Fransa'da Markette Tekbir Getiren Kişiye 8 Ay Tecilli Hapis

Fransa’nın iç bölgelerinde yer alan Saint Etienne kentinde bir süper markette, yüksek sesle tekbir getiren Tunus kökenli bir şahıs ‘halkı paniğe sevk etmek’ suçundan 8 ay tecilli hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme, 52 yaşındaki kişiye 750 euro para cezası ile iki yıl seçme ve seçilme hakkının elinden alınmasına hükmetti. Yine aynı davadan yargılanan bu şahsın 38 yaşındaki arkadaşı ise beraat etti.

Güney Asya’dan gelen Tebliğ tarikatına bağlı kişilerin giydiği giysilerle süpermarkete gelen zanlının süpermarket içinde yüksek sesle tekbir getirip üç kez “Allahu Ekber” diye bağırmasının süpermarkette paniğe neden olduğu bildirildi.

"Bu bir savaş çığlığı değil bir yakarıştı"

Kısa süreli paniğin yaşandığı süpermarket tahliye edilirken, mağaza güvenlik personeli polis çağırarak bu müşterilerinden davacı olmuştu. Panik sırasında kaçmaya çalışan bir müşteri düşerek omzunu kırmıştı.

Tecilli hapis cezasına çaptırılan şahıs, mahkemedeki savunmasında, “Süper marketteki duam tamamen kalpten gelen duygusal bir tepkiydi. Kendimden geçmiştim, bu bir savaş çığlığı değil bir yakarıştı.” dedi.

Mahkum olan kişi, Lyon kentinde, 2016 yılında bir kilisedeki cenaze töreninde tekbir getirmesi sonucu yine kısa süreli paniğe yol açıp, bu ibadet yerinin tahliye edilmesine yol açmıştı.

İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Tüketim Tarihi Yaklaşan ve Tarihi Geçmiş Ürünlerin Satıldığı Zincir Market Açıldı
Sigara İçenlere Kötü Haber, İçmeyenlere Müjde: Kapalı Alanda Sigara Kullanımı Hakkında Yeni Düzenleme Geliyor
Belirlenen Emekli Maaşı Zamının Ardından Şimdi de Bayram İkramiyesi Sızdı
YORUMLAR

turkiyede de durup dururken markette tekbir getirilirse herkes korkar. 90li yıllarda tekbir getirerek 31 kişiyi yaktılar. geçen zamanlara bir siyasetçiye tekbir getirerek girdiğini evi yakalım diyenler vardı. darısı turkiyenin başına.

21.12.2021

Avrupalılar korkar tekbirden çünkü heran bir yerler patlayabilir.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ