Fransa'daki Bu Sergiyi Gezmenin Tek Kuralı Var: Çıplak Olmak!

Lyon’daki çağdaş sanat müzesi macLYON’da ‘farklı’ bir sergi düzenlenecek. Müze, konuklarını çıplak bekliyor. Fransız sanat merkezi ziyaretçilerinin çıplak olmasını isteyecek. Sergide, alkol servisi de yapılacak, misafirlerin birbirleri ile iletişime girmeleri sağlanacak. 

Lyon’daki çağdaş sanat müzesi macLYON’daki etkinlik, bedenin varlığına odaklanan bir serinin parçası. macLYON’un bir sözcüsü, serginin amacını şu sözlerle anlattı: “Fikrimiz, bedenlerin diğer bedenlerle nasıl etkileşime girdiğini görmek için belirli bir alanda beden meselesini sorgulama.”

macLYON, etkinliği Fransız Naturist Federasyonu’nun bölge şubesi ile birlikte 11 Euro karşılığında düzenliyor.

Sergilenen 1960’lı yıllardan kalma eserler, bedeni fiziksel gerçekliğiyle, kendisiyle ve dünyayla bir deneyim aracı olarak sunuyor.

Sergiyi çıplak gezmek ya da çıplak sanatçıların performansları sanat dünyasında daha önce de kullanılmıştı.

Paris’teki Maillol Müzesi, geçen yıl inanılmaz derecede gerçekçi çıplak heykellerin yer aldığı Hiperrealizm sergisi için bir dizi etkinlik düzenledi. 

Sergi, gerçekle bağımızı kaybetmiş gibi göründüğümüz fotoğraf filtreleri ve metaverse çağında estetiğe ışık tutmayı amaçlıyordu.

Başkentteki Palais de Tokyo çağdaş sanat müzesi de 2018’de çıplaklar için turlar düzenledi. Kıyafetlerini vestiyere bırakan misafirler galeriyi gezme fırsatı buldu.

Popüler İçerikler

Cumhurbaşkanlığı Uçağını Kullanan Gazeteci Emin Pazarcı'dan Olay Yaratan Paylaşım: "Höst, Helaldir Helal"
Kızılcık Şerbeti'nde Ortalık Karıştı: Ömer ve Görkem İlişkisi Açığa Çıktı!
Tüyler Diken Diken: Sertab Erener 21 Yıl Sonra Yine İlk Gün Gibi Eurovision'u İnletti!
YORUMLAR
27.04.2023

Sadece çıplaklık olsa kabul edebilirdik…. İşin içine alkol girerse o iş sanat olmaktan çıkar agaa😅😅

27.04.2023

Yine fransa. Şaşırdık mı? Hayır. Ayrıca bedenlerin diğer bedenlerle nasıl etkileşime girdiğini görmek için açın porno izleyin amk bütün ülke ergen zihniyetinde kalmış

28.04.2023

Çıplaklık eşittir cinsellik tabusuna sahip basit bir Turkish beyin. Sana göre de Antik Yunan'da çıplak heykelleri yapan heykeltıraşlar modellerle oohoooo değil mi cahil kafa. insan der ki kıyafetlerle beraber her türlü statüden arınmış bir şekilde eşitlenmiş olarak en saf fikirlerin birbiriyle etkileşimini görmek için yapmışlar helal olsun! Ama yooook illa cinsellik aç yaratıklar bir de bir sürü kişi beğenmiş siz bayağı açsınız ama kötü haber bu açlığı kimse ve hiç bir şey kapatamaz.Öz Ölçülülük ve dengelilik hariç! Alkol ikramı ne kadar doğru bilmiyorum ama alkol ikramı işin aptal yönü. Sen insanların beyinlerini ve kontrollerini neden devre dışı bırakıyorsun. Yoksa bu güruhu siyah camların ardından izleyen ayık kafalı daha büyük zenginler mi var. Onlar da çıplak çıplak içip içip sapıtanları izleyip kendini tanrı mı sanacaklar?!?!

27.04.2023

maksat sergi gezmek mi kendini sergilemek mi

TÜM YORUMLARI OKU (17)