Ford Resmi Kararı Açıkladı! Focus ve Mondeo'dan Sonra Fiesta'nın da Üretimi Duruyor

Ford Fiesta İçin Resmi Açıklama Geldi

Ford'un 2030 yılına kadar elektrikli otomobile geçmek istediği biliniyordu. 46 yıldır üretimde olan modeli Fiesta için aldığı kararda Ford şunları paylaştı: ' 2035 yılında tüm araçlarımız elektrikli olacak. 2023 yılında S-Max ve Galaxy modellerinin üretimini durduracağız. Köln'de üretilen Ford Fiesta'nın da üretimi durdurulacak. 2024 yılında ise üç yeni elektrikli otomobil ile karşınızda olacağız. 2026 yılı itibarı ile de elektrikli otomobiller desteklenerek 600 bin adet araç satışı planlıyoruz. Önümüzdeki 6 yıl içerisinde ise Köln'de 1.2 milyon adet araç üretimi hedefliyoruz.'

Kararda Fiesta'nın Satışları da Etkili Oldu

2021 yılına kıyasla alıcıların ilgisine kaybeden Fiesta'nın satışları da geçen yılki  satış seviyesinin çokça altında yer alıyor. Ford'un Puma ve SUV modellerinin daha çok tercih edilmesi sebebi ile Fiesta'ya olan ilgi de önemli ölçüde azaldı ve otomobil devinin de bu kararı almasında ön plana çıktı.

İngiltere'de En Çok Satılan Otomobildi

Ford, 1976 yılından bugüne 22 milyon Fiesta üretti. Ford'un Avrupa ve İngiletere'de en çok tercih edilen modeli 46 yılda 4.8 milyon sattı ve İngiltere'de 12 sene boyunca en çok satılan otomobil ünvanını aldı. Auto Trader müdürü Erin Baker ise konu ile ilgili olarak şunları söyledi: ' 'Böyle bir simgenin piyasadan kaybolduğunu görmek üzücü olsa da, en büyük otomobil markalarından birinin elektrikli otomobile geçmesi kararı ve otomobil alıcısı için daha erişilebilir hale gelmesi için atılan adım çok olumlu bir adımdır.'  dedi.

Popüler İçerikler

Tekirdağ'da İstismara Uğrayan 2 Yaşındaki Sıla Bebekle İlgili Korkunç Detaylar: Vücudunda Diş İzleri!
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış