Foto Safarinin Gözde Adresi: Kadıralak Yaylası

Doğal güzellikleri, kültürel yapısı ve mesire yerleriyle ilgi çeken Trabzon'un Tonya ilçesine 9 kilometre uzaklıkta olan bin 300 rakımlı Kadıralak Yaylası, her yıl nisan ayında 'mavi zakkum' olarak da bilinen 'mavi yıldız' çiçeklerinin açmasıyla ziyaretçilerine eşsiz manzaralar sunuyor.

Son yıllarda adından sıkça söz ettiren Kadıralak Yaylası, bölgeyi maviye boyayan çiçekleri görmek, eşsiz güzelliği fotoğraflamak isteyen çok sayıda ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor.

Güzellikleri ve eşsiz manzarası için yaylaya gelen foto safari tutkunları, sabah saatlerinden gün batımına kadar mavi yıldız çiçeğini farklı açılardan görüntülemeye çalışıyor.

Yayla sakinlerinin, hayvanlarının kışlık yeminin temini için arazide yürüttükleri gübreleme çalışmaları da bölgede renkli görüntüler oluşturuyor.

Tonya Belediye Başkanı Osman Beşe, ilçenin dağ ve yayla turizmine yönelik önemli potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Tonya'nın her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yaptığını vurgulayan Beşel, ilçeye bağlı Kadıralak Yaylası'nın da doğaseverlerin tercihinde son yıllarda ilk sırayı aldığını ifade etti.

Beşel, Kadıralak Yaylası'nın özellikle nisan ayında yoğun talep gördüğüne dikkati çekerek, 'Yaylamız mavi yıldız çiçeklerinin nisan ayında açmasıyla adeta doğa ve fotoğraf tutkunlarını cezbediyor. Türkiye'nin birçok ilinden bu çiçekleri görmek ve fotoğraflamak için gelen vatandaşlarımız var. Mavi yıldız çiçekleri ile Kadıralak Yaylası doğa tutkunlarının bahardaki ilk adresi haline geldi. İlgi gerçekten sevindirici düzeyde' dedi.

Popüler İçerikler

Ruhi Çenet'in Kurtardığı Hesabının Yine Yeniden Çalınmasına Tepkisiz Kalamayan Kişiler
Özel Okulda Silahla Vurulmuştu: Hastaneye Kaldırılan Okul Müdürü Hayatını Kaybetti
Yurt Dışında Türk'e Benzetilmemekten Gurur Duyanların 'Eziklik Psikolojisi' Olduğunu Söyleyen Kullanıcı
YORUMLAR
27.04.2019

İlk gittiğimde çiçek gibiydi oralar Son gittiğimde görmez olaydım dedim bakirliği gitmiş yörenin yayla mimarisine uymayan gece kondu mahallelerine dönmüş her yer ... bu içerikten sonra da iyice bozulur... Bir Trabzonlu olarak Trabzonlulardan nefret ettim ellerindekilerinin kıymetini bilmeyip içine ettiler her yerin ... araplara yer satmaları da ayrı bir iğrençlik ... uzun göl faciasından sonra buraları görünce tasdiklendi para gözlü oldukları...

27.04.2019

Muhteşem.

28.04.2019

gidin de son son görün oraları. muhtemelen birkaç seneye çiçek filan kalmayacak. lüks arazi araçlarını çiçeklerin üstüne park edip resim çekilen hayvanlar, boş bulduğu her yere ev yapan yöre sakinleri ve çiçeklerin üstünde piknik yapıp çöpünü bokunu püsürünü orada bırakan doğa sever geçinen yerli ve yabancı turistler yüzünden yıllar sonra uzungöl gibi bir yer olur. en iyisi siz sadece fotoğraflardan görün, çünkü oraya gidip canlı canlı görürseniz içiniz acır, moraliniz bozulur...

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ