığa maruz kalmadığını söyleyen Cau, elde ettiği başarının, trans bireylerin de normal bir sosyal ve siyasi yaşamı olabileceğini kanıtladığını ifade etti.

Cau, 'Vatandaşlar trans olduğum için beni seçmedi, öne sürdüğüm program ve değerler için bana oy kullandı. Burada sosyal bağlar neredeyse yok oldu. İnsanlar değişiklik istiyor.' dedi.

'Trans fobiyle mücadele siyasi hakların, kamu sorumluluklarının yerine getirilmesine bağlı'

Fransa'nın Cinsiyet Eşitliği Bakanı Marlene Schiappa sosyal medya hesabından üzerinden yaptığı paylaşımda, 'Transların görünürlüğü ve trans fobiyle mücadele siyasi hakların, kamu sorumluluklarının yerine getirilmesine bağlı. Tebrikler Marie Cau!.' ifadesine yer verdi.

Popüler İçerikler

Mustafa Keser Genç Şarkıcılara Öfke Kusup "Benden Çok Kazanıyorlar" Diye İsyan Etti
Türkiye’de Büyük Boykot: Hafta Sonu Restoran ve Kafelere Gitmeme Çağrısı Büyüdü
50 Yılda İlk Kez Görüntülendi! ÖSYM'nin Çöp Bile Çıkmayan Dünyadan İzole Sınav Merkezi'nde Neler Oluyor?
YORUMLAR

Sadece yol yapıp parayı cukkalayan dinozorlardan iyidir.

26.05.2020

Cau, "Vatandaşlar trans olduğum için beni seçmedi, öne sürdüğüm program ve değerler için bana oy kullandı. Burada sosyal bağlar neredeyse yok oldu. İnsanlar değişiklik istiyor." dedi. Olması gereken bu işte.O onunla takılıyomuş,onun başı açık,bunun başı kapalı vs. kime ne mk.İcraat varsa yönetim güzelse huzur varsa daha ne? Bir de olaya bak hem erkeklere hem kadınlara hitap edebilir :D

26.05.2020

allah allah hala tas yagmamis, tufan yasanmamis, deprem olmamis, sosyal duzen cokmemis, aile birligi yok olmamis, dunyanin sonu gelmemis.

TÜM YORUMLARI OKU (21)