Fransa'da Yaşayan Üst Düzey Yönetici Gurbetçinin Türkiye Gözlemleri Yorumlarda İsyan Ettirdi

Uzun yıllardır yurt dışında yaşayan Türk vatandaşların Türkiye'ye dair gözlemleri son yıllarda ilgi çekiyor. Yapılan yorumlar ülkede zorluklarla mücadele eden vatandaşları çileden çıkarıyor. Bunlara bir yenisi hem de üst düzey bir yönetici ağzından gazetecinin yazdığı paylaşımla eklendi.

Türkiye'ye her yıl gelerek vatan toprağına ağlayarak kavuşan gurbetçi vatandaşlarımız, burada yaşayanları empati kurmadan eleştirmesi son yıllarda yurt içinde tepkilerin odağında oluyor.

Türkiye'nin en vatansever vatandaşları olduğunu iddia ederek yurda dönmekten imtina eden gurbetçi vatandaşlar, yurt içinde özelikle son yıllarda ekonomik açıdan zorlanan vatandaşları da aslında her şeyin çok güzel olduğuna ikna etmeleriyle ilgi çekiyor. Aslında aynı sınıf mensubu oldukları kazançlarını benzer işlerle kazandıkları kişilerin yurt içinde alım gücünden şikayet etmesine kur nedeniyle sınıf değiştirmenin verdiği yetkiye dayanarak kızıyorlar. 

Birçok alanda değişimlerin farkında olmak bir yana yaşamına etkisini hisseden yurt içindekiler de davulun sesini uzaktan duyanlara yer yer sert çıkışlar yapıyor.

Bu çıkışlara güzel bir örnek olarak Fransa'dan bir Türk gazetecinin yine Fransa'da yaşayan bir Türk yöneticinin ağzından yazdıklarına verilen tepkiler oluyor.

x.com

Fransa'da yıllık cirosu 100 milyon Euro'dan fazla bir şirkette, insan kaynakları müdürü olan bir hanımefendi anlatıyor:

Türkiye'ye yola çıkmadan börek-çörek yaptım. Çocuklar için türlü yiyecekler hazırladım öyle yola çıktık. Türkiye'de 3 hafta kaldık. Sabah kahvaltı fırından. Öğle yemeği dışarıdan söyleniyor, akşam ise herkes dışarıda yiyor. Kimseyi mutfakta görmedim.

Her akşam restoranda yemek yiyor, ekonomi çok kötü, Türkiye battı muhabbeti yapıyorlar.

Avrupa'da bu kadar lüks yaşam, rahatına düşkünlük, çılgınca harcama görmedim. Herkes şikayetçi. Biraz deşince aslında neden şikayet ettiklerini bilmedikleri anlaşılıyor.

Şikayet ettikleri konu kendileriyle ilgili, kendi tembellikleri, savurganlıkları, düzensizlikleriyle alakalı konular. Fakat herkes devletten, belediyeden, valilikten, okuldan, kasaptan, manavdan şikayetçi. Spor yapar gibi bir aktivite olmuş şikayet etmek.

İnsanlar oturdukları sokaktan, yaşadıkları şehirden şikayet ediyorlar oysa o sokağın o şehrin sahibi de şikayetin nedeni de kendileri. Bir gün teyzemler, akrabalar ve komşularla oturduk. İçlerinde en fakir elbiseli bendim. Teyzem beni Fransa'da bir fabrikada çalışıyor diye tanıttı. Bozmadım.

Tüm bu paylaşıma da öncelikli yine gurbetçilerin yorumları dikkat çekiyor.

👇

Tabi aynı şekilde düşünenler de olurken, Türkiye'de çoğu ailenin haftada 3 gün etli yemek yiyemediğini fark etmiyor.

İçeriden tepkiler de sert oluyor.

Özellikle Avrupa'da ve gelişmiş ülkelerde iş koşulları ve alım gücü çok farklı olurken,

Türkiye'nin aylık enflasyonunu yıllık yaşadıkları ortamda

Bazı farklılıkları fark edemeyebiliyorlar.

Hem kazandıklarının kur farkı avantajını hem de Avrupa egosuzluğunu kullanmak konforlu olurken,

Türkiye'de insanların çalışma sürelerinin uzunluğunu da hesaba katmayabiliyorlar.

Tabi bunlarla bitti sanıyorsanız yanılıyorsunuz.

Fransa'ya dönen yöneticiye ulaşan gazeteci kendisine yapılan yorumlara da süregelen cevabını iletiyor. Kendisinin yılda 3 hafta bulunduğu ortamdakilere yaptığı eleştirilere 52 hafta yaşayanların cevaplarını ise ilginç bir şekilde yanıtlıyor.

Yukarıdaki değerlendirmeleri yapan hanımefendi ile konuştum. __O da burada. Etiketleyeyim dedim paylaşıma, zibidi sözünü çok sevmiş, uğraştırma beni bir dünya zibidiyle dedi

Yazdıklarınızı hayretle okuyormuş. __Çalıştığı şirketin 6 ülkede şubeleri varmış. Türkiye'de 1000'den fazla çalışanları varmış.

En fazla eleman sirkülasyonu Türkiye'de oluyormuş. __İşe başlayanlar ya niteliksiz, şişirilmiş CV'ler ya da iş beğenmeyen şımarıklar diyor.

"1 hafta İzmir'de, 1 hafta İstanbul'da kalmışlar. 1 hafta da şirket yöneticileriyle İç Anadolu turu yapmışlar."

Kendini modern sanan kesimin eziklik psikolojisi içinde kaybolduğunu, kompleksli, hastalığa varan bir ruh halinde yaşadıklarını söylüyor.

Olağanüstü bir insan gücü, enerji ve kaynak var Türkiye'de, Türk insanında ama kullanmayı bilmiyorlar. Boşa harcanıyor dedi.

Milli sanan kesimin ise özentilik rüzgarında savrulduğunu anlattı.

İzmir'de kendi kasabalarındaki komşuları gül gibi evleri bırakıp şehre taşınmışlar, eğik bükük beton evler yapmışlar. Kasabada kalanların hayatları daha güzel ve kaliteli yaşıyorlarmış.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir.

Bir Gurbetçi Yurt Dışında Yaşayıp Sokak Röportajlarında Türkiye'de Yaşayanlara Akıl Verenleri Tiye Aldı
Gençlere Tavsiye Veren Gurbetçi: 'Kafası Çalışan İçin Burada Her Şey Var, Gençler Vatana Sahip Çıksın'
Almanya'da Geçinemediğini Belirten Gurbetçi: 'Avrupa Buradan Beter, 8 Tane Dairem Var'
'Türkiye'deki İnsanlar Ne Kadar Terbiyesiz' Diyen Gurbetçi: Siz Bizden Daha Zenginsiniz, 8.000 TL Alıyorsunuz

Popüler İçerikler

Deha Dizisinden Dilan Polat ve Sıla Doğu'nun Olaylı Dansına Gönderme
MasterChef Jürileri Somer Şef ve Mehmet Şef'ten Köfteci Yusuf Çıkışı: "Bunu Deli Bile Yapmaz!"
Elini Bir An Olsun İrem Helvacıoğlu'nun Omzundan Çekmeyen Ural Kaspar'ın Gergin Tavırları Tepki Çekti!
YORUMLAR
13.09.2023

Kaç kişinin evine girip bu iddiaları ortaya atmış acaba merak etmedim değil? Türkiye'de sıradan vatandaş olup hergun dışarda yemek yiyen kaç kişi var?

13.09.2023

Sen kaç kişinin evine girdin. Şikâyet etmek hakikaten moda olmuş..

13.09.2023

Üst düzey yönetici yapan şirketin sahiplerine çevirip şu tweetini göndermek lazım olaylara fransız kalan zillinin…Yöneticilerinin analiz yeteneğini olayları yorumlama biçimini kapasitesini ne kadar dar görüşlü olduğunu bi görsünler…

13.09.2023

Gurbetçi adı altında Avrupa ülkelerinin sunduğu imkanları köküne kadar sömürüp sonra bu ülkede konuşma ve yorum yapma hakkını kendinde bulan ,empatiden uzak,bir iki kişiyi görüp milyonlara yorum yapan canlıya ne denir?

13.09.2023

orospu çocuğu denir

TÜM YORUMLARI OKU (15)