Onedio Logo

Fransa'da Sınır Dışı İşlemleri Sırasında Kovid-19 Testini Reddeden Göçmenlere Hapis Cezası

Kapak Görseli

PARİS (AA) - Fransa'da sınır dışı edilmek üzere gözaltında işlemleri gerçekleştirilen göçmenlerden 4'ü, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testini yaptırmayı reddettikleri gerekçesiyle 3 ay hapse mahkum edildi.

Le Parisien'in haberine göre, Fransız polisi, geçen hafta ülkelerine göndermek üzere Paris'teki gözaltı merkezinde tuttuğu bazı göçmenleri 'resmi prosedür gereği' Kovid-19 testine tabi tutmak istedi.

Göçmenlerden 4'ü, PCR testi yaptırmak istemeyince hakim karşısına çıkarıldı.

Paris Yargı Mahkemesi 'sınır dışı edilme sırasında zorunlu bir prosedürü yapmayı reddettikleri' gerekçesiyle göçmenlere 3 ay hapis cezası verdi.

Senegalli olduğu belirtilen göçmenlerden biri, savunmasında, gözaltındayken ne olduğu hakkında bilgileri bulunmayan bir işlem için çağrıldığı revire gitmeyi reddettiklerini ifade etti.

Göçmenlerden birinin avukatı Martin Vettes, PCR testinin reddedilebilen tıbbi bir prosedür olduğunu belirterek, kararı 'ciddi bir özgürlük ihlali' şeklinde nitelendirdi.

Popüler İçerikler

İzmit'te Atatürk Büstüne Saldıran Kişi Tutuklandı
İzmit'te Atatürk Büstüne Saldıran Kişi Tutuklandı
Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin Başına Geçme İhtimali Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?
Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin Başına Geçme İhtimali Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?
İsmail Saymaz Yazdı! Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Geri Dönüş Açıklaması: “Partiyi Kayyuma mı Bırakayım”
İsmail Saymaz Yazdı! Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Geri Dönüş Açıklaması: “Partiyi Kayyuma mı Bırakayım”