Hollande: 'Türkiye ile Rusya Arasında Savaş Çıkabilir'

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Türkiye ile Rusya arasında savaş çıkma riskinin olduğunu iddia etti. 

Brüksel'de Avrupa Konseyi toplantısı sonrası France İnter Radyosu'nun sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Hollande, ''Türkiye ve Rusya arasında savaş çıkma riski var.'' ifadelerini kullandı. Hollande, iki ülke arasında tansiyonun daha da artmaması için daha fazla gayret gösterilmesi gerektiğini söyledi. Hollande güçlü bir çağrı yaptığını da belirterek, ''Görüşmeler hızlı bir şekilde yeniden başlamalı, bombardıman durmalı ki siyasi geçiş başarılı olsun.'' dedi.

'Rusya, Esad'ı destekleyerek Suriye'de çözüm sağlayamaz'

François Hollande Suriye barış görüşmelerinin yeniden başlaması için hava bombardımanlarının durması gerektiğine dikkat çekti. Hollande, ''Tansiyon artıyor, politik çözümü elde edebilmek için her yol denenmeli' diye konuştu. 

Fransa Cumhurbaşkanı, barış görüşmeleri için Moskova'ya baskı yapılması gerektiğini ve Rusya'nın Beşşar Esad'ı destekleyerek Suriye'de çözümü sağlayamayacağını savundu.

'Schengen'in sona ermesi Avrupa'nın sonu olur'

Hollande, Türkiye ile Avrupa Birliği arasında imzalanan anlaşmaya da değinerek, mülteciler için Türkiye'ye yapılacak yardımın kabul edildiğini hatırlattı. Ancak, mülteci sorunu için alınan kararların da yeterince uygulanamadığını belirten Hollande, bunun nedeni olarak, Yunanistan'da mülteci kabul merkezlerinin kurulmasında yaşanan sıkıntı ve bazı ülkelerin mültecileri kabul etmekteki isteksizliği olduğunu gösterdi. Avrupa'nın aldığı kararlar olduğunu hatırlatan Hollande, bunların uygulanması gerektiğine vurgu yaptı.

François Hollande, AB ülkeleri arasında vizesiz geçişi sağlayan Schengenin sona ermesinin de Avrupa'nın sonu olacağını savundu. Schengen'e saygı duyulması için herşeyin yapılması gerektiğini anlatan François Hollande, AB'nin dış sınırlarının güçlendirilmesi gerektiğini belirtti.

CHA

Popüler İçerikler

Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
Yeşilçam'ın Güzellik Abidesi Oyuncuları Genç Halleriyle Günümüzde Yaşasaydı Nasıl Görünürlerdi?
Yeni Sezonda Hayata Geçecek! TFF Hakemler Konusunda Büyük Adım Attı
YORUMLAR
19.02.2016

Suriye krizi bile tüm devletleri derinden etkilemişken, Rusya - TR savaşı karadelik oluşturup iki tarafı da yutar, lakin gider ayak İran, İsrail, ABD, BAE ve AB 'yi de çekeriz bu karadeliğe diye düşünüyorum. Yani bu kadar büyük iki ülke savaş başlatırsa iki ülkeyle sınırlı olmaz, hiçbir zaman olmadı. Yanarsak tüm dünyayla birlikte yanarız gençler rahat olun :D Savaş çıkmaz, blöf. Türkiye Suriye'deki oyuna dahil olmasın istiyorlar, hepsi bu. Herkes kendi çıkarı için oradayken hatta tüm ülkelerin Suriye'ye sınırı bile yok iken 3 milyon mülteci alan TR oyuna dahil olmayacakta kim olacak?

19.02.2016

Bu gün NATO Türkiye' yi korumayacağını açıkladı. Bunun farkında mısın? İş o noktaya geldiğinde sadece Rusya vs Türkiye olacak. NATO'yu falan unut.

Pasif Kullanıcı
20.02.2016

Savaş karşıtı biri olarak söylüyorum ki ; Rusya'yla savaş falan çıkamaz. Anca tv den artistlik yaparlar , onlar daha kötü duruma düşer çünkü. NATO üyesi olan biziz. Ayrıca tamam bizi sevmez Dünya pek ama Rusları hiç sevmez. Ve askeri gücümüzde eskisinden daha fazla. Boş beleş konuşuyorlar işte amk , soğuktan beyinleri dondu heralde.

Pasif Kullanıcı
20.02.2016

Ne nato' ymus aq sanki savassak rusya tek mucadele edecek demi??? Cin, K. Kore (-ki Hidrojeni kicimizda patlatir) iran ve digerlerini saymiyom bile.

Pasif Kullanıcı
19.02.2016

Rusya zaten bunu çok istiyor. Halk olarak bile geçen tv programinda "Türkiyeyi yakalım, Türkiyeyi yıkalım, bundan sonra türkiye diye bir yer olmasin" diyen adama dakikada 9.000 sms digerine ise sadece 900sms buda demek oluyor ki bunlar bizi çantada keklik sanıyor ki öyleyiz malesef... Şu teknoloji ve tanklari ile sirf tanklarini salsalar ülkeyi düzlerler buda bi gerçek. Şimdi burda Türkler güçlü kurtuluş savaşı falan demeyin o zaman ile şu zaman arasında dağlar kadar fark var. Eger savaş çıkarsa rusya bize dalar abd arkadan sinsice rusyayi indirir, hazır biz darbe yemişken pkk-pyd ülkeyi böler. Ardından rusya abdnin kölesi olur, abd artik bölünmüş Türkiyenin pkksını sömürge eder. Sonuç mu ? Herkez abdnin kölesi olmuş rezil bi çağ afrikada kaynaklar bitti şimdi yukarılara göz dikti arkadaş.

TÜM YORUMLARI OKU (44)