Fransa'da Gaza Sınırlama, Bombaya Yasak

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, güvenlik birimlerinin toplumsal eylemlerde TNT içeren şok bombalarının kullanımını yasaklarken, gaz bombalarının kullanımını sınırlandırıp sıkı kurallara bağladı.

Hürriyet'ten Güven Özalp'in haberine göre bu kararların alınmasında, ülkenin güneyindeki Tarn bölgesinde bulunan Sivens Ormanı’na yakın bir bölgede yapılacak barajı protesto etmek için düzenlenen eylemde bir gencin sırtına isabet eden şok bombası nedeniyle hayatını kaybetmesi etkili oldu.

‘Bir daha asla’

21 yaşındaki aktivist Rémi Fraisse Sivens şehrinde yapımına başlanan baraj projesine karşı 28 Ekim’de düzenlenen eylemler sırasında ‘yüksek basınçlı gaz bombası’ na maruz kalarak hayatını kaybetmişti.

İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, polisin saldırı amaçlı bombaları kullanımını sınırlama kararını dün Fraisse’in ölümüyle ilgili yaptığı konuşmada açıkladı.

Fransız bakan, “Remi Fraisse’in bir saldırı bombasının doğrudan etkisi yüzünden ölümü güvenlik güçlerinin bunları kullanımı sorununu gündeme getirdi. Çünkü bu muhimmatlar 21 yaşındaki genç bir çocuğu öldürdü. Bunun bir daha asla olmaması gerekir, düzeni sağlama operasyonlarında bu bombaların kullanımını yasaklamaya karar verdim” diye konuştu.

Göz yaşartıcı bombalara devam

Cazeneuve, ayrıca tüm gaz bombası türlerinin kullanımını da zorlaştıracaklarını, ama ‘mesafeyi sağlamak için gerekli’ olması nedeniyle yasaklanmayacağını belirtti.

Kaynaklar: Diken ve Hürriyet

İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

TRT Canlı Yayında Ortalık Karıştı: Bir Kadın ‘Yeter’ Diye Bağırarak Ceketini Yırttı
Cem Küçük İletişim Başkanlığı'ndan İstifa Eden Furkan Torlak'a Yüklendi
Müzik Grubu Manifest'in Tüm Üyelerine Ayrı Ayrı Hapis Cezası Verildi: Hükmün Açıklanması Geri Bırakıldı