Fransa Elektronik Sigaraları Yasaklanmak İçin Harekete Geçti

Birçok ülke sigarayla mücadele konusunu çok ciddiye alıyor. Bu ülkelerin arasında yer alan Fransa, elektronik sigaraların yasaklanması için harekete geçti.

Belçika'da çevrimiçi satışlar yasaklanırken, Almanya hükümet ise tüm aromalı e-sigaraları yasaklama kararı aldı.

Fransa Başbakanı Elisabeth Borne yaptığı açıklamada, sigarayla mücadeleye yönelik ulusal bir planın parçası olarak Fransa'da tek kullanımlık elektronik sigaraların yasaklanacağını söyledi.

Borne, yayıncı RTL'ye, hükümetin "yakında sigarayla mücadele için yeni bir ulusal plan sunacağını, özellikle de gençlere kötü alışkanlıklar kazandıran tek kullanımlık elektronik sigaraların yasaklanacağını" söyledi.

Fransız hükümeti, Borne'un ülkede yılda 75 bin ölümün nedeni olduğunu söylediği sigarayı azaltmaya yönelik daha geniş bir planla 2024 bütçesine son dokunuşlarını yapıyor.

Planın sigaraya yönelik yeni bir vergi artışı içermediğini ifade eden başbakan, "Fakat bu, tütün tüketimi konusunda tedbirli olmadığımız anlamına gelmiyor" dedi. Belçika'da çevrimiçi satışlar yasaklandı. İrlanda'da yasaklama konusunda ulusal bir istişare süreci devam ediyor. Almanya'da ise hükümet aromalı e-sigaraları yasakladı.

Avustralya, elektronik sigaraları yalnızca reçeteyle satma, nikotin içeriğini azaltma ve aromalarını kısıtlama adımları attı. Yeni Zelanda'da, tek kullanımlık elektronik sigaraların çoğunun yasaklanması ve çocuklara yönelik pazarlamanın kısıtlanmasıyla benzer adımlar atıldı.

İrlanda'da yapılan araştırmalar, e-sigara kullanan gençlerin sigaraya başlama olasılığının, kullanmayanlara göre beş kat daha fazla olduğunu gösteriyor.

Zam Kasırgası Devam Ediyor: Otogaza Dev Zam
Meteoroloji Saat Vererek Uyardı: Kuvvetli Sağanak Vuracak
Beyoğlu'nu Karıştıran Olay: Taksici ile Kadınlar Birbirine Girdi

Popüler İçerikler

Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
YORUMLAR
05.09.2023

Neden ? Tütün devleri daha az mı kan emebiliyor diye mi ? Yetmemiş mi bunca yıldır milletin ömrünü iliğini sömürdükleri.

05.09.2023

Sigarayla savaş böle oluyor işte zamla olmuyor yani bahane edenlere duyrulur!!!!

05.09.2023

Bizde de elektronik ürünler yasak mesela bi ayfon dünyanın parası, alabiliyor musun alamıyorsun, bu da bi çeşit yasak işte

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ