Fotoğrafları Videoya Dönüştürüp Seslendirebilen Yeni Yapay Zeka Aracı ile Tanışın: EMO

Alibaba Group, herhangi bir fotoğrafı videoya dönüştürebilen, üstelik bu videoları seslendirebilen 'EMO' isimli yeni yapay zeka aracını tanıttı.👇

Yapay zeka dünyasının önde gelen firmalarından Alibaba Group, fotoğraftan videoya dönüştürme teknolojisinde yeni bir atılıma imza attı.

Ünlü şirket, fotoğrafları oldukça gerçekçi videolara dönüştürebilen yeni bir yapay zeka aracı geliştirdi.

Dahası, EMO isimli yeni araç fotoğraflarda yer alan insanları istenilen seste uygun ağız hareketleriyle beraber konuşturabiliyor.

EMO, bu özelliği ile birlikte videoda kullanılacak ses kaynağına göre konuşmanın temposunu ayarlayabiliyor. Yeni araç böylece, videolardaki jest ve mimikleri daha tutarlı bir şekilde oluşturabiliyor.

Uzmanlar, söz konusu yeteneklere sahip yapay zeka aracının iki kısımdan oluştuğunu belirtiyor.

Bu kısımlardan ilki, görseli tanımlayıp referans görselden yola çıkarak hareketli kareleri oluşturuyor. Diğeri ise ses dosyasını tanımlayarak anahtar noktaları belirliyor. Ardından anahtar noktalar ile görseller eşleştirilerek bir video oluşturuluyor.

İlginizi çekebilir:

Yapay Zeka Çizdi! Türk Edebiyat Tarihinin En Popüler Karakterleri Nasıl Görünüyordu?
Samsung'un Büyüleyici Yapay Zeka Özellikleri, Try Galaxy Hizmeti ile Herkesin Kullanımına Açıldı!
Windows 11'in Gelişmiş Yapay Zeka Asistanı Copilot, Performans ve Veri Odaklı Yeni Özelliklerine Kavuştu!
Siyah Tişörtünden Nihayet Kurtulan Acun Ilıcalı'nın Kas Şovu "Yapay Zeka Nelere Kadirsin" Dedirtti!

Popüler İçerikler

Nasip Olur mu Be? İstanbul Boğazı'nda "Seni Yerler" Dinleyen Adam Yalı Balkonunda Sezen Aksu'yla Karşılaştı!
Fenerbahçe Kadın Voleybol'un Genç Yıldızı Duru Türknas'ı Yakından Tanıyalım!
Şeriat Karşıtı Paylaşımı Nedeniyle Hakkında Dava Açılan Feyza Altun'un Cezası Belli Oldu!
YORUMLAR
29.02.2024

Millet bu ai meselesine tereddütle yaklaşıyor da bana çok heyecan verici geliyor. Bence insanlar holywood sinemasının etkisinde fazla kalmışlar. Pandemi ilk başladığında insanlar the walking dead evrenine geçiş yapıyormuşuz gibi gergindi, sosyal medyada ayılan bayılan insanlar vs. ama bildiğim kadarıyla bu dönemde kimse zombi falan olmadı. Ai da ise terminatör gibi bir şey olmasını hayal ediyorlar sanırım. Bunlar saçma korkular, arkanıza yaslanın ve ai teknolojisinin hayatınızı nasıl daha kolay yaptığına tanık olun. Dünyanın en büyük şirketleri bu işe ciddi ciddi girdiğine göre bu teknoloji zaten gümbür gümbür geliyor kimse durduramaz. Türkiyede umarım bu teknolojiyi kullanandan ziyade geliştiren ülkelerden olur.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ