Ford'un Kendi Kendine Gidebilen Otomobili Artık Yollarda: İngiltere'de Kullanılabiliyor!

Ünlü Amerikan otomobil devi Ford, kendi kendine gidebilen yeni otomobili için İngiltere'den izin aldı. Söz konusu araç artık ada ülkesinde eller serbest şekilde trafikte kullanılabilecek. İşte detaylar...

Bugün, uzun bir süredir üzerinde çalışılan ve geleceğin seyahat teknolojisi olarak görülen kendi kendine gidebilen araçlar hakkında olumlu bir gelişme yaşandı.

Otomatik şoför sistemi ile insanı yardıma ihtiyaç duymadan seyahat edebilen araçlar için Avrupa'da tartışmalar devam ediyordu. İngiltere hükümeti, yakın zamanda Ford marka bir araca verdiği izinle bu tartışmaları resmen sonlandırdı.

Yılların otomobil üreticisi Ford'un kendine kendine gidebilen otonom sisteme sahip otomobili Mustang Mach-E artık ada ülkesinde eller serbest şekilde kullanılabilecek.

Otoyollarda yapılan yüzlerce test sonrasında artık söz konusu otomobilin kendi kendine gidebileceğine karar veren hükümet, Avrupa'da otonom sürüşe ilk izin veren yasayı çıkararak yeni sektöre ön ayak oldu.

Verilen karardaki ayrıntılara göre, araç sahipleri bundan böyle, eller direksiyonda veya ayaklar pedallarda olmadan araç içinde seyahat edebilecek.

Peki siz bu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Türkiye'de kendi kendine gidebilen otomobillere izin verilmeli mi? Yorumlarda buluşalım...

İlginizi çekebilir:

Türkiye’nin İlk Yapay Zeka Haber Sunucusu Yayın Hayatına Başladı!
Türkiye'nin İlk Gözlem Uydusu İMECE'nin Fırlatılışı, 3. Kez Ertelendi! Peki Sebebi Ne?
iPhone Kullanıcılarına Müjde: iOS 17 İle Gelecek 5 Yeni Özellik
Dans Edebilen ve Zıplayabilen Spor Araba: Üç Tekerlek Üzerinde Gidebiliyor!

Popüler İçerikler

Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!