Fransa’da Burkininin Ardından Şimdi de Nargile Yasağı

Tesettür mayosu yasağından Danıştay Mahkemesi’nin kararıyla dönülen Fransa’nın güneyindeki 4 belediyede, kamuya açık alanlarda nargile içilmesi yasaklandı.

Sputnik'in The Times'dan aktardığı habere göre,yasak kararının dini değil kamu yararıyla ilgili gerekçelerle alındığını ifade eden yöneticiler, bazı İslam bilginlerinin de nargileye karşı olduğunu savundu. 

Nice yakınlarındaki Carros’un Belediye Başkanı Charles Scibetta, kararın vatandaşların talebi üzerine alındığını ifade etti. Scibetta, nargileleri ‘sosyal ve sağlıkla ilgili bir veba’ olarak nitelendirdi.

Fransa'da Tartışmaların Odağındaki 'Burkini' Yasağı Askıya Alındı

Yasak kararına tepki: 'Aptalca ve adaletsizce'

Nargile yasağı tepkileri de beraberinde getirdi. Nargilenin yasaklanmasını ‘aptalca ve adaletsizce’ olduğunu söyleyen 22 yaşındaki Kuzey Afrika kökenli Fransız Hamdi Chebli, kararın geri alınması için belediye başkanına mektup yolladığını ancak kendisine herhangi bir dönüşte bulunulmadığını aktardı.

Popüler İçerikler

Tiryakinim’i Bayhan'dan Daha İyi Söyleyebileceğine Kanaat Getiren Yeliz Yeşilmen Performansıyla Topa Tutuldu
Güldür Güldür Show'un Sevilen Karakteri Geri Dönüyor!
Kendisini ‘Cinsel Terapist’ Olarak Tanıtan Buse Aydın’ın Yetkisi Yokmuş!
YORUMLAR
06.10.2016

Kendi papazlarini asip kiliseleri yakan. Medeniyetin annesi bir devrime imza atan Fransızlar'a ama bu bizim kültürümüz diyerek ne olacağını zannediyorlar. En çok müslüman nüfusun barindigi avrupa ülkesi Fransa. Bu müslümanlar muhtemelen geldikleri ülkelerden daha iyi vatandaş muamelesi görüyor fakat hala mağdura oynuyor. OrtaDoğunun fitratinda var bu.

05.10.2016

Zorla insanları kültürlerinden ve dinlerinden uzaklaştırıp homojen bir toplum oluşturmaya çalışıyorlar. İlla silahla yapacaksınız diye bir kaide yok. Bknz: Soykırım

06.10.2016

Nargile kültürü olmayan ülke, balkonsuz eve benzer.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ