Fırında Pişirdiğiniz Yemekleri Bir Üst Seviyeye Taşıyacak 13 Minik Püf Noktası

Fırında yemek yapmak herkesin çok daha kolayına gelir. Ancak zaman zaman fırında yaptığımız yemekler gözümüze yetersiz gözükür. İşte bu durumun önüne geçip fırında hızlıca yaptığımız yemekleri bile misafirlik hale getirebiliriz!

1. Fırında sebze yemeklerinin protein değerini kolayca arttırabilirsiniz!

Evet pirinci yemeklerin içerisine koymayı seven milletiz. Ancak beyaz pirinç nişasta ve karbonhidrat açısından fazlasıyla zengin olduğundan doyurucu olmasının yanı sıra besin değeri düşüktür. Eğer evde et yoksa ya da etsiz bir öğün geçirmek istiyorsanız, yemeğinizin değerlerini kinoa, esmer pirinç ya da tahıllarla arttırabilirsiniz. Böylelikle hem doyurucu hem de protein değeri yüksek bir yemeğe imza atarsınız.

2. Yemeklerin üzerine biraz ekmek hamuru eklemeye ne dersiniz?

Yemeğin tam anlamıyla doyurucu olması için yanında ekmek tüketen milletiz. Bu sefer ekmek hamurundan minik parçaları yemeğinizin üzerine koyup bir de kaşarla yemeği tamamlayıp tek bir kaşıkla aşırı doyurucu öğün yaratabilirsiniz.

3. Pirinç ya da ekmek hamurunu istemezseniz patates size yardımcı olabilir!

Dilerseniz patates püresini, dilerseniz hazır patates kroketlerini yemeğinizle birleştirebilirsiniz. Patates bir çok yemekle uyumlu olduğundan emin olun fazlasıyla doyurucu ve lezzetli olacaktır.

4. Püre falan uğraşamam derseniz o zaman patatesin ta kendisini önereyim!

Patates kroket ya da püre size uygun değilse o zaman patates dilimleri de yemeğinizin doyurucu olmasında çok büyük rol oynayabilir!

5. Yufka her zaman börek yapmak için kullanılmaz ki!

Sebze yemeklerinizin görüntüsünü daha düzgün hale getirmek isterseniz hazır yufka ile kaplayıp fırına öyle atabilirsiniz. Tek dikkat etmeniz nokta yiyeceklerin pişme noktalarını iyi ayarlamanız. Pişme işleminin ortasında yufkaları yemeğinizin üstüne örtebilirsiniz.

6. Fırına atılabilen yemeklerin bir güzel özelliği de buzlukta saklanabilmeleri...

Evet mesela bir pazar gününü yemek yapmaya ayırıp birkaç günlük yemek hazırlayabilirsiniz. Bu noktada dikkat etmeniz gerekenlerden biri yemeğinizin içerisine koyduğunuz yiyeceklerin yarı pişmiş olması ve buzluktan çıkartıp bir gece buzdolabında çözülmesini bekledikten sonra pişirmeniz.

7. Ya da yemeğin hepsini değil bir kısmını da hazırlayabilirsiniz.

Yemeklerin bir çoğunun temel maddesi soğanlı domatesli kıyma işte bu harcı yemekler için porsiyonluk olarak hazırlayıp direk fırına vermeden üzerine ekleyebilirsiniz. Yaptığınız tarihi üzerine yazmayı unutmamalısınız!

8. Çocuklara sevmediği yemeği yedirmenin en güzel yolu!

Diyelim ki beşamel soslu fırında karnabahar yapacaksınız ama çocuğunuz ağzına sürmüyor bu durumu kurtarmanın yolu da makarnadan geçiyor. Özelliklle kremamsı ya da kıymalı soslarla yapılan yemeklerinizin arasına bir kat az pişmiş makarna ekleyerek

9. Ya da makarnayı sebzeye çevirmek de olabilir!

Sebzelerin fırında çok pişmekten muzdarip olduğunu biliyoruz. Bu sebeptendir ki çoğu insan sebze yemeye sıcak bakmıyor. Sebzeleri bu kadar küstürmeden yapabileceğimiz en güzel şey makarna sosu gibi bir sos ve bol peynirle fırına atıp az biraz pişirmek!

10. Tavuğu sevelim ve hep kullanalım!

Çorbadan pilava her yemeğin içerisine tavuğu dahil edip protein değerini arttırabiliriz ama bir de tavuk pişirmekle uğraşmayayım derseniz o zaman hafta sonunda fazlasıyla tavuğu haşlayarak ya da ızgara yaparak buzlukta saklayabilir ve dilediğiniz yemeğin içine pişirmeden ekleyebilirsiniz.

11. Herkese göre yemek yapmak zordur!

Bir yemek yaparsınız ama masadaki herkes yemeğin bir köşesini sevmez ve ayıklamaya başlar. İşte böyle hassas durumlar için yemeğin temelini hazırlayıp porsiyonlara dağıtabilir ve insanların sevmediği yiyecekleri onların tabaklarından ayrı tutabilirsiniz.

12. Her zaman tabak kullanmak zorunda değilsiniz!

Tıpkı dolma yapar gibi büyük sebzelerin içerisine onlarla uyabilecek lezzetleri doldurup o şekilde de fırına verebilirsiniz. Hem pratik hem misafirlik olur.

13. Son olarak fırından çıkan yemeğinizi süslemeniz önemli!

Fırından çıkan yemeğin üzeri zaman zaman ilk girdiği kadar lezzetli ve çekici gözükmeyebilir. Bu durumda taze otlar, sebzeler ve zaman zaman soslarla yemeğinizi daha servis edilebilir hale getirebilirsiniz.

Popüler İçerikler

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
YORUMLAR
29.09.2016

Püffffffffffffffffff noktası. ?

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ