Forbes'ten Dikkat Çeken Bitcoin Önerisi! Türk Lirasını Yükseltmek İçin...

Geçtiğimiz günlerde kripto para sektöründe ani bir düşüş yaşayan Bitcoin hakkında Türkiye'ye şaşırtan öneri geldi. Amerikan iş dünyasının önemli yayınlarından Forbes'in yayınladığı bir makaleye göre, dolar karşısında her geçen gün değerini yitiren Türk Lirası'nın yükselebilmesi adına Bitcoin kullanılması gerektiği söylenildi. İşte detaylar...

Değeri her geçen gün daha da artan bir sektör olan kripto para dünyasında geçtiğimiz günlerde en değerli para olan Bitcoin'in ani bir düşüş yaşaması yatırımcıları şaşkına çevirmişti. Dolar karşısında her geçen gün değerini kaybeden Türk Lirası'nın yükselebilmesi adına Forbes'ten öneri geldi. İşte detaylar...

Bitcoin Türkiye'yi Kurtaracak

ABD merkezli U.S. Global Investors yatırım şirketinde CEO olarak görev yapan Frank Holmes, Forbes dergisi için kaleme aldığı bir makalede, Türk ekonomisinin kurtuluşu için alışılmadık bir reçete sundu. Holmes, hükümetlerin kontrolünde olan yerel para birimlerinin artık sona yaklaştığını savunarak Türkiye’nin ekonomik buhrandan çıkışının Bitcoin’de olduğunu öne sürdü.

Bitcoin'i Neden Yasaklıyorlar?

Bitcoin’in hiçbir devlet tarafından üretilmediğini ve herhangi bir devletin kontrolünde olmadığını, tamamen bağımsız olduğunu belirten Holmes, geleneksel para birimlerinin uluslararası transferinde sorunlar yaşanabildiğini, ancak Bitcoin’de bu türden sorunların yaşanmadığını belirtti.

Öte yandan, hiçbir hükümet görevlisinin Bitcoin üzerindeki kontrol  sağlayamayacağını öne süren Holmes, “Çin ve Türkiye gibi ülkelerin neden Bitcoin’i yasaklamaya çalıştığı artık daha mantıklı geliyor” ifadelerini kullandı.

Bu İçerik de İlginizi Çekebilir

Bitcoin'in Neden Çöktüğü Belli Oldu! Bitcoin Neden Düşüş Yaşadı? Bitcoin Düşmeye Devam Edecek mi?

Popüler İçerikler

Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"