"Fırsatınız Olsa Yurt Dışında Yaşar mısınız?" Sorusuna Gelen Birbirinden Düşündürücü Cevaplar

Yıllardır ikilemde bırakan bir gündem, fırsatınız olsa yurt dışında yaşar mıydınız?

Birkaç gündür gündemde Ateş isimli bir gencin üniversiteyi bitirdikten sonra yaşam standartları daha iyi olduğu için Finlandiya'ya gitme hikayesi var.

Ateş'in part-time pizza dağıtarak, barınma ve yaşam masraflarını karşılayıp üstüne para biriktirip ilk arabasını satın alması herkesi içlendirmişti.

Ateş'in hikayesini burada detaylı bir şekilde anlatmıştık:

Finlandiya'da Okuyan Türk Öğrenci Anlatıyor: '1 Yaz Çalışıp Hem Araba Alıp Hem Tatil Yaptım, Garip Bir His, Hiç Görmediğim Bir Şey'

Böylece Twitter'da yurt dışında yaşama fikri tekrar gündeme geldi. Fatih Koparan, insanlara fırsatınız olsa yurt dışında yaşar mıydınız sorusunu sorup bir de anket yaptı.

twitter.com

Yaşam standartları ve koşullar düşünüldüğünde birçok insana cazip geldi bu fikir. Yaklaşık 70 bin insanın katıldığı ankette de insanların %84'ü evet cevabını verdi. Öte yandan yurt dışına taşınıp da pişman olan insanlar da vardı.

twitter.com

Şartların iyi olduğundan bahsetseler de yabancı hissetmekten,

twitter.com

Oraya ait hissedemediklerinden dem vurdular.

twitter.com

İnsanların bu konuda düşünceleri şu şekildeydi 👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

👇

twitter.com
Bize Normal Gelse de Turist Olarak Türkiye’ye Geldikten Sonra Yaşadıkları En Büyük Kültür Şokunu Anlatan Kişiler
Suudi Arabistan’a Gittiğinde En Büyük Kültür Şokunu Yaşadığını Söyleyen Hintli Kadın Karşılaştığı Tuhaf Durumları Tek Tek Anlattı
Moskova'dan Mısır'a Gelin Giden Bir Rus Kadının Gözünden Arap Ülkesinde Yaşamakla İlgili 11 Tespit

Popüler İçerikler

Dilan Çiçek Deniz'in Yaza Damgasını Vuracak Yeni Aşkı Ünlü Yönetmenin Oğlu Çıktı!
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
YORUMLAR
24.07.2020

Elime bir adet İsveç veya İtalya bileti vermenize bakar yeminle.

25.07.2020

Finlandiya da olur

24.07.2020

Yurtdışında yaşıyorum. 10 yıl oldu. Ilk geldiğim 3 sene ülkeme dönmedim geri gelmem diye. Sonra alıştım. Ve burayı düzenli yapan ya da arzulanan yapan şey imkanları değil. Insanları! Ülkemi özlenen yapan şey de insanları!! Arada kalmak demek tam olarak bu. Bizim insanımız agresif ve arada kalmış. Tam olarak ne yapacağına nasıl yaşayacağına karar verememiş olduğu için, kolay yönlendiriliyor. Öğrenmeye karşı direnç var, çalışmayı sevmiyor...vs avrupa insanı sakin çünkü düzen kurulmuş ve iyi yönetici seçmeyi çoğu zaman beceriyorlar. Bu sene gitmedim ülkeme ve her gece rüyamda görüyorum. Bazen bi koku geliyor aman allahım köyüm kokuyor burnuma... insanlar sadece iyi sartlar istiyor anliyorum ama kimse de bir sey yapmak istemiyor. Alismisiz cunku saltanattan kalma yönetilme konforu, sonrasında cumhuriyetin bile istemeden fırsatları ayağına sermesi vs. Henüz toplum bilinci yok ama oluşuyor. Yeni nesillerle olacak diye umuyorum ben. Bakalım.

25.07.2020

Bu kadar iyi bir yorumla anlatılabilirdi tebrik ediyorum

24.07.2020

Dakikasına ne dakikası salisesine giderim. Çünkü burada özgürlük yok (benim için en önemli şey) çalışma şartları berbat, para az, alım gücü yok derecesine indi neredeyse. Ülkemde özlemeyeceğim bir şey yok mu var ama onunda çaresi bulunur zaten. İstediğim hayatı yaşamak için her şeyi geride bırakabilirim. Zorlanacağım biliyorum ama katlanacaksın sen seçiyorsun sonuçta. Özellikle en çok istediğim ülkeler olursa zaten hemen giderim. Özlem olur ama özgürlüğün olmadığı yerde yaşayamam. Ülkem eğer düzelirse Türkiye' de yaşarım şüphesiz çünkü Türk kültürü diğer yabancı kültürlere açık ara fark atar fakat sonuçlar belli. Gençliğimi heba etmeye hiç niyetim yok.

TÜM YORUMLARI OKU (37)