Fiyatı Kadar Özellikleri ve Kullanım Ömrü de Önemli! İşte Telefon Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Evde, okulda, yürürken veya işteyken elimizden asla düşmüyor! Aman kaybolur falan, tuvalette bile elimizden bırakmayalım! Kocaman bir dünya, avucumuzun içinde artık. Yani “Alo desin yeter ya bana!” devri çoktan bitmiş durumda. Haliyle cebimizde taşıdığımız, hatta bizden bile “akıllı” bu aletlere rağbet de günden güne arttı. Biz de sizin için telefon alırken dikkat edilmesi gereken detayları derlemeye çalıştık…

Şimdi ben bu telefonu neden alıyorum? Nasıl alıyorum?

Öncelikle kullanım amacınızı ve sorunları belirlemeniz, sizi kafa karışıklığından ve uçuk ücretler ödemekten kurtarır. Kendinize “Telefonumu neden değiştirmek istiyorum?” gibi sorular sormanız, sizi daha doğru sonuçlara ulaştırır. Telefonunuzun donması, güncellemeleri yükleyememeniz, kameranızın çözünürlüğünün az olması, birden kapanması gibi sebepler yeni bir telefon almak için yeterli olabilir. Kullanım amacınız doğrultusunda ilerlemek de daha doğru olur. Örneğin, kaliteli fotoğraflar çekmek için kamera çözünürlüğü ilk bakacağınız özellik olmalı.

Telefon hafızası sizin için ne kadar önemli?

Eğer telefonuna fazla uygulama yüklemeyen, fazla fotoğraf indirmeyen biriyseniz çok yüksek hafızalı telefonlara gerek duymayabilirsiniz. Gerçi Android telefonlara takacağınız bir SD kart ile bu sorunu çözmeniz de mümkün. Apple‘ın akıllı telefonlarında ise bu mümkün değil maalesef. Yani hem fiyatlar hem de bu tarz kolaylıklar göz önüne alındığında; eğer her işinizi telefonunuzla halleden biri veya oyun düşkünü değilseniz, çok yüksek fiyatlar ödemenize gerek yok.

Fiyatı da önemli elbette ama verilen paraya değmeli!

Gün içinde telefonu ne kadar kullandığınız ya da hangi uygulamaları yüklediğiniz telefonunuzun şarj ömrünü etkiler. Oyun, sosyal medya gibi uygulamalar şarjı çok fazla tüketir, bu da cihazınızın performansını etkiler. Bu nedenle hızlı şarj özelliği olan akıllı telefonları tercih etmelisiniz. Günümüzde de üst düzey akıllı telefonlarda bulunan kablosuz şarj ve ters şarj özellikleri olan bir telefon tercih ederseniz, kullanım süresi açısından daha rahat edersiniz. Eğer gün içinde çok fazla kullanmıyorsanız, daha alt düzey bir telefon da işinizi görür.

Alacağım telefon son teknolojiden ne kadar nasibini almış?

Akıllı telefonların gün geçtikçe fiyatlarının artmasının sebebi, sürekli güncellenmeleri ve telefona yeni özellikler eklenmesi. (Vergi ve kurdaki yükselişi saymazsak!) Bu özelliklerden bazıları yüz tanıma sistemi, parmak okuma, suya ve düşmeye karşı dayanıklılık, ekstra şarj gücü gibi sıralanabilir. Unutmayın, ihtiyaçlarınızı ve isteklerinizi belirlemeniz, sizi yüksek fiyatlar ödemekten kurtaracak en önemli detay!

Popüler İçerikler

Fenerbahçeli Eski Futbolcu Serhat Akın’a Silahlı Saldırı: Ayağından Vuruldu
Elazığlı Mehmet 120 Bin Liraya Aldığı Tarlasına Fidan Dikerken Roma Dönemine Ait Eser Bulunca Hayatı Değişti
Ali Yerlikaya'dan Polis Katiline Çöp Poşedi Giydirilmesine Soruşturma Açıldığı İddiasına Yalanlama Geldi!