Flört Etmek Hakkında Bilinmeyenleri Söylüyoruz! İşte Bilimsel Verilere Göre En Etkili Flört Taktikleri

Bazı insanlar diğerlerinden daha sık flört etmeyi başarıyor. Bu daha çekici olmalarından kaynaklanabilir ancak araştırmalara göre birçoğu neyin işe yaradığını biliyor. Yapılan bir araştırma  insanların nelerin etkili flört taktiği olduğuna inandıklarını, ortaya koydu. Buyurun ayrıntılara birlikte bakalım...👇

Flört etmek tam olarak nedir?

Profesör Kennair, 'Hem erkekler hem de kadınlar arzulanan bir partnerin dikkatini çekmek ve belki de bundan cinsel veya romantik bir sonuç elde etmek için flört ederler' diyor. Flört etmek sözlü olacağı gibi sözsüz bir şekilde de gerçekleşebilir.

Kadınlar ve flört...

Kadınlar kısa süreli bir ilişki düşünüyorsa, sarılmak veya yanaktan öpmek gibi dostane temaslar bu bağlamda işe yaramaz. Flörtten kısa süreli bir kaçamak isteyen kadınların bunu potansiyel partnere net bir şekilde bildirmesi gerekir.

Erkekler uzun süreli bir birliktelik istiyorsa...

Yapılan araştırmalara göre bir erkek uzun süreli bir ilişki istiyorsa cömertlik özellikleri göstermeli ve taahhütte bulunma isteğini belirtmesi gereklidir. Bir partneri daha uzun süre, belki de ömür boyu tutmak isteyen erkekler, cimri veya sık sık eş değiştirmeyi tercih eden biri olarak görülmemelidir.

Mizah en güçlü kozdur.

İnsanlar, mizahın veya başka birini güldürebilmenin, uzun süreli bir ilişki arayan erkekler için en etkili özellik olduğunu düşünüyor. Tek gecelik bir ilişki arayan kadınlar için ise etkili değil.  Ancak diğer kişinin şakalarına gülmek veya kıkırdamak her iki cinsiyet için de etkili bir flört taktiğidir.

Gülümseme ve göz teması önemlidir.

Flört etmeniz gerekiyorsa ancak nasıl ilerleyeceğinizden emin değilseniz, mizah iyi bir taktik olabilir. Ama belki de bununla başlamamalısınız. Gülümsemeli ve daha gelişmiş taktikler sonrasında mizahı kullanmalısınız.

Flört etme biçimleri kısmen evrenseldir.

Araştırma sonucunda flört tekniklerinin Norveç ve ABD'de benzer olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Flört etme, kültürel olarak küçük ayrıntılarda farklılık gösterebilir. Örneğin insanların beden dili, ilk temas ve cömertlik derecesi kültürel kodlara da bağlıdır.

Kişisel özelliklerimiz flört taktikleri hakkındaki düşüncelerimizi etkilemiyor.

Araştırma sonucunda, yaş, dindarlık, dışa dönüklük, kişisel çekicilik ve kısa süreli cinsel ilişki tercihlerindeki bireysel farklılıklar, katılımcıların çeşitli flört taktiklerini etkili bulup bulmama konusunu etkilememiştir.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Cinsel İlişki Esnasında "Aşırı Islak" Olmak Bir Sağlık Sorununa İşaret Eder mi?
Aman Gözden Kaçırmayın! Kadınlar Fark Etmese Bile Erkeklerin Sizden Hoşlandığını Belli Eden 15 Durum
Tarz Yaratmak İsteyen Erkekler Buraya: Nasıl Daha Tarz ve Çekici Bir Erkek Olabilirsiniz?

Popüler İçerikler

Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
Narin Cinayetinde Yeni Gelişme! Katilin Kim Olduğunu Açıklayan İtirafçı: "Katil, Amca Salim" Dedi
Çekirdek Sabancılar Nazlı, Hacı ve Arzu Alara'dan Klasikleşen Aile Pozuna Güncelleme Geldi!