Onedio Logo

Fotoğraf Çekmenin Yasak Olduğu Menzil Köyü'yle İlgili Şaşırtan Bilgiler ve Merak Edilen Detaylar

Kapak Görseli

Menzil tarikatının 'Gavs-ı Sani' olarak anılan lideri Abdülbaki Erol'un ölümünün ardından gözler Adıyaman'ın Kahta ilçesinde kurulan Menzil Köyü'ne çevrildi. Cenazeyi takip eden DW Türkçe ekibinden Alican Uludağ, gözlemlerini aktardı. Biz de Menzil Köyü'yle ilgili dikkat çeken detayları ve bilgileri sizler için derledik. Peki fotoğraf çekmenin yasak olduğu, herkesin elini kolunu sallayıp giremediği Menzil Köyü nasıl bir yer? Düzen nasıl işliyor?

İstanbul’da özel bir hastanede ölen Menzil tarikatının 1993 yılından bu yana liderliğini yapan, "Gavs-ı Sani" olarak anılan Abdülbaki Erol, Adıyaman'ın Kahta ilçesine bağlı Menzil köyünde toprağa verildi.

İstanbul’da özel bir hastanede ölen Menzil tarikatının 1993 yılından bu yana liderliğini yapan, "Gavs-ı Sani" olarak anılan Abdülbaki Erol, Adıyaman'ın Kahta ilçesine bağlı Menzil köyünde toprağa verildi. Görseli

Binlerce kişinin katıldığı, araç kuyruklarının oluştuğu cenaze töreninde Erol'un büyük oğlu Muhammed Mübarek'in "tövbe yetkisi'nin üç oğluna verildiğini, üç ismin köydeki üç ayrı camide "irşat" faaliyetlerini sürdüreceğini söylemesi gündem olmuştu.

Binlerce kişinin katıldığı, araç kuyruklarının oluştuğu cenaze töreninde Erol'un büyük oğlu Muhammed Mübarek'in "tövbe yetkisi'nin üç oğluna verildiğini, üç ismin köydeki üç ayrı camide "irşat" faaliyetlerini sürdüreceğini söylemesi gündem olmuştu. Görseli

Bu içerikte detayları anlatmıştık:

Cenaze Töreninden Sonra Açıklanmış: Menzil Tarikatı 3’e Bölünmüş

DW Türkçe ekibinden Alican Uludağ da cenazede yaşananlara tanıklık etti ve gözlerimlerini aktardı. Peki herkesin merak ettiği, kimsenin kolay kolay giremediği Menzil köyü nasıl? neler var ve nasıl işliyor?

Köydeki güvenlik görevlileri köyün trafiğinden sorumlu ve giriş-çıkış kontrolleri bu görevliler tarafından yapılıyor.

İlçe yolları bozuk iken, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından köye çift şeritli bir yol yapılmış.

Köydeki işyerlerinin adı Menzil. Köyde bir otogar da var ve otogar tarikatın firması olan Haşemi Turizm tarafından işletiliyor.

Köye "tövbe etmek" için gelenler ücret karşılığında Buhara Evleri’nde kalıyor. Hamam, havuz, sauna, aquapark ve termal suyun bulunduğu Buhara Evleri 41 bloktan oluşuyor.

Köyde fotoğraf ve video çekmek normal hayat akışında yasak.

Çocuklar Menzil Çay Ocağı ve lokantasında ücretsiz bir şekilde çalıştırılıyor.

İbadetlerin gerçekleştirildiği merkezde bulunan büyük camide her namaz saatinin ardından “tövbe seansı” yapılıyor.

Tarikatın önde gelen yöneticileri sarayı andıran büyük evlerde kalıyor.

DW Türkçe'nin yayınladığı Menzil videosunu buradan izleyebilirsiniz:

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Menzil Tarikatı Lideri Abdülbaki El-Hüseyni Kimdir? Menzil Şeyhi Seyyid Abdulbaki El-Hüseyni Öldü mü?
Menzil Tarikatı Lideri Abdülbaki Elhüseyni'nin Cenazesine Gelen Binlerce İnsanın Oluşturduğu Araç Kalabalığı
Hayatını Kaybeden Menzil Lideri Abdülbaki Erol’un Hastanedeki Görüntüsü Gündem Oldu

Popüler İçerikler

İçimizi Isıtan Ana Haber: Sunucu Emre Buga, Stüdyoda Doğan Yavru Kedilere Yuva Arıyor!
İçimizi Isıtan Ana Haber: Sunucu Emre Buga, Stüdyoda Doğan Yavru Kedilere Yuva Arıyor!
Tarihçi Murat Bardakçı: “Atatürk’ün ‘Benim Bir Dinim Yok’ Diye Bir Sözü Var”
Tarihçi Murat Bardakçı: “Atatürk’ün ‘Benim Bir Dinim Yok’ Diye Bir Sözü Var”
Dünyanın Gözü Madleen'de: İçerisinde 12 Aktivistin Olduğu Gazze'ye Yardım Götüren Gemiye İsrail'den Müdahale
Dünyanın Gözü Madleen'de: İçerisinde 12 Aktivistin Olduğu Gazze'ye Yardım Götüren Gemiye İsrail'den Müdahale
YORUMLAR
14.07.2023

müridlerine ve inananlara fakir edebiyatı yapıp, şükürle telkin edenler varlık ve refah içinde yaşıyor, istisnasız hepsi böyle. biri de çıkıp sorgulamıyor aw.

14.07.2023

Evet katılıyorum 👍. Bu tarz kişiler bana Hindistan'daki kast sistemini ve Hinduizmi anımsatıyor.

14.07.2023

Resmiyete dökülmemiş bir feodalite var diye boşuna demiyoruz. Ne doğanı bilebilirsiniz ne de öleni. Kamuoyu baskısı ve hangi fikirlerin nereye çıktığını idrak edemeyip ferasetine güvenilen cahillerin huyuna gidilirse böyle oluyor.

14.07.2023

Islamiyette Hıristiyanlık gibi günah çıkarma mı var da bunlar namaz sonrası tövbe seansi yapıyorlar, tövbe yetkisi veriyorlar? Dua, tövbe Allah'la kul arasındadır, aracı gerektirmez diye öğretildi bize? Bunlar Hıristiyanlar gibi günah çıkarma seansları mı yapiyorlar? Nasil Islamiyet bu? Bölge bölge, şehir şehir degisiyor mu??😡😡😡😡😡

14.07.2023

Müslümanların günah çıkarma günü vardır oda cumadır. Cumaları halk sadece 30 dklığına süper müslüman olur, mesajlar tebrikler dilekler dualar tövbeler havada uçuşur. Hoca selamın S sini söyledim mi tamam iş biter. İşte biz buna günah çıkarma diyebiliriz.

TÜM YORUMLARI OKU (105)